Børn i Byen har besøgt fem store biblioteker for at tjekke atmosfæren og faciliteterne for børn. Besøgene på børnebibliotekerne var en overvejende positiv oplevelse, for forældre og børn hygger sig rigtig meget derinde. Børnene så ud til at nyde den rolige og trygge biblioteksatmosfære omkranset af spændende bøger, sjovt legetøj og nærværende forældre.Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15
Biblioteket med klart de bedste faciliteter: en instrumental zone, hvor man med høretelefoner på kan spille på lydløse, cool instrumenter, et græstæppe til at spille Wii på, en 'hygger' til de unge, et kamera, der filmer barnet i et skov- og strandområde og så nogle fantastiske 'hulestole', som man kan forsvinde helt ind i.

frederiksberg bibliotekNørrebro, Bragesgade 8 b
Ved indgangen til Nørrebro Bibliotek bliver du med ord på væggen budt velkommen på alverdens sprog, og du føler dig godt tilpas i den gamle, charmerende bygning med fritstående bjælker. Børnebiblioteket er hjemligt, dog uden særligt mange legeredskaber. Men noget, der hitter hos forældre såvel som hos børnene, er de tro kopier af intet mindre end Bennys Badekar og Alfons Åbergs træhule med propeller!

LÆS OGSÅ: De 5 kage-opskifter

Frederiksberg Hovedbibliotek, Falkoner Plads 3

Indgangen til børnebiblioteket er en smal sti, der hælder nedad, så alle børns entré sker i glad løb, og øjnene lyser op, når de ser det sjove legetøj, der løbende fornyes. Her er rart og lækkert, dog ville det være skønt med vinduer, og som forælder savner man mere end den ene sofa, der altid er optaget, for det er begrænset, hvor lang tid man orker at sidde på en minibørnestol og læse højt.

Østerbro, Dag Hammarskjölds Allé 19
Østerbros børnebibliotek er stort, lyst og venligt og har en god ruminddeling, så man nemt kan finde en stille krog til højtlæsning. Her er en kæmpegiraf, en tumlemadras og mange små biler, som børnene fornøjede triller rundt i.

LÆS OGSÅ: De 5 nemme mellemmåltider to go


Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, Lyrskovgade 4
Et overskueligt rum med en glad lang bogorm på væggen og med en fin udsigt til Enghave Parken. Børnene føler sig tydeligvis hjemme og hygger sig til trods for, at børnebiblioteket kun er udstyret med ganske få og nedslidte legeredskaber.