Er du klar til weekend med børnene? Hvis I er friske på nye oplevelser, så læs med her, for Caro har igen udvalgt fem fine af slagsen.

24 splinternye hemmeligheder
Den kunstneriske

24 splinternye hemmeligheder er et stort kreativt oplevelsesunivers for publikum i alle aldre. Et univers fordelt på 1500 m2, 24 forskellige rum og indrettet af 24 kunstnere og 300 lokale børn. Oplev ZeBUs udstilling, der beskrives som scenografisk oplevelseskunst, som stimulerer børn og voksnes verdensbilleder og sanselighed. Her er uden tvivl tale om byens største og mest overraskende julekalender! Åbent lørdag og søndag kl. 10-14. Egnet til alle aldre. Varer fra 60 min. Billetpriser: 40-125 kr.

Christiania julemarked
Den eksotiske

Krydrede dufte, summende snak og eksotisk tingel-tangel. Christianias julemarked i Den Grå Hal har været et tilbagevendende tilløbsstykke siden 70’erne. Hallen frister med mere end 100 stande proppet med spændende kunstgenstande og lækre fristelser. Her får I en oplevelse, der måske mest af alt minder om en østerlandsk basar – vær beredt med tålmodighed, for her er trængsel, men til gengæld kan I forvente at blive bombarderet med spændende sanseindtryk og gode chancer for at finde anderledes julegaver. Åbent lørdag og søndag kl. 12-20.

LÆS OGSÅ: Juleudflugter ud af byen

DAC
Den kreative

Har familien lyst til at være kreative sammen? Så er det af sted til Dansk Arkitektur Centers familieworkshop Lav din egen design-uro. Sammen med Kinetic Mobiles Copenhagen inviterer DAC indenfor til et juleværksted, hvor I kan lave jeres egen mobile, som kan pynte derhjemme. DAC stiller materialer og værktøj til rådighed samt kyndig vejledning, så I kommer godt i mål med jeres uro.
Søndag kl. 13-16. Deltagelse koster 350 kr. pr. familie – billetter købes på Billetto.

Kronborg slot
Den ultra-julede

Danmarks storslåede renæssance-slot, Kronborg, lægger lørdag og søndag rammer til et af landets største julemarkeder. Glæd jer til et overdådigt marked med bugnende juleboder i slottets sale, børneværksteder, Eventyrteatrets juleforestilling, ponyridning, højtlæsning, julejazz og meget mere. I kan også komme med på slottes juleomvisninger, hvor børnene kan blive klogere på, hvordan Christian 4. fejrede jul. Åbent lørdag-søndag kl. 10-17. Entré: 65 kr. Børn under 4 år gratis.

Et juleeventyr
Den med jule-drama

På Frilandsmuseet kan man opleve Charles Dickens’ klassiker, Et juleeventyr, iscenesat som teaterforestilling. Oplev historien om den gamle gnier, der foragter julehygge, men efterhånden må forstå julens budskab om at skabe glæde og være gavmild. Forestillingen rummer masser af komik, musik, sang og (u)hygge – den anbefales til alle mellem 6 og 106 år. Priser fra 40-165 kr. Varighed: 45 min. uden pause. Spiller lørdag og søndag kl 13 og 15.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.