Ronja Røverdatter
Ronja Røverdatter er en klassiker, også i Sebastians musicalversion, som i februar turnerer landet rundt. Heltemus' opsætning er morsom og overbevisende med stærke sangere og effektfuld scenografi.

Særligt røverne i Mattisborgen bærer forestillingen: Mattis, spillet af Mikkel Vadsholt, Skalde Per af Claus Bue samt en flok vilde røvere med gode stemmer og forrygende komisk timing. Yasmin Elvira Steenholdt giver Borkas kone, Undis, indædthed, kraft og galde - og sammen med Lovis, spillet af Ingeborg Børch, står hun for forestillingens store, smukke showstopper, “Ulvesangen”.

Som stemningssætter er scenografien i forestillingen enkel og effektfuld, så selv et voldsomt tordenvejr, et “helvedesgab”, rumpenisser, grådværge og skovehekse virker overraskende naturligt.

Ronja Røverdatter
Morsom og mættet forestilling

På den negative side kunne man ønske sig stærkere skuespillere i de to store kvindelige hovedroller, Ronja og Lovis, som desværre mangler vildskab og styrke. Ronja, spillet af Sofie Amalie Kronborg Christensen, virker en smule hæmmet og lidt for gammel til rollen. Børn elsker at se andre børn optræde, men Ronja bliver i dette tilfælde mere teen end tween og dermed mere i kategori med de voksne, og det giver desværre historien en lidt anden klang. Helmer Solberg, kendt fra Juleønsket, er fint typecastet som Birk og kan stadig lige gå som ung dreng med en lys, lidt usikker sangestemme.

LÆS OGSÅ: Guide: Vinterens bedste børneteaterforestillinger

Rent dramatisk står fortællingens centrale omdrejningspunkter ikke knivskarpt og gør, at handlingen ikke spændes tilstrækkeligt op, hvilket kan være et problem, hvis man ikke kender historien i forvejen.

På den musikalske side kan det undre, at musicalens bedste numre, “Anemonesangen” og “Vårvisen” desværre ikke kommer helt op at flyve - og at arrangementet stadig har umiskendelig 90'er lyd, som måske med fordel kunne opdateres elektronisk eller genskabes som ren middelalderlyd?

Men det er på detaljeplan. Mine egne unger elskede forestillingen og selvfølgelig særligt rumpenisserne og de komiske numre med mattisrøverne. Og vi har sunget og danset til numrene fra forestillingen lige siden.

Så alt i alt er Ronja Røverdatter en morsom, mættet og underholdende forestilling - og en rigtig fin oplevelse for hele familien.
Forestillingen er bedst egnet for lidt større børn.

Fire ud af fem stjerner: ★★★★
Hvad: Ronja Røverdatter
Hvor: Turnerer i Esbjerg, Aarhus, Odense, Fredericia og København.
Se datoer HER.
Køb billet: www.heltemus.dk/spillesteder
H
USK! Medlemmer af Børn i byen Klubben sparer 40 kr på både børne- og voksenbilletter.