Når julen har taget hårdt på pengepungen, er det heldigt, at januar er fyldt med gratis fornøjelser for hele familien. Vi giver jer en række forslag til, hvad I kan lave lige her.

1. Nytårskur

Traditionen tro holder Islands Brygge Kulturhus igen i år festlig nytårskur. Kom forbi den 23. januar kl. 17 og få lidt lækkert til ganen, nabokrammere, fed livemusik og en tyvstart på sommeren. På scenen vil Ms. Melissa & her Soul Knights spille soul, jazz og blues med masser af power og funky beats. Udover et forrygende år, skal der også skåles for den nye opholdstrappe, som i dagens anledning indvies. Det er gratis at deltage, men et 2301-Bryggekort, som giver 15 % rabat i Bryggens Spisehus og til udvalgte kulturarrangementer koster 40 kr. Læs mere her.

2. Stå på skøjterskøjter

Pak skøjterne og ta' på skøjtebane med ungerne! De fleste baner i København holder åbent helt frem til slutningen af februar, så det er bare med at udnytte den glatte is. Læs vores guide Her kan du løbe på skøjter.

3. Fugletur for børnefamilier

Naturcenter Amager Strand arrangerer gratis fugleture for børnefamilier d. 8., 15., 22. og 29. januar. Her kan I komme med ud og undersøge strandens fugle, udstyret med kikkerter og teleskoper. På Naturcenteret skal der også kigges på de udstoppede fugle, og der skal undersøges næb føder og vinger på døde fugle. Arrangementet tager ca. 2 timer. Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt at booke tid. Se mere her.

4. Åbning af Enigma

Enigma

På fredag den 6. januar åbner Post & Telemuseum med nyt navn ENIGMA - museum for post, tele & kommunikation på Øster Allé! Hele weekenden den 6.-8. januar fra kl. 10-16 vil der være sjove børneaktiviteter, hvor ungerne kan tegne deres eget frimærke, klæde sig ud og tage selfie i postuniform, blæse i posthorn med decibelmåler og prøve kodehjul. Læs mere her.

5. Teater: Aben Osvald

De 3-8 årige kan få en gratis teateroplevelse på Frederiksberg Hovedbibliotek, når "Aben Osvald" spiller den 28. januar kl. 10 og 11.15. Stykket handler om Osvald og Den Store Abe, som bor i en frodig æbleskov, og det hele kunne være så dejligt. Men Den Store bestemmer det hele og siger ØV, hvis han ikke får sin vilje. Bemærk at både børn og voksne skal have billet til forestillingen. Gratis billetter kan afhentes fra lørdag den 14. januar kl. 10 på Frederiksberg Hovedbibliotek og via BilletExpressen. Se mere her.

6. Besøg Glyptoteket

glyptoteket

Hver tirsdag er der gratis entré til Glyptoket, hvor I kan gå på opdagelse blandt kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien, Romerriget og meget mere! I kan også opleve den fantastiske Vinterhave, der byder på palmer og guldfisk! Hvis ikke tirsdag passer i jeres kalender, har børn under 18 år gratis adgang alle ugens dage, mens voksne skal betale entré. Hver søndag er der desuden gratis omvisninger for børn. Her kan I lære om de ægyptiske guder, romerriget og meget mere. Der er et begrænset antal billetter til de gratis omvisninger. Billetterne kan ikke forudbestilles men afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person. Se mere her.

7. Dans med børn og Bedste på Gamle Scene

Ta' børn, forældre, bedste- og oldeforældre, onkler og tanter med til dans på Gamle Scenes Balkonfoyer den 22. januar kl. 11. Der skal danses alle de sjove, gode, gamle danse fra dengang morfar var dreng. Bl.a. Bro bro brille, Først den ene vej, og så den anden vej, Tingelingelater tinsoldater, Ritsj ratsj filliongongon og Jeg gik mig over sø og land. Dansen henvender sig mest til børn i alderen 3-7 år og deres bedsteforældre. Danselærer Fru Bugge fra Fru Bugges Danseinstitut og musiker Rasmus Odgaard er værter. Se mere her.

8. Tæt på dyrene

andAt fodre ænder er nærmest en obligatorisk vinterbeskæftigelse i de kolde måneder, og ungerne elsker det! Så få ungerne i flyverdragterne, og kom af sted. Tjek vores artikel De 5 steder hvor man kan fodre ænder. Kan I ikke få nok af dyr, så ta' et smut forbi Bondegårdslegepladsen i Remiseparkenhvor ungerne kan møde bondegårdens mange søde dyr. 

9. Biblioteksbesøg

Byens biblioteker bugner af gratis tilbud, krea-workshops og aktiviteter for børn i alle aldre, så det er bare om at komme afsted! Få et overblik over de mange børnevenlige arrangementer på Københavns biblioteker her, eller smut forbi dit lokale bibliotek og læs en god bog med junior.

skulpturer

10. Se på skulpturer

København er fyldt med smukke skulpturer i alle afstøbninger - så ta' ungerne med på skulpturjagt rundt i byen! Erfaring siger os, at det er en populær aktivitet, som sagtens kan give underholdning til et par timer - og så er det helt gratis! Læs vores artikel De 5 skulpturer for at få mere inspiration.

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.