Vi længes efter forårsvarmen, men faktum er, at det faktisk er temmelig koldt udenfor. Derfor har vi fundet fem indendørs steder i byen, hvor I kan snyde jer til lidt forårsfeeling.

Botanisk Have
Tropisk varme og grønne planter

Tag børnene med ind i Palmehuset i Botanisk Have. Her finder I en skøn, grøn og varm kontrast til det kolde vejr udenfor. Smut ind og se på planter og blomster i alle former og farver. Oplev det regnskovsagtige, varme klima, samt de mange tropiske og subtropiske planter. Glem kulden for en stund og tag et hvil under palmerne. Hvis I er heldige, kan I måske få øje på pilegiftfrøerne og sommerfuglene, som lever sammen med mangrovetræerne og kæmpeåkanden Viktoria.

8tallet
Næsten som en picnic

Åh, en madkurv i det fri. Suk. Hvis I også synes det er liiiige koldt nok med et picnictæppe i græsset, så opsøg en indendørs madoplevelse i stedet. På kanten af Amager Fælled, i et prisbelønnet byggeri, ligger Café & Restaurant 8tallet, som kombinerer verdensarkitektur med en fantastisk udsigt til Fælledens grønne arealer, så det er næsten som at være midt ude i naturen. På Caféen serveres der brunch – også i børnestørrelse, lækkert smørrebrød, en god solid burger og 3 retters middag om aftenen.  

LÆS OGSÅ: 9 grunde til at opleve det nye Experimentarium

KU.BE
Legeplads i varme omgivelser

De fleste unger elsker at boltre sig på legepladser – du orker bare ikke at stå og fryse, mens de spæner rundt. Løsningen er selvfølgelig at finde en indendørs legeplads. Vi anbefaler et besøg i KU.BE på Frederiksberg – et nyt, lækkert kultur- og bevægelseshus med masser af aktiviteter for børn, der trænger til at brænde krudt af. Læs om Børn i byens besøg hos KU.BE her.
Ellers er der også Remisen på Østerbro, der huser et indendørs legelandskab, en boldbane, bordtennis, sørøverskib, tovbane, lerværksted, naturværksted og et papir- og maleværksted.
Tjek også: De 5 legelande

copenhagen street food
Street food med tag over hovedet

Street Food er blevet stort gennem de seneste par år i København. Det er bare sjovest, når man ikke står og holder sine mexicanske tacos med blå fingre og klaprende tænder, ik’? Mens vi venter på varmen, er det oplagt at finde sin street food i WestMarket på Vesterbro, hvor ugandiske retter frister side om side med fish'n chips og flæskestegssandwich. Hos Copenhagen Street Food på Papirøen kan I selvfølgelig også få stillet sulten med eksotiske lækkerier i uhøjtidelige omgivelser.

pandekager
Lune pandekager

Ja, vi ville alle sammen gerne sidde på en bænk og nyde en isvaffel i 17-18 graders forårssol. Men når det nu ikke kan lade sig gøre, så må vi finde et lækkert alternativ, der passer bedre til situationen lige nu: Lune pandekager! Træk ind i varmen og forkæl jeres varmehungrende kroppe med søde vidundere. Det kan fx gøres på ultra-børnevenlige Café Sweet Surrender, hvor to hjemmelavede pandekager med syltetøj kun koster 25 kr.!
Tjek også: Guide: Byens 10 lækreste pandekager

Fotos: Katrine Hemmingsen, Café 8-tallet, Louise Ahrenkiel og Café Sweet Surrender af @sandravonhayn.