Med grønne oaser, masser af legepladser, strand, lækre cafeer, shopping og rolige omgivelser tiltrækker Østerbro i storstil børnefamilier. Børn i byen har udvalgt de 10 bedste spots i det familievenlige kvarter til jer lige her!

Shopping

Superhelten
Superhelten i Nordre Frihavnsgade er en klassisk legetøjsbutik, som den gang “far var dreng”. Butikken har et stort udvalg af alt det gode gamle legetøj, men også et udvalg af merchandise fra film og tv serier. Hos Superhelten kan du finde alt med superhelte, samt en venlig personlig betjening. Superhelten vandt desuden Børn i byen Prisen for "Bedste Forretning" 2016!

Ummi

Ummi på Blegdamsvej sælger et bredt sortiment af unikt og lækkert håndlavet baby og børnetilbehør samt lidt klæder til småfolk fra 0 års alderen og op til 3 år. Udover egenproduktion af en stor del af sortimentet, forhandler Ummi også en del skønne håndlavede produkter fra dygtige kreatører. Her kan man roligt tage børnene med, da der er indrettet et hyggeligt legehjørne med tv og aktivitet. Medlemmer af Børn i byen Klubben får 15% rabat på alle varer i butikken!

ummi

Cafeer og spisesteder

ENIGMA

"Vi er ikke et museum" sådan lyder sloganet på Enigma - den nye udgave af Københavns Post- og telemuseum, der for nyligt åbnede på Øster Allé, nær Trianglen. Enigma er en fusion af café, læsesal, designbutik, posthus, legeområde og lidt et museum alligevel - hvilket gør stedet unikt og perfekt til børn. Medlemmer af Børn i byen Klubben får 50 % rabat på simreretter til børn op til 10 år.

Bopa Plads

Bopa Plads er en skøn lille oase gemt i Jyllandskvarteret på Østerbro. Her holder de hyggelige cafeer Café Pixie og Café Bopa til, ligesom der er en lillebitte småbørnslegeplads omgivet af hække, som indgår i det lille torv med caféer. Stedet er et oplagt hæng-ud-sted med barnevognen på en lun sommerdag.

Lækre is

Østerbro byder på så mange lækre ismejerier, at vi simpelhen ikke kan vælge ét. I stedet har vi lavet en top 3 over vores yndlings-is på Østerbro. Muuums ungerne vil elske dem!
Olufs Is på Olufsvej
Østerberg Ice Cream på Rosenvængets Allé
Social Foodies på Østerbrogade

Leckerbaer

Østerbro byder ikke kun på ismejerier i topklasse, også på kagefronten byder kvarteret på udsøgt håndværk. På Ryesgade, et stenkast fra Trianglen, ligger nemlig pastry shoppen Leckerbaer, der sælger kager, desserter og chokolade. Bag Leckerbaer står det dansk/schweisiske ægtepar Gabi og Jakob Bär Mogensen, der begge er uddannede kokke med Michelin-stjerner på skuldrene og erfaringer fra gourmetrestauranter i ind- og udland.

Leckerbaer

LÆS OGSÅ: Børn i byen guider: De 10 bedste spots i Sydhavnen
Frisk luft

Svanemøllebadet
Svanemøllestranden er en 4.000 km2 stor sandstrand med en 130 meter lang mole ud i vandet. Badet er et skønt sted om sommeren, og der vrimler naturligvis med både store og små, unge og gamle, som sammen nyder det friske havvand og en lækker is.

Fælledparken
Fælledparken er et eldorado for børnefamilier, og her er noget for enhver smag og alder. Udover store grønne arealer, hyggelige stier, vores nationalstadion, Musikscenen og caféen Pavillonen kan man finde en håndfuld fede legepladser. Besøg f.eks. Skaterparken, TrafiklegepladsenTårnlegepladsen og Vandlegepladsen om sommeren.

Tårnlegepladsen

Lopper, leg og teater

Østre Gasværk
Østre Gasværk Teater er hovedsagelig kendt for at have musicals, musikteater og teaterkoncerter på repertoiret, men i dag lægger Østre Gasværk også rum til børneteater, skuespil, foyerarrangementer og meget andet. I efteråret 2017 opføres Lene Kaaberbøls prisvindende roman-serie Vildheks for de større børn (fra 9 år). Læs mere her. Psst! Bag Gasværket ligger også en skøn naturplads, hvor ungerne kan gå på opdagelse.

Remisen
I Remisen nær Trianglen afholdes med jævne mellemrum spændende tøj- og loppemarkeder i sportshallen, hvor der til dagligt spilles både bordtennis og badminton. Her kan man finde masser af ting fra private hjem, nips, ting til boligen, porcelæn, sølvtøj, lamper, modetøj og meget mere. Lige overfor ligger den store indendørs legeplads i Blegdamsremisen, hvor ungerne kan boltre sig i rutsjebaner, klatrestativer, svævebaner og meget mere.

Remisen

Fotos: Romeika Cortez og Katrine Hemmingsen.

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.