At holde vinterferie med ungerne behøver ikke koste en bondegård. Børn i byen guider jer her til byens gratis oplevelser i vinterferien. Det bliver sjovt!

Byg din egen musikscene

Den 15. og 18. februar kan ungerne komme på workshop med scenograf og billedkunstner Maria Lau Krogh i Ama'r Børnekulturhus. Her skal de bygge deres helt egen musikscene, hvor i alt kan ske. Hvilke musikere skal spille på din scene? Og hvordan skal den se ud? Ved hjælp af saks, pap, papir og limpistol får børnene mulighed for at skabe deres egen drømmescene. Workshoppen henvender sig til børn fra 3 år, er gratis og kræver ingen tilmelding.

Prøv kræfter med gadeidræt

GAME Streetmekka inviterer til en gratis gadedag den 15. februar kl. 12-15. Prøv kræfter med parkour, gadefodbold, streetbasket, dans og meget mere. Man kan også prøve at lave street art, spille playstation, Twister og meget mere. Ingen tilmelding, man dukker bare op!

Nattergalen

Amager Børnemusikfestival: Nattergalen

Fra den 11.-14. februar kan I opleve en nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr ”Nattergalen” i Det Kongelige Teater, Operaen. Med kendte arier fra bl.a. Mozart, Händel, Sullivan og Gonoud, der er tilpasset eventyret, springer Pin-Upera og Det Kongelige Teater endnu en gang ud i H.C. Andersens eventyr og leverer en forestilling, hvor der bliver leget med både publikum og klassisk opera. Koncerten varer ca. 35 min. og der er gratis adgang, men kom i god tid, hvis du vil sikre dig en plads.

Jagten på Metroens diamanter

Kom med på skattejagt i metroen den 18.-19. februar. Ved metroen på Nørreport får I udleveret metrohjelm, skattekort og en pose til diamanter. Ved hver post, som alle ligger tæt ved metrostationer, er der diamanter og sjove oplevelser + spørgsmål der skal besvares for at deltage i konkurrencen om fede præmier. Skattejagten er gratis at deltage i med en gyldig metrobillet.

LÆS OGSÅ: Guide: 25 fede vinterferie-oplevelser i København

Vinterferie Værksted: Krible Krable

Den første weekend i vinterferien (den 11.-12. februar) holder billedkunstner Julie Boserup klippe-klister workshop på Kulturstationen Vanløse. Her kan børnene lave fantasidyr- og planter fra underskoven. Der zoomes ind på skovens små dyr, og der laves miniverdener med insekter og sommerfugle. Materialerne er bibliotekets aflagte bøger og blade, karton, papir og andre fundne ting og sager. Dyrene sættes fast på rigtige grene og mos, så du kan stille dem frem derhjemme.

Sansehave

Åbningsfest af Intugreens digitale sansehave

Den 12. februar kl. 11 kan I komme til gratis åbningsfest af Intugreens Digitale Sansehave på legepladsen i Enghaveparken. Her kan I mærke jeres by med sanserne og opdage nye sider af byens natur. Derudover kan de voksne varme sig på gratis kaffe fra Fairtrade By København, I kan slukke den lette sult med gratis mad fra Madskolen Jorden Rundt, lave snobrød over levende bål, låne bøger i det mobile bibliotek, eller hygge jer med de mange andre aktiviteter på dagen.

Amager Børnemusikfestival: Afrikanske rytmer, sang og dans

Den 13. og 14. februar kan I komme til gratis danseworkshop Akinyi Nyawade, der er danser, danse-coach, kursus- og foredragsholder. På workshoppen udforskes det særlige samspil mellem krop og lyd, der skaber et fælles musikalsk legerum. Hver familie skal finde en ting hjemmefra, som er lavet af træ, plastik eller metal. På workshoppen skabes musik med de valgte instrumenter, som så kombineres med dans og sang. Tilmeldig nødvendig. Se her og her.

Vild på Fælleden

Få frisk luft og glød i kinderne med en tur på Amager Fælled, hvor Danmarks Naturfredningsforening torsdag den 16. og lørdag den 18. februar inviterer alle børnefamilier til en sjov dag i naturen. Der er lækkerier på bål, man kan opdage mikrofælleden med lup, lave bue og pil, høre humlebieventyr, klatre i træer, løse gåder og gå ad hemmelige stier.  Begge dage kl. 10-13.
Startsted er ved indgangen til Amager Fælled på Artellerivej 96, hvorfra der vil være skilte videre ind til samlingspunktet på Fælleden.

Fastelavnsworkshop Fastelavn

Den 18. februar kl. 11 varmer Østerbro Bibliotek op til fastelavn med fastelavnsworkshop. Her kan ungerne lave masker og andre fastelavnsting. Ditte står klar med materialer og vejledning. Det er selvfølgelig gratis og for hele familien.

God vinterferie!

 

Psst! Er du stadig på jagt efter gratis aktiviteter i vinterferien? Måske udendørs? Så tjek nogle af vores andre guides såsom:
De 5 steder hvor man kan fodre ænder
De 5 småbørnslegepladser

De 5 skulpturer

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Fotos: 1) Romeika Cortez, 2) Nattergalen, Det Kongelige Teater 3) Digital Sansehave 4) Caroline Hemmingsen.