Annonce
Urban Garden Company
Foråret er over os, og her i marts er det tid til at forspire for at give vores planter den bedste start i livet. For børn er det super spændende at så sine egne frø og se dem spire og vokse. Her giver Urban Garden Company sine tips til at forspire med tørvebriketter, som er en nem måde at komme i gang på - især hvis du har børn med i projektet.

DET SKAL DU BRUGE:

✓ Tørvebriketter (Kan købes HER hos Urban Garden Company)

✓ Minidrivhus eller andet underlag, som dine kommende planter kan stå på, underkopper, tallerkener, fade eller lignende.

✓ Lunkent vand

✓ Frø til forspiring

Urban Garden Company

SÅDAN GØR DU:

✓ Læg briketterne i et minidrivhus – eller på et andet underlag, hvor de kan stå, til de er klar til at blive plantet over i en potte eller ud på voksestedet.

✓ Hvis du bruger et minidrivhus, vander du nu forsigtigt med dit lunkne vand, enten midt i briketten eller bare i bunden af drivhuset eller det underlag du har valgt. 

✓ Nu er det tid at vente. For nu begynder dine briketter at vokse. Det tager omkring fem minutter, før de er vokset til fuld størrelse.

✓ Når briketterne er vokset til fuld størrelse, hælder du det overskydende vand fra.

✓ Nu er det tid til at så. Det anbefales max. at så tre frø i hver briket, så rodnettet ikke filtres helt sammen og det bliver for svært at skille planterne ad, når de spirer og skal omplantes. Vil man helt undgå sammenfiltring, kan man nøjes med et enkelt frø i hver briket.

✓ Nu skal der låg på dit minidrivhus.

✓ Og så skal du holde øje med, at de små briketter ikke tørrer ud. Vand lidt i bunden af drivhuset ved behov.

✓ Når dit frø spirer og er vokset til en lille plante, så kan du enten plante hele briketten i en krukke med jord, eller du kan plante den direkte ud, der hvor den skal vokse videre. 

Voila! Om alt går vel, er du nu klar til en sommersæson med hjemmedyrkede grøntsager. Prøv fx tomater, små agurker, ærter, rød peber, kål, græskar, squash, hokkaido....

OBS! Anna Taws fra Urban Garden Company besøger Børn i byen Huset søndag d. 2. april kl. 11-13 - denne gang for at vise klubmedlemmerne, hvordan man sår og dyrker grøntsager, krydderurter eller blomster, fra frø.
Der skal forspires med tørvebrikketer i mini-drivhus, og Anna fortæller om pasning af have og om pasning af børns egen mini-have.
Tilmeld dig nu! Der er 30 pladser i alt. Børn skal være mellem 5-12 år, og da børnene får brug for lidt hjælp, skal der være min. 1 voksen pr. 2 børn tilmeldt.

Fotos: Summer will be back og Urban Garden Company

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.