Efteråret er over os, og det betyder af teatrene sætter fantastiske forestillinger op på stribe! Vi har samlet byens bedste, børnevenlige teateroplevelser til jer lige her!

Anemonen

Frøken Ignora eksploderer
Frøken Ignora eksploderer

Aldersgruppe: 5-12 år
Spilleperiode: 31. august - 2. november
Pris: Børn 65 kr / Voksne 135 kr.
Børn i byens anmeldelse fra 2016 HER.
Frøken Ignora er en sej pige, der bor alene i et vandtårn. Hun plejer at være glad, men nu har hun fået den grimme vane at eksplodere! Det kan hendes hjerteveninde Nina ikke lide. Fiskehandleren, der er Ignoras ældste ven, han forstår det bedre, for han er lige så gammel som vandtårnet og kender alt til ridser i hjertet.

Den lille prins
Den lille prins

Aldersgruppe: 6-99 år
Spilleperiode: 28. oktober - 1. november
Pris: Børn 65 kr / Voksne 135 kr.
Millioner af mennesker verden over kender og elsker det forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden og livet at kende. På turen møder han bl.a. den herskersyge konge, forretningsmanden, der er begærlig, og drankeren, der drikker for at glemme, at han er flov over at drikke. Han møder også en talende blomst og en ræv, der gerne vil være tam, og som lærer ham, at det kun er med hjertet, man kan se klart.

HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 23% rabat på forestillinger hos Anemonen.

ZEBU

Ræven
Ræven går derude
Aldersgruppe: Fra 8 år
Spilleperiode: 20. - 29. september
Pris: 40-125 kr.
Ræven har altid narret Isegrim Ulv, Kong Løve, Morten Hare, Henning Hane og latterliggjort deres hykleriske adfærd. Kun over for sin egen familie skifter han pludselig karakter og bliver fuld af kærlig omsorg. Men hvem er han? En helt når han råt og underholdende afslører de andre dyrs snobberi, magtbegær, egoisme og enfoldighed eller en skurk fra den asociale junglelov i skolegården..?

Zangenbergs Teater

Hvor går drømmene hen
Hvor går drømmene hen
Aldersgruppe: Fra 6 år
Spilleperiode: 19. - 24. september
Pris: 40-125 kr.
I et magisk drømmeunivers møder vi en dreng, der må overvinde sig selv for at forfølge sin drøm. Drengen havde en drøm, men den er blevet stjålet af drømmefangerne. Drengen er bange, men han beslutter sig for at drage ud for at tilbageerobre sin drøm. På sin vej møder han en pige, som bekræfter ham i, at hvis han tror nok på sine drømme, så vil de gå i opfyldelse.

JUHU det er regnvejr
JUHU det er regnvejr
Aldersgruppe: 3-6 år
Spilleperiode: 30. september - 5. oktober
Pris: 40-125 kr.
"JUHU det er regnvejr" er en nonverbal forestilling for alle, der vil overraskes over dagligdagens uventede magi. En poetisk komikboble om hverdagen, hvor ikke engang fantasien sætter grænser. 

Hokus-Pokus
Hokus-Pokus
Aldersgruppe: 4-10 år
Spilleperiode: 14. - 29. oktober
Pris: 40-125 kr.
Børn i byens anmeldelse fra opsætning af forestillingen i februar 2017 HER.
Den engang så berømte illusionist og magiker Abdullah Hansens familieshow ”Hokus Pokus” er nået til Zangenbergs Teater. Her bliver han assisteret af sin datter Nanna som han styrer med hård hånd, men Nanna er træt af at være fars pige. Hun både kan og vil selv, og har masser af ideer til showet og vil gerne selv have en større rolle.

HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben kan komme til GRATIS forpremiere på Hokus Pokus den 14. oktober. 

Eventyrteatret

Eventyrteatret
Kongen og Tiggertøsen

Aldersgruppe: Fra 5 år
Spilleperiode: 6. – 22. oktober
Pris: 165 – 305 kr.  
En underholdende familiemusical i Glassalen i Tivoli for både små og store eventyrelskere om Christian 4.s handlekraftige børn, der hvirvles ind i et forrygende eventyr med forviklinger, forelskelser og fangeflugt. En ung danserindes hemmelighed kan vende op og ned på tilværelsen for både fattige og adelige børn i Christian 4.s København. Fri adgang til Halloween hele efterårsferien.  

Folketeatret

Peter Pan
Peter Pan
Aldersgruppe: Fra 6 år
Spilleperiode: 12. oktober - 3. december
Pris: 100-370 kr.
Peter Pan lever på Ønskeøen hvor fantasien og den evige barndom hersker. Øen vrimler med feer, drilske havfruer, listige indianere, en glubsk krokodille og ondskabsfulde pirater anført af Kaptajn Klo. Peter flyver ofte hjem til Wendy og hendes brødre, John og Michael, for at sidde og lytte ved det åbne vindue til børneværelset, når de får fortalt eventyr af deres mor. En aften bliver Peter opdaget af Wendy, og han lokker hende og brødrene til at tage med til Ønskeøen. Det bliver et uforglemmeligt eventyr for Wendy og hendes brødre.


Tamme tigre findes ikke

Aldersgruppe: 7-11 år
Spilleperiode: 25. oktober - 11. november
Pris: 55-125 kr.

Kan cirkusprinsesser også tæmme tigre? I denne herligt fabulerende og musiske cirkuskomedie kan de! Det er den (næsten) sande røverhistorie om en forældreløs pige og hendes fantastiske og finurlige vej til at blive den legendariske tigerdressør, Mable. En cirkuskomedie om dødsforagt og tigertæmning. Efter forestillingen åbner det Kunstneriske Laboratorium, der er inkluderet i billetten som et tilbud, der giver børnene og deres voksne tid og plads til, at forestillingen kan lagre sig – på deres helt egen kreative måde.

Riddersalen


Små blå sko

Aldersgruppe: 1 ½ - 4 år
Spilleperiode: 8. september - 1. oktober
Pris: 40-130 kr.
I "SMÅ BLÅ SKO" møder vi damen, der går tur med folk. Hun er begejstret og fuld af forventninger, når en ny gåturs-kammerat melder sin ankomst. I dag skal Alfred komme, så de små blå sko bliver fundet frem, og det ene drømmescenarie med udflugtsmål afløser det andet i ventetiden. Og så lyder klokken ved entredøren!

Teatret Zeppelin

Under Haadys Skjold
Under Haadys Skjold
Aldersgruppe: Fra 9 år
Spilleperiode: 4. september - 27. oktober
Pris: 40-165 kr.
Børn i byens anmeldelse fra 2016 HER.
Fem børn på flugt mødes og finder sammen i deres søgen efter et tilholdssted, hvor der ikke er fare for at miste livet. Hver især er de tvunget til at forlade deres hjemland, der forandrer sig for altid, den dag bomberne falder i deres by. De eneste ejendele, de har med sig, er tøjet, de har på. For at overleve må de samle al deres styrke og mod, og heldigvis har de hinanden. For hver kilometer de lægger bag sig, vokser deres sammenhold og håbet om, at der et sted i horisonten venter dem en fremtid.

HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 75 % rabat på billetter til Under Haadys Skjold.

Det Lille Teater


Min mormors gebis
Min Mormors Gebis

Aldersgruppe: Fra 4 år
Spilleperiode: 14. september - 19. november
Pris: 40-25 kr.
I Strids vildtvoksende verden er der plads til alt og alle, til de mindste detaljer og de største følelser. Fire skuespillere kaster sig over de kendte digte og fører publikum igennem et musikalsk univers befolket af alverdens skæve typer og tænkende dyr. Mød blandt andre isbjørneungen, der drømmer om den store verden, Medister-minister Fister, Farfar og Flyvende Faster.

Østre Gasværk

Vildheks
Vildheks
Aldersgruppe: Fra 9 år
Spilleperiode: 14. september - 2. november
Pris: 95-425 kr.
Vildheks taler langt ind i de unges hjerter, så store børn og unge sluger seks bøger i rap med en glubsk appetit. Østre Gasværk Teater giver Lene Kaaberbøls prisvindende Vildheks krop i en ny teatervirkelighed med gys og fantasy. Den onde Kimæra svæver faretruende i tågerne under kuplen, men Clara udfordrer sit mod i vildvejene.

Ishøj Kultur Café

Villads fra Valby
Villads fra Valby
Aldersgruppe: Fra 5 år
Spilleperiode: 21. - 25. oktober
Pris: 40-125 kr.
“Villads fra Valby” har noget af grine af – både for børn og voksne – for den handler om børns hverdag som den ser ud idag med børnehave og skolestart, madpakker og mobiltelefoner. Oplevelser, som børnene blandt publikum selv oplever i deres hverdag, og som de kan spejle sig selv i. I forestillingen kommer vi igennem et helt skoleår – Villads’ første år i skole, og derfor egner forestillingen sig til de børn, der snart skal i skole, samt elever i 0.-3- klasse i indskolingen og deres forældre og bedsteforældre.

Teater V

Mustafas kiosk
Mustafas kiosk
Aldersgruppe: 4-10 år
Spilleperiode: 10. - 22. oktober
Pris: 40-130 kr.
Børn i byens anmeldelse fra 2013 HER.
En familieteaterkoncert bestående af 17 små scener med 4 forskellige slags dukker, 8 forskellige instrumenter, 3 skyggespil, briller, parykker, falske tænder, kostumer samt en scenografi der forvandler sig til en gravko. En fræk og flabet hyldest til mangfoldighed, fantasi, påhitsomhed og anarki.

Det Kongelige Teater

Momo
Momo og tidstyvene

Aldersgruppe: Fra 8 år
Spilleperiode: 15. oktober - 10. december
Pris: 110-525 kr.
"Momo og tidstyvene" er en eventyrlig opera på dansk, som kan ses af hele familien. Historien handler om pigen Momo, der dukker op i en stille landsby. Hun er helt alene i verden, og folkene i byen opdager hurtigt, at der er noget særligt ved Momo. Derudover sker der mærkelige ting i byen: uhyggelige grå mænd dukker op, og samtidig får de voksne mere og mere travlt. Bemærk: spiller på Operaen.

De glemte børn
De glemte børn
Aldersgruppe: Fra 4 år
Spilleperiode: 12.-16. oktober
Pris: 80-300 kr.
"De glemte børn" er en ballet for børn og med børn. Balletten er skrevet af børnebogsforfatteren Kim Fupz Aakeson, og opføres på Gamle Scene af børn fra Det Kongelige Teaters Balletskole. Historien handler om en frygtløs og nysgerrig pige, der møder en ondsindet børnetyv, en flok seje katte, frække mus og spøgelsesbørn – masser af spøgelsesbørn. Men hvem er de, og hvad vil de? Balletten er en farverig og fjollet forestilling, der anbefales til alle modige piger og drenge fra 4 år og op.

Fotos:
1. Frøken Ignora Eksploderer 2. Den lille prins 3. Ræven går derude: Det Olske Orkester
4. Hvor går drømmene hen/ Teater Kompas  5. JUHU det er regnvejr / Teater Baglandet 6. Hokus-Pokus 7. Peter Pan: Gudmund Thai 8. Små blå sko / Dennis Westerberg 9. Under Haadys Skjold 10. Min Mormors Gebis 11. Vildheks 12. Villads fra Valby / Louise Schouw Teater 13. Mustafas Kiosk / Teater Fantast 14. Det Kongelige Teater

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.