Sne, frost og is gør alle børn glade! Vinteren er over os og det er tid til at hive kælk og skøjter frem. Se her, hvor i byen I kan løbe på skøjter.

Skøjtebanen på Genforeningspladsen

På Genforeningspladsen i Københavns Nordvestkvarter åbner der i år en spritny kunstig skøjtebane, som tilmed bliver Nordeuropas største. Genforeningspladsen, som ligger mellem Hulgårdsvej og Borups Allé, er en ny idrætsplads, som skal bruges til forskellige sportsaktiviteter, og om vinteren er den åben for alle skøjteglade børn og voksne. Banen skulle efter planen være åbnet 1. december, men åbningen er desværre blevet udskudt en smule grundet for varmt vejr, men den forventes at åbne i løbet af december. I kan holde jer opdateret om, hvornår den åbner på Københavns Kommunes hjemmeside

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel

Den er ikke rund, men firkantet, og den ligger lige ved indgangen til smukke Frederiksberg Have. Med lys i træerne og udkig til haven og Allégade emmer Frederiksberg Runddels skøjtebane af charme og idyllisk stemning. En god skøjtebane for dig med små børn og trang til en hyggelig, måske romantisk, stund, måske efter en tur i Frederiksbergcentret. Banen er åben fra 25. november 2017 til 25. februar 2018. Banen har åbent mandag til fredag, 10-21, lørdag og søndag 11-21. Efter nytår lukker banen kl. 20 alle dage. 

LÆS OGSÅ: De 5 legelande

Østre Skøjtehal 

Er det ikke vejr til at skøjte udenfor, så er der heldigvis også mulighed for at tage familien med på en af byens indendørs skøjtebaner, f.eks. Østre skøjtehal på Østerbro. Den store skøjtehal, som ligger tæt ved Østre Gasværk teater, har åbent for almindeligt skøjteløb fra september og frem til april. Om lørdagen bliver den brugt til ishockeykampe, den er åben for alle mandag-fredag fra kl. 12-14.45 og søndage fra kl. 14-16. 

Ørestad skøjtehal

Har I brug for masser af indendørs plads at tumle rundt på, er den kæmpestore og arkitektonisk flotte skøjtehal i Ørestaden stedet i skal tage hen. Hallen åbnede i oktober 2016, og er placeret tæt ved Ørestad metrostation. Fra november 2017 er det Københavns kommune, der har overtaget driften af den store hal. Ørestad skøjtehal er den eneste permanente skøjtehal i København, og med dens 5.500 kvadratmeter fordelt på to etager, er den også den største. Hallen indeholder tre forskellige baner; en til ishockey, en til kunstskøjteløb og en tumlebane til de mindste. Hallen har åbent mandag - torsdag 12-15.30, fredag 13-16.15 og søndag 14.45 -17.45. Om lørdagen har den lukket. 

 

Fotos: 1. Shutterstock 2. Frederiksberg Kommune 3. Jacob Manicus Hald

 

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.