Urban Garden Company
Hvor højt kan en solsikke blive? Og hvor mange tomater bliver til på en plante? Lad børnene dyrke i sommer - det er både sjovt og lærerigt! Nogle poser frø kan blive sommerens sjoveste - og billigste - legetøj. Det er også en god måde at få børnene ud i den friske luft, væk fra computer og iPads.

Annonce

Anna Taws fra den grønne webshop, Urban Garden Company, bor midt på Vesterbro, hvor de sidste sommer etablerede ”børnenes køkkenhave” i baggården, hvor hun bor:
”Sidste sommer, hos os på Vesterbro, havde vi lavet en køkkenhave for ungerne, ‘børnenes køkkenhave’ i baghaven, kun på nogle få kvadratmeter, i et højbed. Da jorden var fin og bearbejdet fik børnene deres egne rækker af gulerødder, salat, ærter og radiser. Det var sjovt - især radise-frø, de var så runde og fyldige og faldt ud af frøposen”, fortæller Anna Taws og fortsætter:

"På bare, ivrige fødder løb børnene hver dag hen til køkkenhaven for at vande og se, hvordan det voksede – ukrudt, også! Så begyndte det et spire og haven blev grøn og smuk. Stoltheden var ikke til at tage fejl af hos børnene, når de første grøntsager kunne høstes. Det var de radiser, der dukkede op som røde mini balloner i halvdelen af landet. Børnene syntes, de smagte stærkt og ikke særlig godt. Men de var sjove at trække op og rare at kigge på! Familien måtte spise en masse radiser den sommer”.

Urban Garden Company
Gode råd til børnenes køkkenhave

Her giver Anna Taws sine bedste tips til at dyrke køkkenhave sammen med børnene:

 Hold dyrkningsarealet småt og overskueligt, så barnet ikke mister interessen. Det er tilstrækkeligt med et par krukker på altanen eller et lille højbed i haven.

 Redskaber i voksen størrelse er vanskelige at håndtere for børn. Barnets egen skovl og rive gør arbejdet sjovere.

 Vær ikke alt for perfektionistisk med de lige linjer og din voksen-orden. Lad børnene lave deres have på deres egen måde. Det kan blive et spændende fælleshave projekt at være sammen om! 

 Sæt grøntsager og blomster sammen. Det er både smukt og godt. En fremragende mulighed for at få børnene til at lide grøntsager! Du kan købe økologiske frø hos Urban Garden Company HER.

 Der sker en masse spændende ting, samtidig med at I dyrker. Benyt lejligheden til at kigge på de sommerfugle og insekter, der kommer på besøg, tal om bæredygtighed og naturens cyklus, fotosyntese og andet spændende i planternes verden.

 Håndmalede skilte er sjove at lave, pryder haven og gør, at I rent faktisk finder de ting ,I dyrker. Alt du behøver er is pinde af træ og en vandtæt markør-pen.

 Lad børnene organisere en høstfest i haven! Lad hjemmedyrkede tomater, salat med tallerkensmækker blomster, gulerødder og andre grøntsager være på menuen.

Urban Garden CompanyGODE SORTER TIL DE UNGE OG IVRIGE DYRKERE

• solsikke
• tallerkensmækker
• squash
• bønner
• radise
• gulerødder
• græskar
• popcorn majs
• morgenfruer
• tomater
• kartoffel
• sukkerærter

TILBUD lige nu hos Urban Garden Company:
Køb et højbed og få 15 poser økologiske frø gratis med i købet (værdi 249kr.). Gælder hele maj 2017.

Fotos: Anna Taws fra @urbangardencompany