Kongens Have
Nu er den her: Årets hyggeligste uge – nemlig efterårsferien. København og omegn bugner af aktiviteter for børn og deres familier i uge 42. Her kommer årets største guide fra Børn i byen – med over 35 tips til de bedste familieoplevelser i ferien!

Tøjhusmuseet
FERIESJOV PÅ MUSEERNE

Tordenskioldsdage på Tøjhusmuseet
Oplev København på Tordenskjolds tid, når Tøjhusmuseet afholder Tordenskioldsdage den 15.-22. okt. med et gennemført historisk univers: Levende sømandsmarked, historiske fregatter og sjove børneworkshops. Torsdag og fredag den 19.-20. oktober kulminerer festivalen med teaterforestilling i Tøjhusgården og et spektakulært søslag med historiske skibe i Københavns Havn. Dagsbillet: Voksne 125 kr. Børn 4-17 år: 75 kr. Deluxe-billet som inkluderer teaterforestilling og søslag: Voksne 200 kr. Børn 4-17 år: 150 kr.

Kroner og faraoer på Glyptoteket
Sammen med Glyptotekets dygtige ægyptologer kan børnene lave sin egen faraokrone med magiske hieroglyffer, inden de begiver sig ind i udstillingen med opgavehæftet ”På spor af farao”. For børn på 5-12 år. Den 14.-22. okt. kl. 11-16. Det koster 20 kr. pr. faraokrone at deltage i kroneværkstedet. Mandag lukket.

Bollywood-film og bueskydning på Nationalmuseet
Nationalmuseet fejrer 25 års fødselsdag for Børnenes Museum med et væld af aktiviteter i ferien. Børnene kan fx lave sværd, skyde med langbue, komme i pakistansk urduskole og danse som i en Bollywood-film. Den 14.-22. okt. kl. 10-15. Entré: Børn 50 kr. (gælder i 2 dage) Voksne i selskab med børn: 60 kr.

Skæg med Stauning på Arbejdermuseet
Tag med på omvisning hver dag fra den 16.-21. okt. og oplev Staunings vej fra arbejderdreng til statsminister på tværs af udstillingerne på Arbejdermuseet. Selv Staunings rigtige skæg kan I se! Prøv også kræfter med børnearbejde som på Staunings tid - cykl ud med varer på budcyklen, løb ærinder for købmanden. Entré og alle aktiviteter er gratis for børn. Voksne: 75 kr.
★ HUSK! Børn i byen klubmedlemmer får 20% rabat på entréen.

Hofskole på Rosenborg
Frederik 4.s hof har brug for nye adelsfolk, og gennem historiske fortællinger og sjove opgaver bliver børnene en del af Frederik 4.s hof på Rosenborg. Der bliver også kigget til de dyrebare kongekroner og kronjuveler, der funkler i skatkælderen under slottet. For børn på 5-9 år. Den 14.-22. okt. kl. 10.10-11.40 og 13.10-14.40. Gratis for børn. Voksne betaler alm. billetpris. Max. en ledsagende voksen pr. barn.

Guld og kæpheste på Christiansborg Slot
Få en tur i De Kongelige Stalde og prøv kræfter med de kongelige hestediscipliner på en kæphest. Eller hvad med at blive elev i alkymist akademiet i ruinerne under Christiansborg Slot? Dygtige rollespillere hjælper børnene, der måske er heldige at få lidt guld med hjem. Prøv de sjove aktiviteter hver dag fra den 14.-22. okt. kl. 10-17. 

Smartphonemania på Danmarks Tekniske Museum
I Helsingør ligger Danmarks Tekniske Museum og her kan I gå på opdagelse i den nyåbnede udstilling Smartphonemania, der fokuserer på den teknologiske og digitale verden, som smartphonen åbner op for. I museets kreative værksteder kan I programmere robotter, bygge balsatræsflyvere og male tinsoldater. Den 14.-22. okt. kl. 11-15.30. Entré: Børn gratis. Voksne 90 kr.

Cirkussjov på Cirkusmuseet
Tag familien med til Cirkusleg på Cirkusmuseet, hvor I kan boltre jer i trapez, udfordre jer med jonglering eller få et godt grin med balancetallerkenen. Cirkusleg finder sted fra d. 16.-20. okt. alle dage kl. 12.30-14.30. Søndag d. 15. og d. 22. er der Cirkusleg fra kl. 11-12.30. I det kreative værksted kan man fx lave sin egen tryllehat eller klovnemaske. Den 16.-20. okt. er det også muligt at opleve Benny Schumanns fantastiske jubilæumsshow alle dage kl. 11. Det anbefales at reservere billetter på info@cirkusmuseet.dk.
★ HUSK! Børn i byen klubmedlemmer får 20% rabat på entréen.

Dansekapellet
VÆR FYSISK AKTIV

Tidsrejse gennem hip hoppens historie
Hos Dansekapellet er der mandag-fredag gratis danseworkshops for børn og unge. Kl. 10-11 for de 3-6 årige og kl. 12-14 og 14-16 for de 6-17 årige. Prøv stilarter som hip hop, electric boogie, dancehall og break dance. Gratis adgang. Ingen tilmelding, bare mød op.

Prøv kræfter med sej gadeidræt
GAME Streetmekka åbner huset til en Gadeidrætsdag onsdag den 18. okt. kl. 12-15. Her kan I droppe ind og prøve gadefodbold, street basket, parkour og dans. Helt gratis! Bare duk op. StreetSweet sælger pandekager og der vil være kaffe til de voksne.

Rutsjebaner, trampoliner og arkadespil
Det regner aldrig, og det er (næsten) umuligt at blive væk fra mor og far. En tur i et indendørs legeland er et sikkert hit – og her er rig mulighed for at brænde masser af krudt af. Tjek Børn i byens guide: De 5 indendørs legelande.

SMK
KUNST OG KREA

Familien i fokus på SMK
I anledning af den nye udstilling Family Stories af Gillian Wearing er familien omdrejningspunkt for efterårsferiens aktiviteter på SMK . I Børnenes Værksted kan man hver dag kl. 11.30-16.30 male billeder og lave skulpturer af sin familie. Fra 3 år og op. Pris: 30 kr. + entré.
Tag også med på børneomvisning, hvor der dykkes ned i, hvordan kunsten i museets samling viser familien frem på godt og ondt. For de 4-12 årige kl. 13-13.45. Omvisningen er gratis, når entréen er betalt. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet og kan afhentes i receptionen 30 min. før omvisningen.
ANNONCE

Børnehuset på Louisiana
Besøg Louisiana og lad ungerne udfolde sig i Børnenes Hus med inspiration fra kunstnerne Marina Abramovic, Philip Guston og Per Kirkeby. I kan også klippe energihatte, male med stencils, lave lerfugle, bage snobrød og tegne efterårets farver og former i Skulpturparken. Aktiviteterne er åbne tirsdag-søndag kl. 11-17 og er gratis at deltage i. De anbefales til børn i alderen 4-16 år.

Byg med LEGO på DAC
Byg-amok i LEGO klodser på Dansk Arkitektur Center under temaet ’snap din bygning’. På workshoppen får du din egen ’byggeplads’ og et væld af inspiration med smuk arkitektur. Snap til slut dit færdige byggeri på en sej baggrund og få det med hjem på din egen mini-poster. Workshoppen er egnet for børn på 6-15 år, men alle aldre er velkomne. Det koster 95 kr. pr. person at deltage. Børn under 3 år er gratis. Den 14.-22. okt. kl. 10-12, 12.15-14.15 og 14.30-16.30.

Kreativ på ARKEN
Der er kreative workshops for de 6-12 årige på ARKEN i Ishøj tirsdag-lørdag i uge 42. Gå på opdagelse i den aktuelle Michael Kvium udstilling som detektiv og gå bagefter i værkstedet for at skabe din egen lille olietønde-figur med inspiration fra skulptur-serien Contemporary Clowns. Pris: 30 kr. pr. barn. Tilmelding på forhånd er nødvendig. Ring på 43573455.

Gipsworkshop på Fotografisk Center
Lad dit barn forvandle en af sine personlige genstande til en skulptur, når der er gipsworkshop for børn på Fotografisk Center onsdag den 18. oktober kl. 14-16. Medbring tøj, der gerne må blive beskidt, en genstand af betydning og en spand, de personlige helligdomme kan være i. Pris pr. deltager: 50 kr. Tilmelding på info@fotografiskcenter.dk.

Den Blå Planet
TÆT PÅ DYR 

Fødekædens mysterier på Den Blå Planet
Hvem har slugt rejen, og hvem har ædt hajen? Slå jer løs som havdetektiver foran den gigantiske oceantank og løs mysterierne om, hvem der har ædt hvem. Fortællerne på Den Blå Planet guider jer gennem havets mystiske fødekæde hver dag den 14.-22. okt. Entré: Børn 95 kr. Voksne: 170 kr.
★ HUSK! Medlemmer af Børn i byen Klubben sparer 20% på årskort til Den Blå Planet

Anatomi på Zoologisk Museum
Hvordan ser dyr ud inden i? På Zoologisk Museum kan I opleve live dissektioner i konservatorens værksted, anatomisk tegnestudie, quiz-show og mange andre aktiviteter for hele familien. Hver dag den 14.-22. okt. kl. 10-16. Entré: Børn 50 kr. Voksne 95 kr. 

Mød en dyrepasser
ZOO har i ferien fokus på dyrepassernes arbejde – mød dem til en snak om dyrene og kom som noget helt særligt med ind i rovdyrstaldene. Zoolab har også åbent fra kl. 11-16, hvor de mindste kan møde mus og krybdyr og lære om pasning af dyr. Den 14.-22. okt. kl. 10-17. Entré: Børn: 100kr. Voksne: 180 kr.
★ HUSK! Børn i byen klubmedlemmer sparer 10% på entré og årskort ved køb i forsalg.

under haadys skjold
TEATER

Under Haadys Skjold
Teatret Zeppelin har genopsat den anmelderroste forestilling om fem børn på flugt fra Syrien – fortalt i børnehøjde. For børn fra 9 år. Spiller hver dag i efterårsferien. Læs Børn i byens anmeldelse her
★ HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 75 % rabat på billetter til Under Haadys Skjold.

Momo og tidstyvene
Ny, eventyrlig opera på dansk efter den berømte børnebog af Michael Ende. Kan ses af hele familien i Operaen hver søndag fra den 15. okt. -  10. dec. Perfekt til guldklumpens første operaoplevelse! Fra 8 år.
ANNONCE

Frøken Ignora eksploderer 
På Anemonen kan børn i 5-12 års alderen opleve Marie Katrine Guldagers bogserie om pigen Ignora omsat til teaterforestilling. En skøn forestilling med fokus på den del af følelseslivet, der giver plads til jalousi, vrede, sorg - og også tilgivelse. Spiller tirsdag-søndag i efterårsferien. Læs Børn i byens anmeldelse her.
★ HUSK! Medlemmer af Børn i byen Klubben får 23% rabat på alle Anemonens forestillinger.

Hokus Pokus
Den engang så berømte illusionist og magiker Abdullah Hansens familieshow ”Hokus Pokus” er nået til Zangenbergs Teater. Den magiske forestilling er egnet for de 4-10 årige og spiller hver dag i efterårsferien. Se Børn i byens anmeldelse fra opsætning af forestillingen i februar 2017 her.
★ HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får op til 68% rabat på billetter til forestillingen.

Det store efterårsmysterium:
På Bremen Teater kan ungerne den 19.-21. okt. hjælpe Kristian fra Ramasjang Mysteriet med at løse det store efterårsmysterium. Kristian har nemlig taget detektivarbejdet med sig på scenen og har brug for assistance fra kloge børnehoveder. Pris: Fra 160-220 kr.

Byens teatre er spækket med fine forestillinger i ferien. Få overblik over alle forestillinger her:
Guide: Efterårets teaterforestillinger for børn


FILM

Ramasjang-kendinge, små ponyer og en kæmpestor pære er blandt stjernerne på det store lærred dette efterår. Tag børnene med til filmhygge og popcorn i biffen. Få overblik her:
Guide: Efterårets børnefilm

MUSIK

DR Metalskole for familier
Bliv ført gennem fire årtiers kul-sort kulturarv, når Carsten Holm fra P6 Beat og COPENHELLs husband Openhell inviterer familier ind på DR Musikariets Metalskole i DR Koncerthuset den 22. okt. Minimumsalderen er 6 år. Pris: Børn 50 kr. Voksne 100 kr.

Halloween i Tivoli
HALLOWEEN-(U)HYGGE

Tusindvis af græskar
Gå all in på Halloween-stemning i Tivoli – efterårsfavoritten, der ikke er til at komme uden om! Besøg den gamle have og fald i svime over den flotte oppyntning med græskarmænd, lygter, edderkopper og flagermus. Alle forlystelserne kører, der er shows, teater, optog og masser af boder! Hver dag.

Skeletternes Fest
BonBon-Land ca. en times kørsel syd på er der også proppet med uhyggelige indslag til Hallohviin. Vær med til Skeletternes Fest, mød Toke Trold og vov jer ind i de fire uhyggelige labyrinter. Selvfølgelig kører alle de skøre forlystelser også.
★ HUSK! Børn i byen klubmedlemmer får 30% rabat på den aktuelle dagspris i efterårsferien – bemærk, at for at opnå rabatten skal billetterne købes online.

Herlufsholm fantasy
UD AF BYEN

Fantasy bogmesse på Herlufsholm
Er ungerne vilde med fantasy? Så skal I til Fantasy bogmesse i smukke Hogwarts-lignende rammer på Herlufsholm kostskole ca. 1 times kørsel syd for København. Her kan I møde alle de mest populære forfattere inden for fantasygenren og kæmpe imod orker, designe dit eget våbenskjold eller deltage i en interaktiv historieworkshop og meget mere. Den 20. okt. kl. 12-17 og den 21. okt. kl. 10-17. 

Riddere på Kronborg Slot
Ridderturneringer, søslag i voldgraven, kanon affyringer, bueskydning, fægtetræning, historiske børnelege, børnekøkken og meget mere. På Kronborg Slot skrues tiden tilbage til Renæssancen den 15.-20. okt. kl. 10-17. Tag af sted til en storslået dag med masser af indtryk. Pris: 125 kr. pr. person. Børn under 4 år er gratis.

SOS til søs på M/S Museet for Søfart
Ikke langt fra Kronborg finder I M/S Museet for Søfart, der den 14.-22. okt. kl. 11-17 er i allerhøjeste beredskab – for sjov. Tag med om bord på et redningsfartøj i Helsingør Havn og på museet kan man kravle i redningsflåder, prøve redningsveste og få en smagsprøve på nødrationer! Entré: Børn gratis. Voksne 110 kr. (billetter til museet gælder også til redningsfartøjet i havnen). 

Besøg hos nabolandene

Hvad med en tur over Øresundsbroen? Sverige har masser af skønne aktiviteter, der både egner sig til en-dags-udflugter og ophold med overnatning. Besøg fx Skånes Dyrepark, hvor I kan komme helt tæt på Nordens vilde dyr og opleve magisk Halloween-stemning den 14. okt.-5. nov.
Bliv også inspireret til flere udflugter i det svenske her: 6 fantastiske getaways i Sydsverige.
Vil I en tur til Tyskland, er der tips her: 3 ture til Tyskland med børn.

Boulebar
FOR BØRN I BYEN KLUBMEDLEMMER

Hvis du ikke allerede er medlem af Børn i byen Klubben, er der virkelig god grund til at blive det! I efterårsferien er der flere særlige tilbud til vores klubmedlemmer:

Gratis børnepétanque og vafler ad libitum
Kom med til sjov på gruset! Der er pétanque i børnehøjde på Boulebar for Børn i byen klubmedlemmer den 17. og 18. okt. Det bliver en hyggelig eftermiddag med vejledning fra pétanqueguiderne og gratis vafler, kaffe og saftevand, samt halv pris på mad til børn efterfølgende. Klubmedlemmer kan tilmelde 3 børn.

Gratis forpremiere
Børn i byen klubbens medlemmer inviteres til gratis forpremiere på animationsfilmen Den Lille Vampyr den 22. oktober kl. 10 hos CinemaxX i sal 2. Filmen handler om den 13-årige vampyr Rudolf, der under sin flugt fra to vampyrjægere bliver venner med den dødelige Anton. For børn fra 7 år og deres voksne. Klubmedlemmer kan få op til 3 gratis billetter til forpremieren.

Rabat på Hr. Skæg familiekoncert
Tag ungerne med til efterårsferiens familiekoncert, når Hr. Skæg giver den gas med matematik, ord, tal, bogstaver og musik i Viften tirsdag den 17. oktober kl. 15. Medlemmer af Børn i byen Klubben får billetter til 125 kr. (normalpris 145 kr.) og en gratis slush-ice.

Bliv klubmedlem på Baby- og småbørnsmessen
Den 14.-15 okt. er der Baby- og småbørnsmesse i Øksnehallen - et inspirerende "alt under ét tag arrangement" for familier med børn fra 0-6 år og gravide. Børn i byen har en stand på messen - kig forbi og bliv meldt ind i Børn i byen Klubben på stedet - så får du en GRATIS babypakke med hjem.

Rigtig god efterårsferie til dig og din familie 

 

TIP! Se også Visit Copenhagens efterårsferieguide for mere inspiration til aktiviteter i København.

Fotos:
1. Kongens Have, Romeika Cortez. 2. Tøjhusmuseet, Jørgen Anker Simonsen, 3. Dansekapellet, 4. SMK, 5. Den Blå Planet, 6. Teatret Zeppelin, 7. Shutterstock, 8. Tivoli, Romeika Cortez, 9. Herlufsholm, 10. Boulebar

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.