Vinterferien er over os og en hel uge er klar til at blive proppet med dejlig kvali-tid sammen med ungerne. København bugner af aktiviteter for børn og deres familier. Her kommer Børn i byens kæmpe guide med over 25 tips til de bedste familieoplevelser i ferien.

Glyptoteket
FERIESJOV PÅ MUSEERNE

Gå fra sans og samling
Glyptoteket kan børn og barnlige sjæle møde museets eksperter på samlerruten og skabe sin egen samling af samlekort med både sjove og spændende fortællinger om den kunst, man møder på Glyptoteket. Åbent den 11.-19. februar. Dog lukket den 13. februar. Mest for børn mellem 5-10 år.

I fodsporet på Christian 4.
Kom med rundt i kong Christians 4.s gemakker med Rosenborg Slots læringspilot hver dag den 11.-26. februar. Efter omvisningen kan børnene komme med i kroneværkstedet og kreere deres helt egen konge-eller dronningekrone, ligesom Christian 4. selv var med til at tegne sin egen krone. Fra 5 år.

Bugtaler og cirkusleg
Få et godt grin med Danmarks bedste bugtaler Preben Palsgaard den 13.-17. februar på Cirkusmuseet, hvor I også kan prøve alt fra trapez til linedans og lave jeres egen bugtalerdukke.
★ Medlemmer af Børn i byen Klubben sparer 20% på entréen til Cirkusmuseet. Børn har gratis entré.

Børne TVs historie
(Gen)se en fantastisk kavalkade af TV-klip, dukker, rekvisitter og kostumer fra mere end 60 års børne-tv-historie på Greve Museum. Mød fx Jørgen Clevin, Kaj og Andrea, Anna og Lotte, Ramasjang-rullinger og klassens nye superhelt, Sprinter Galore. Børn må lege, røre og selv gå på opdagelse i udstillingen, ligesom de i rullingeværkstedet kan lave deres egne rullinger til DRs kommende Mini MGP. Åbent tirsdag-fredag i vinterferien.

Børn i byen Klubben

Kom med på drageekspedition
Bliv oplært som dragetæmmer og forsøg at nedlægge en drage! Eller hvad med at lave din egen drageunge, som kan tages med hjem? Vinterferien på Nationalmuseet handler om dragerne - de mystiske væsener, man frygtede i middelalderen. Åbent den 11.-19. februar – (lukket mandag) 

Sørøver for en dag
Gik sørøvere virkelig planken ud? Få svaret og bliv klogere på livet som sørøver, når Tøjhusmuseet åbner sin berygtede sørøverskole i vinterferien 2017. Her kan man komme i lære som vaskeægte sørøver, lære om livet ombord og få et sørøverpas med hjem. Åbent den 11.-19. februar – (lukket mandag)

Masser af leg
Børnenes Arbejdermuseum kan ungerne lave deres egen kludedukke, arbejde som bybude i købmandsbutikken og sortere flasker på bryggeriet. De kan også lege i den lille lejlighed fra 1930’erne. I vinterferien er der gratis skattejagt på museet. Åbent hver dag den 11.-26. februar.
★ Medlemmer af Børn i byen Klubben sparer 20% på entréen til Arbejdermuseet.


KUNST OG KREA

Værksteder på Louisiana
Tegn med flydende tuscher, lav papirhuse i collageværkstedet, lav husskulpturer af ler eller mal monokrome billeder. Der er masser af værksteder på Louisiana i ferien – alt sammen med udgangspunkt i de aktuelle udstillinger af hhv. Wang Shu og Barnett Newman. Hver dag den 11.-19. februar. 

Japanerier på SMK
SMK holder japansk vinterferie for børn. Oplev udstillingen Japanomania, tegn farverige drager og smukke mangabilleder i Børnenes Værksted og gå med på omvisninger i børnehøjde. Hver dag den 11.-19. februar.

Menneskekroppe med hud og hår
ARKENS nyåbnede udstilling GYS! Er den levende? består af 31 ’hyperrealistiske’ skulpturer, der både kan være grænseoverskridende og lidt skræmmende. Åbent den 14.-19. februar. I uge 7 er der dagligt workshop for de 12-16 årige og deres voksne, hvor der arbejdes digitalt og kreativt med de spørgsmål, som udstillingen rejser. 

Byg løs på DAC
Hvordan ser fremtidens bæredygtige byer ud? Huse på toppen af skyskrabere eller flydende butikker på vandet? På Dansk Arkitektur Center kan I bygge bæredygtig arkitektur i KAPLA-klodser, minimursten og de nye seje HOCKI -papmoduler! Hver dag den 12.-19. februar.

Vinterferie
TÆT PÅ DYR

Mød en bryggerhest
Kom tæt på de ikoniske Carlsberg bryggerheste, når Visit Carlsberg åbner stalddørene i vinterferien den 11.-19. februar. Der vil være hestequiz, hesterelaterede aktiviteter og mulighed for at ae krikkerne på mulen og høre om bryggerhestenes hverdag.

Vinter i Zoo
De nordiske og arktiske dyr er i deres es om vinteren, så smut en tur i Zoo og glæd jer til at opleve, hvordan sæler, rensdyr, isbjørne, polarræve og moskusokser føler sig hjemme i det kolde vejr.
★ Medlemmer af Børn i byen Klubben får 10% rabat på entré og årsaftaler i forsalg, året rundt.

Fabelagtige havdyr
Havfruer, søslanger og monster-blæksprutter med lange spidse tænder. Havet er fyldt med eventyrlige fabeldyr og røverhistorier. Besøg Den Blå Planet og oplev bl.a. havfrueshow, skattejagt, børneteater og blækspruttedissektion. Åbent den 11.-19. februar.
★ Medlemmer af Børn i byen Klubben sparer 20% på årskort.

Børn i byen Klubben

Verdens vildeste rovdyr
Tænder og kløer, hurtighed og skarpe sanser! Verdens vildeste rovdyr holder vinterferie på Zoologisk Museum. Kom med til en dissektion af en ulv i konservatorens værksted, se alverdens rovdyr i udstillingerne, tegn bjørne i tegnestudiet og rør ved rovdyrkranier. 

Gemmeleg med havdyr
Vær med til gemmeleg på Øresundsakvariet, og kig på havdyrenes evner til at camouflere sig. Alle dage den 11.-26. februar kan I høre om de mange forskellige camoufleringsevner hos havdyrene - med mulighed for at komme helt tæt på og røre ved de forskellige dyr.

Spiser fabeldyr huse?
Oplev et noget anderledes dyr i sanseudstillingen i Valby Kulturhus; nemlig fabeldyret! Bevæg jer gennem tætte skove, forladte huler og under vandet i jagten på det mystiske fabeldyr. Sanseudstillingen Spiser fabeldyr huse? kan opleves den 13.-18. februar. Billetter skal købes online på forhånd.

metroen
ANDERLEDES AKTIVITETER

Jagten på Metroens diamanter
Kom med på skattejagt i metroen den 18.-19. februar. Ved metroen på Nørreport får I udleveret metrohjelm, skattekort og en pose til diamanter. Ved hver post, som alle ligger tæt ved metrostationer, er der diamanter og sjove oplevelser + spørgsmål der skal besvares for at deltage i konkurrencen om fede præmier. Skattejagten er gratis at deltage i med en gyldig metrobillet.

Et slaraffenland af LEGO klodser
Vær aktiv med fingre og finmotorik, når LEGO World igen i år indtager Bella Centret med et hav af LEGO klodser og sjove bygge- og lege aktiviteter. Glæd jer til fede områder med LEGO Friends, LEGO Star Wars, LEGO Ninjago, LEGO Nexo Knights, LEGO Duplo osv. Det går løs den 16.-19. februar.

Prøv kræfter med gadeidræt
GAME Streetmekka inviterer til en gratis gadedag den 15. februar kl. 12-15. Prøv kræfter med parkour, gadefodbold, streetbasket, dans og meget mere. Man kan også prøve at lave street art, spille playstation, Twister og meget mere. Ingen tilmelding, man dukker bare op!

Vild på Fælleden
Få frisk luft og glød i kinderne med en tur på Amager Fælled, hvor Danmarks Naturfredningsforening torsdag den 16. og lørdag den 18. februar inviterer alle børnefamilier til en sjov dag i naturen. Der er lækkerier på bål, man kan opdage mikrofælleden med lup, lave bue og pil, høre humlebieventyr, klatre i træer, løse gåder og gå ad hemmelige stier. Arrangementet er GRATIS!

Emil fra Lønneberg
BIO-HYGGE

Fede film i ferien
Der er intet så hyggeligt som en tur i biografmørket. Der er masser af film på plakaten lige nu. Biografernes børneprogram byder denne vinter på klassikere som Far til fire, Lego Batman og Smølferne. Tjek: Overblik: Vinterens børnefilm.

Tyttebærsaft og filmfortællinger fra Småland
Få et glædeligt gensyn med Ronja, Emil, Pippi, Madicken, Tvebak og alle de dejlige børn i Bulderby. Hver dag i ferien vises der Astrid Lindgren filmfortællinger i Cinemateket – som optakt til filmene er der højtlæsning, tyttebærsaft og filmintroduktioner i børnehøjde. Dagligt den 12.-19. februar.

Tag med på rumeventyr
I Planetariet kan I se film på det overvældende kuppellærred i Rumteatret. Vælg mellem film om vores smukke planet, dinosaurer, havets giganter, rumfartøjer m.m. Prøv også at planlægge jeres egen rummission med Astroshowets sjove vinterferie-aktiviteter. Den 11.-19. februar.
★ Husk, at du som medlem af Børn i byen klubben får halv pris på entréen til en voksen og to børn.

børneteater
MUSIK & TEATER

Fortryllende børneteater
Byens børneteatre er oplagte i vinterferien og børnene vil elske et lille magisk øjeblik. Der er masser af forestillinger at vælge imellem. De yngste vil fx elske Riddersalens Åbent Hus om den forsvundne tøjhund Hunni, mens de store børn over 7 år vil blive tryllebundet af Teatrets Zeppelins opsætning af klassikeren 1001 Nat – få overblik over byens aktuelle forestillinger her: Guide: Vinterens bedste børneteaterforestillinger

Amager Børnemusikfestival
Ni institutioner på Amager har rystet godteposen og er gået sammen om at skabe et sprudlende musikprogram til årets udgave af Amager Børnemusikfestival. I år kan I opleve jazz, country, stomp, rock’n’roll, folk, bluegrass, klassisk, opera og som noget helt nyt – plantemusik! Tjek koncerterne HER.

Vinterpaladset
Der er både teater og koncerter på programmet, når cirkusteltet Vinterpaladset bliver slået op på Blågårds Plads den 11.-19. februar og fyldes med masser af kultur for store og små. Oplev vinterkabaret for børn, balkan-hygge, cirkusworkshop, fortællekoncert, dans med en klovneprinsesse og meget mere!

Cirkus Panik
Cirkus Panik giver den fuld gas med artisteri, klovneri, svimlende luftakrobatik og spektakulær udfordring af tyngdeloven den 13.-21. februar. Cirkus Panik kalder det selv en vitaminindsprøjtning af livsglæde, gåpåmod og turbo humør!
★ Medlemmer af Børn i byen Klubben får billetter til 50kr (normalpris 70kr.) 


Børn i byen Klubben

fastelavn
FASTELAVNS-FORBEREDELSER

Vinterferie med maskesjov og teater i Rundetaarn
Fra den 13.-25. februar kan børn i alle aldre opleve teater og maskesjov i Rundetaarns Bibliotekssal. Hver dag åbner salen med underholdende teaterforestillinger for børn. Det hele er inkluderet i almindelig entré til tårnet (25 kr. for voksne og 5 kr. for børn 5-15år). Forestillingerne begynder kl. 10 og varer 30-50 minutter. Indgangen til Rundetaarn vil disse dage kunne ske allerede fra kl. 9.40. Derudover kan ungerne hver eftermiddag kl. 13-16 skabe masker af pap, karton, dimser og dippedutte i værkstedet - med hjælp fra Janne Kjærsgaard fra Heksen børne- og dukketeater.

Fastelavnsfest på Amagermuseet
Søndag den 19. februar holder Amagermuseet åbent, så I kan overvære nogle af de forberedelser, der går forud for fastelavnen. Tønderne skal males og vises frem, og til sidst skal der slås katten af tønden. Hvem bliver Amagermuseets kattekonge og dronning? Der er desuden børneworkshop, hvor børnene kan dekorere en bolle, lave masker og pynte fastelavnsris. 

Fastelavn i middelalderen
Fastelavn er en skik, der har rødder tilbage til middelalderen. Oplev hvordan det var dengang, når Esrum Kloster åbner dørene til middelalderens fastelavn i vinterferien. Vær med i aktiviteten Jagten på den omvendte verden eller lav jeres egne middelaldermasker og spis middelalder-fastelavnsboller.

OBS: Få inspiration til flere vinterferie-aktiviteter i københavn i VisitCopenhagens vinterferieguide.

Tip: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. 

 

Fotos: Ana Cecilia Gonzalez, Romeika Cortez, Carlsberg, Camilla Lind, Bjarne Stæhr og Panduro Hobby.