Ta' hele familien med på udflugt i december! Masser af magiske og børnevenlige juleeventyr venter udenfor København, det er bare om at vælge. Vi guider jer her!

Ta' juletoget til Kronborg

Juletog

Ta' det gamle juletog direkte til Helsingør, og oplev Jul på Kronborg! Det er i weekenderne den 2.-3. og 9.-10. december. Toget kører fra Hellerup til Helsingør med 400 gæster hver dag. I Kronborgs slotsgård vil lysene fra juletræerne glimte, og duften af friskfældet gran og nybagte æbleskiver sprede sig. Her kan I både opleve eventyrteater, koncerter, børneværksteder og gå på julegaveshopping. Det koster 65 kr. i entré.

Psst: Hvis du har Politiken Plus kan du også tage juletoget til Gården Rosendal den 16.-17. december.

Læs mere HER.

DyssegårdenDyssegården

Hele december kan I komme til overdådig julehygge på Dyssegaarden ved Roskilde. Her er der flotte juletræer, som kan fældes, masser af dyr og natur, varm kakao, æbleskiver, gløgg, juleænder, julegæs, flæskestege, æselridning, hestevognsture, balancebomme, mulighed for kælkning og meget, meget mere. BEMÆRK: Ikke alle aktiviteter og butikker har åbent i hverdagene. Læs mere HER.

Skåne Jul i Skåne Djurpark

Ta' en smuttur til Sverige og oplev magisk julefest i vildmarken, når Skånes Djurpark slår portene op til årets julesæson. I kan opleve festlighederne tre weekender i december: 1.-3., 8.-10. og 16.-17. december. Når mørket falder på i Skånes Djurpark, vil der blive tændt tusindevis af smukke julelys. Børnene kan møde Frode Får og lammet Timmy, samt sige hej til små, søde nisser. Derudover vil der blive spillet julemusik, og være masser af sjove aktiviteter for familien rundt omkring i parken. Læs mere om Jul i Skåne Djurpark HER.

Fæld jeres eget juletræ

Findes der noget hyggeligere end selv at fælde årets juletræ? Ta' hele familien med på udflugt, find det allersmukkeste grantræ og fæld det selv. Der findes et hav af steder, som tilbyder fæld-selv juletræer. Tjek hjemmesiden fældselvjuletræ.dk, der har samlet alle steder, så det er nemt at overskue. Brug evt. deres kort-funktion.

Julemarkeder

Det er ikke kun Kronborg, der holder julemarked udenfor København. Mange slotte og gårde rundt omkring på Sjælland bliver i november og december forvandlet til de hyggeligste julemarkeder med masser af god stemning, lækkerier, nisser, juletræer mm. Besøg f.eks.:

Julemarked på Grønnessegaard Gods
Den 2.-3. december

Julemarked på Esrum Kloster
Den 1.-3. december

Næsbyholm Julemarked
Den 2.-3. december

Julemarked Bernstoff Slot
Den 8.-10. december

★ Avedørelejrens julemarked
Den 10. december

Økologisk julemarked hos Camilla Plum
Den 2.-10 december

Rosendal Julemarked
Den 19. november - 23. december (onsdag-søndag)

Jul på Rabarbergården
Den 9.-10. december

Jul på Frederiksborg SlotJul på Frederiksborg Slot

I december måned bliver lågerne til museets pragtkabinetter slået op, og en hemmelig verden med små spejlkabinetter og skuffer fra 1600-og 1700-tallet vil blive synlig. Derudover vil der de første tre søndage i advent, den 3., 10. og 17 december kl. 13.30, være nisseskole for børn og familier. Her kan I lære om julens historiske traditioner, og få fortalt om de udstillede kabinetskabe og duge. Efter omvisningen vil der være juleklip i Børnenes Danmarkshistorie. I december vil slottets drillenisse også være på spil. Derfor skal museets yngste gæster hjælpe med at finde slotsnissen Julian, der har det med at gemme sig. Hvis man finder nissen, får børnene en lille gave. Læs mere HER.

Oplev også: Kostumer fra DR's julekalendere på Frederiksborg Slot
Fra 1. december og frem til den 7. januar kan I også opleve kostumer fra fem af DR's populære julekalendere udstillet på Nationalhistorisk Musem på Frederiksborg Slot.

Jul i Birkegårdens Haver

Besøg Birkegårdens Haver i december, og oplev en ny fortryllende jul. Her vil træer og buske i de japanske, dansk/engelske haver være oplyst af flotte magiske farver. I juleladen vil der være udvalgte boder med kreativt håndværk, og butikken er julepyntet med masser af gaveideer. Cafeen byder på svinekam, ribbensandwich samt de traditionelle æbleskiver og gløgg. For børnene kommer Julemanden på besøg kl. 15, hvor han tryller og giver en chokoladejulemand. Derudover er der æselridning og ikke mindst den populære skattejagt rundt i Julehaverne. Alt undtagen æselridning er gratis, når entréen er betalt. Bemærk: kun åbnet på udvalgte dage i december. Læs mere HER

Fotos: 1. Veterantoget 2. Dyssegården 3. Skåne Djurpark 4. Grønnessegaard Gods 5. © Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.