Jubi, vi har taget hul på et splinternyt år! 2017 ligger foran os og vi er spændte på alle de nye begivenheder, der venter forude. Helt konkret er der fem nyheder, vi på Børn i byen redaktionen særligt glæder os til.

Enigma
Åbning af Enigma – Museum for post, tele og kommunikation

Første etape af Enigma, som er den nye udgave af Post & Tele Musem, er netop åbnet den 6. januar! Tidligere lå museet i Købmagergade, men nu er adressen Øster Alle 1 på Østerbro – i den gamle posthusbygning på Trianglen. Vi er spændte på at opleve det nye museum. Enigma lover, at de bliver ”et hus fyldt med samtaler, genstande, praktisk læring og debat på Husets Scene”. Derudover kommer der til at være en butik med salg af digitale gadgets, et posthus og sidst, men ikke mindst, spisestedet Kantina  – drevet i samarbejde med Meyers!
★ OBS! Medlemmer af Børn i byen Klubben får 50% rabat på simreretter til børn på museets spisested, Kantina.Tilbuddet gælder i perioden 9. januar - 23. februar 2017.

Experimentarium
Åbning af Experimentarium

Endelig åbner også den længe ventede, nye udgave af Experimentarium, der bliver et science center i verdensklasse. Museet åbner den 26. januar på sin gamle adresse i Hellerup – nu med to ekstra etager! Vi glæder os til at opleve de 16 nye interaktive udstillinger med spændende, finurlige navne som Bobleriet, Lyslabyrinten, Sansetunellen og Gærcellen! Experimentarium kommer også til at huse en restaurant på 1. sal, et picnicområde til medbragt mad og en museumsbutik med sjove science-produkter. Børn i byen blev allerede imponerede, da vi fik et smugkig på byggeriet af Experimentarium i november 2016 – hold op, det ser lovende ud!

ismageriet
Ny filial af Ismageriet

Mmm… elsker I også vidunderlige Ismageriet på Amager? Hver sommer valfarter tusindvis af københavnere til den populære, oldschool isbiks på Kongelundsvej for at nyde de fantastiske smagsvarianter og den gode stemning. Men snart kommer vi til at kunne guffe den himmelske is i os hele året rundt. I løbet af 2017 åbner Ismageriet nemlig endnu en butik, der har helårs-åbent. Butikken kommer til at ligge i Ørestad ved Emil Holms Kanal nær DR-byen. Den præcise åbningsdato er endnu ukendt, men det er sikkert at isbutikken kommer til at sælge den dejlige friske, hjemmelavede is, som vi kender den. Yay! 

LÆS OGSÅ: 10 gratis oplevelser i januar

Amager Bakke
Forbrændingsanlæg med skibakke

I løbet af 2017 åbner det nye forbrændingsanlæg på Amager – et storstilet bygningsværk af Bjarke Ingels Group, som bliver et nyt rekreativt område for københavnerne. Den 90 meter høje bygning kommer nemlig til at huse noget så utroligt som en skibakke med 1500 meter pister; nemlig ”Amager Bakke”! På toppen af bygningen vil der være en udkigsplatform og i det omkringliggende område vil vi kunne benytte os af klatrevæg, løbestier og cafe. Som en ekstra sjov detalje kommer forbrændingsanlæggets skorsten til at være formet som en stor cirkel, så den kan udsende røgringe til byens borgere, når der produceres kraft og varme!

Flintholm svømmehal
Ny svømmehal på Frederiksberg

På Bernhard Bangs Allé på Frederiksberg er man i fuld sving med at bygge en ny, stor svømmehal, der forventes at åbne i maj måned. Byggeriet lyder lovende: Svømmehallen kommer til at huse et 25 meter langt bassin med otte baner, udspringsskamler, soppebassin og rutsjebaner. Derudover vil svømmehallen også indeholde et legeområde, wellness-faciliteter og et varmtvandsbassin til babysvømning og genoptræning for ældre. Bygningen bliver på 6 etager; 2 etager under terræn – her vil bassiner og svømmehal være. Cirka halvdelen af bygningen vil stå som en 4 etager høj bygning over jorden med indgang, café, kontorer, idrætshal til springgymnastik og omklædningsrum. Vi glæder os til at opleve Flintholm Svømmehal!

Bonus: Nyt Stilleben varehus

Shoppelystne interiør-entusiaster kan glæde sig over, at butikken Stilleben udvider med et 300 m2 mini-varehus på Frederiksborggade 22, lige ved Torvehallerne og Nørreport Station. Varehuset åbner den 21. januar. Stilleben er kendt for at forhandle lækre produkter til boligen, fx keramik, prints, smykker og tekstiler.

Kilder: Enigma.dk, Experimentarium.dk, AOK, DAC, ARC, Frederiksberg Kommune og Stilleben.
Fotos: Experimentarium: David Trood, Ismageriet: Caroline Meldgaard, Amager Bakke: Christoffer Regild, Flintholm Svømmehal: 3xSkak.

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.