Der er mange udgifter, når man er en småbørnsfamilie. Heldigvis er der også mange måder, man kan spare penge på! Ved at sælge sine brugte ting, dele og bytte med hinanden kan man komme langt. Bliv inspireret her.

Køb og sælg brugt

Ungerne vokser med lynets hast, og der skal hele tiden nyt til. Du kan spare massevis af penge ved at shoppe brugt tøj, ligesom du selv kan sælge dine egne børns aflagte tøj. Her vil vi særligt anbefale to fantastiske markedspladser: Reshopper og Børneloppen.

Med den populære app, Reshopper, er det ultra nemt at købe, sælge og bytte brugt børne-udstyr lokalt i nærområdet. I app'en kan du oprette din egen lille butik, hvor du løbende kan lægge dine varer ind med foto, pris og beskrivelse - ligesom du kan søge i andre brugeres butikker.

BørneloppenBørneloppen er et "genbrugs-supermarked" i Valby, hvor du kan sælge og købe brugt børneudstyr.  Som sælger lejer man sig ind på en reol for mindst en uge ad gangen og prissætter selv sine varer. Prismærker med stregkode udleveres i butikken, og når varerne er sat på hylderne, overlades resten til Børneloppens personale, som betjener butikkens kunder og sælger varerne. Prisen for at leje en stand er 200,- kroner per uge, og fortjenesten for varerne kan lejeren putte i egen lomme, minus 15 procent, som betales i kommission til butikken. ★ OBS: Lige nu i januar 2017 kan Børn i byen klubmedlemmer få 2 ugers standleje for 1 uges pris.

På DBA.dk og Trendsales.dk finder du også et væld af varer, der venter på at skifte hænder til beløb langt under butikspriserne. Derudover er Røde Kors genbrugsbutikker og Mødrehjælpens butikker selvfølgelig også gode steder at shoppe billigt.

Brug biblioteket

En af de ældste ”dele-ordninger” er nok bibliotekerne, hvor vi i årevis har lånt bøger. Det skal vi blive ved med! I stedet for at investere i dyre børnebøger, magasiner og DVD'er, så husk at du kan spare adskillige kroner ved at låne det hele gratis på biblioteket. Find vej til et bibliotek nær dig i Børn i byens oversigt her.

Del transporten

Næste gang familien tager bilen til fødselsdag hos faster Hanne i Aalborg, og I har et tomt sæde eller to, kan I benytte jer af GoMore.dk. Her kan I sælge pladser i jeres bil og dele omkostningerne til benzin med andre passagerer. Omvendt, hvis mor fx skal til møde i Odense, kan hun også lede efter et lift her. På den måde kan I både spare penge og gøre miljøet en tjeneste – og desuden få selskab på køreturen. På GoMore er der iøvrigt også mulighed for privat billeje, så I fx kan tjene penge på jeres bil, imens I er rejst på ferie.

LÆS OGSÅ: De 5 børnevenlige cykelture

Byt bolig

Hvorfor bruge penge på dyre hotelværelser, når I kan bo kvit og frit i andre familiers hyggelige, autentiske boliger? På BytBolig.com kan I finde fantastiske feriesteder, der matcher jeres behov som børnefamilie. Forestil dig fx en lækker lejlighed i New York, hvor puslebord, høj stol og babyseng står klar til brug. Eller hvad med en svensk ødegård med komplet børneværelse og gynger i baghaven? Eneste krav: At ejerne låner jeres bolig, imens I bor i deres!

En mulighed er selvfølgelig også at bruge airbnb.com. Her kan I sætte jeres egen bolig til leje, når I alligevel er på ferie eller i sommerhus. På den måde kan I tjene huslejen ind eller få et godt supplement til familiebudgettet.