Er junior vild med kunst og kultur? Så se her, Børn i byen har nemlig fundet 5 aktuelle og børnevenlige kunstudstillinger, der absolut er et besøg værd!

1. Arken: GYS! Er den levende?

Patricia Piccinini, Nyfødt, 2010. Courtesy kunstneren & Roslyn Oxley9 Gallery, Sydney

Fra den 4. februar til den 4. august 2017 indtager menneskekroppe med hud og hår Arken. Udstillingen GYS! Er den levende? består af 31 ’hyperrealistiske’ skulpturer af internationalt anerkendte kunstnere. Kroppene er nærmest mere virkelige end virkeligheden selv! Mødet med værkerne kan både være pirrende, grænseoverskridende og lidt skræmmende - tør I tage afsted? I uge 7 og 8 afholdes desuden workshops for henholdsvis 12-16 årige i uge 7 og 6-12 årige i uge 8, som tager udgangspunkt i udstillingen. Begge workshops koster 50 kr. pr. barn. Læs mere om udstillingen her.

2. SMK: Japanomania

Katsushika Hokusai Den store bølge i Kanagawa (Den store bølge)
Frem til den 23. april 2017
kan I komme med tilbage til anden halvdel af 1800-tallet, hvor begejstringen for alt japansk bølger hen over den vestlige verden – en JAPANOMANIA! Mødet med japansk kunst hiver tæppet væk under den europæiske kunstscene, og den nordiske kunst fyldes med eksotiske geishaer, fremmedartede naturskildringer og forfinet æstetik. I Børnenes Værksted kan ungerne lade sig inspirere af Japans mønstre, former og materialer. Her skal der f.eks. laves farverige drager og smukke mangabilleder. Læs mere om udstillingen her.

3. Ordrupgaard: L.A. Ring - Mellem lys og mørke

L.A. Ring, Lampelys. Interiør med kunstnerens hustru, 1898 Statens Museum for Kunst
Lad børnene gå på opdagelse i udstillingen L.A. Ring - Mellem lys og mørke, der går tæt på den danske kunstners lyse og mørke sider, samt inddrager hans hustru Sigrid Kählers kunstneriske arbejde. Udstillingen kan opleves frem til den 26. februar 2017. I vinterferien, uge 7, vil der være masser af spændende arrangementer for de små museumsgæster. I Tegneværkstedet kan børnene tirsdag den 14. og fredag den 17. februar lære at tegne vinterlandskaber med kunstneren Oliver Abbey. Lørdag den 11. februar opføres desuden det smukke skyggespil Nattergalen i Ordrupgaards biograf. Læs mere om udstillingen her. 

4. Louisiana: Barnett Newman

	 BARNETT NEWMAN Louisiana on Paper 06.01 - 17.04
Frem til den 17. april 2017
kan I opleve den amerikanske kunstner Barnett Newman på Louisiana. Newmann var en af de fremtrædende figurer på 1950'ernes kunstscene i New York, og arbejdede med maleriet på en radikal og revolutionerende måde sammen med kunstnere som Willem de Kooning, Jackson Pollock og Mark Rothko. Søndag den 5. februar kan ungerne deltage i Børnehusets værksted, der vil have fokus på netop Barnett Newmans spændende tegninger og tryk. I værkstedet skal børnene arbejde med forskellige materialer såsom oliefarvekridt og flydende tusch. Læs mere om udstillingen her.

5. Brandts: Disney - Kunsten at fortælle

The Little Mermaid, 1989, Glen Keane, © Disney
Ta' en tur til Odense og oplev udstillingen Disney - Kunsten at fortælle, der kan ses indtil den 12. marts 2017. Her I kan komme bag kulisserne på ikoniske film såsom Den Lille Havfrue og Frost, der begge er inspireret af H.C. Andersens eventyr. Udstillingen viser Walt Disney Animation Studios udvikling fra nogle af de første animerede kortfilm i 1930'erne og op til i dag. Hver lørdag fra kl. 14-15 er der desuden familieomvisning, hvor børn og voksne kan blive guidet rundt i udstillingen med de mange fantastiske tegninger og fortællinger. Omvisningen er gratis, når entreen er betalt. Læs mere om udstillingen her.

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Glæd dig til at komme bag kulisserne på ikoniske film som Den lille havfrue (1989) og den Oscar® vindende Frost (2013), der begge er inspireret af H.C. Andersens eventyr. Udstillingen dækker Walt Disney Animation Studios udvikling fra de første animerede kortfilm fra 1930’erne til nutidens film og inkluderer sjældent sete originale tegninger fra udviklingen af filmenes hovedfigurer, der er anerkendt i hele verden.
helt tæt på, når vores guide tager dig på en tur rundt blandt de mange fantastiske tegninger og fortællinger. Glæd dig til at komme bag kulisserne på ikoniske film som Den lille havfrue (1989) og den Oscar® vindende Frost (2013), der begge er inspireret af H.C. Andersens eventyr.
helt tæt på, når vores guide tager dig på en tur rundt blandt de mange fantastiske tegninger og fortællinger. Glæd dig til at komme bag kulisserne på ikoniske film som Den lille havfrue (1989) og den Oscar® vindende Frost (2013), der begge er inspireret af H.C. Andersens eventyr.
Billede 1) Patricia Piccinini, Nyfødt, 2010. Courtesy kunstneren & Roslyn Oxley9 Gallery, Sydney
Billede 2) Katsushika Hokusai. Den store bølge i Kanagawa (Den store bølge)
Billede 3) L.A. Ring, Lampelys. Interiør med kunstnerens hustru, 1898 Statens Museum for Kunst
Billede 4) BARNETT NEWMAN. Louisiana on Paper 06.01 - 17.04
Billede 5) The Little Mermaid, 1989, Glen Keane, © Disney