Børn i byen har anmeldt Hokus Pokus på Zangenbergs Teater - en sjov og magisk teaterforestilling, der imponerer med trylleri og stof til eftertanke.

Abdullah Hansen har tryllet i 40 år, og han tryller som en sand tryllekunstner lige for næsen af dig. Klassiske små tricks med reb, kugler, lys og naturligvis en tryllestav. Og flere af de velkendte store illusionsnumre; blandt andet får han på tankevækkende og magisk vis sin datter Nanna til at svæve.

Nanna er både Abdullahs datter og hans assistent, men hun er blevet stor og vil gerne ud af assistentrollen og have lov til at vise sit eget tryllenummer. Det er ikke let at acceptere for den gode Abdullah, men Nanna er ikke uden evner, og hun drager os ind i en anderledes magisk verden, hvor hun bestemmer spillereglerne, og her prøver hun at overtale sin far til at vise sit tryllenummer for publikum.

LÆS OGSÅ: Guide: Vinterens bedste børneteaterforestillinger

hokus pokusFem klare stjerner

Det er de letteste fem stjerner, jeg endnu har givet. Min datter og jeg kiggede på hinanden efter forestillingen og sagde” 5” i kor.
En stjerne for de gode tryllenumre (forestillingen har haft Martin Ingleby, konsulent for magi, tilknyttet).
En stjerne for scenografien, der på en flot og sjov måde er en del af sceneshowet og handlingen.
En stjerne for de sjove replikker; ”jamen Nanna, hvor er resten af dig” – hver gang den bliver leveret i teaterstykket, griner både børn og voksne.
En stjerne for musikken, der sammen med to par sko på fineste måde understreger et opgør mellem en far og en datter. Et opgør der både er alvorligt og morsomt.
Og endelig en stjerne for virkelig gode skuespillerpræsentationer; Henrik Zangenberg giver den hele armen som den karikerede klassiske tryllekunstner; det kunne blive plat, men forbliver sjovt, og Henriette Katrine Lund tager med rollen Nanna kegler i børnenes verden for sin stædige selvstædighed – en slags tryllende Pippi Langstrømpe, der kører sin egen stil udi alt fra tøj og sko over dans og musik til… nå ja, magi!

Uanset om man ofte er i teateret med sine børn eller ej, om man har drenge eller piger, og om de er fire eller ti, så er Hokus Pokus på Zangenbergs Teater et virkelig godt valg: Man bliver underholdt med tryllerier og rives med af historien om det at blive større og selv at ville bestemme – og ser, at når man står sammen kan man vise det største nummer af dem alle...

Fem ud af fem stjerner: 
Hokus Pokus, Zangenbergs Teater
Spilleperiode: 14. - 29. oktober 2017 (Denne anmeldelse er fra første opsætning af forestillingen i starten af 2017)
Alder: 4-10 årige og deres voksne
Varighed: Ca. 45 minutter
HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 68% rabat på forestillinger hos Zangenbergs Teater.