Julen står for døren og det er blevet tid til at tage børnene på skødet og læse op af gode julefortællinger. Børn i byen guider derfor til 20 af de bedste julebøger, nye som gamle.

Fra 3 år

julehistorier for de småJulehistorier for de små 

Forfatter: Russell Punter
Forlag: Flachs
Alder: 3 år+

I denne bog får børnene en god samling af små julefortællinger om julemandens arbejde op til juleaften. Der er travlt, for der skal nemlig laves legetøj og så skal julegaverne jo også deles ud. Snemændene kommer heldigvis og hjælper til, og så går det hele som en leg! 

 

pippi plyndrer juletræPippi plyndrer juletræ 

Forfatter: Astrid Lindgren 
Forlag: Gyldendal
Alder: 3 år+ 

Den sjove Pippi er en værre en, og til jul vil hun selvfølgelig plyndre juletræet i Villa Villekulla. Hun har inviteret Tommy og Annika og alle børnene i byen, for nu skal der nemlig holdes julefest på børnemanér!

 

betty får en julegaveBetty får en julegave 

Forfatter: Alberte Winding
Forlag: Gyldendal
Alder: 3 år+

Betty er en heldig en, der får en lille nissegave hver morgen i december op til jul. Men det gør Leonora fra Bettys børnehave desværre ikke, og måske skal Leonora slet ikke holde rigtig jul med julemad og gaver. Leonoras mor siger, at det er fordi, de ikke har 'denslagspenge'... Bogen udgives i samarbejde med Røde Kors, og ved hver solgt bog går der 10 kr. til Røde Kors' julehjælp.

 

god jul cirkelineGod jul Cirkeline 

Forfatter: Hanne Hastrup
Forlag: Høst & Søn
Alder: 3 år+

Cirkeline og hendes venner glæder sig meget til jul. Derfor laver de julepynt, finder juletræ og leger sneboldskamp. Juleaften holder de også sammen, hvor de rigtig hygger sig! "God jul Cirkeline" er en sød lille julebog til de mindste. 

 

fuzz store julebogFupz's store julebog 

Forfatter: Kim Fupz Aakeson
Forlag: Carlsen
Alder: 4 år+

I "Fupz' store julebog" fortæller Kim Fupz Aakeson tre sjove julehistorier om børn, nisser og meget andet. Kan julen mon være god uden gaver? Det finder en dreng fra Rødovre ud af, da julemanden desværre glemmer hans julegave. I en anden historie har nissen ikke noget at lave, for julens forberedelser er allerede overstået. Pludselig møder han Gregers, som giver nissen den bedste jul nogensinde! Sidst er der den nisse, der gør alt for at blive berømt, men til slut finder ud af, at det er meget sjovere at være fri. 

 

lassi-leif og LuskeliseLasse-Leif - DM i æbleskiver 

Forfatter: Mette Finderup
Forlag: Alvilda
Alder: 4 år+

Lasse-Leif har glædet sig til december lige så længe, han kan huske. Han ved, det bliver en superhyggelig måned, for det har hans mor bestemt! Men det bliver også en travl måned, for Lasse-Leif skal åbne TRE julekalenderlåger hver dag, og han skal endda også åbne en gave fra nissen. Men allerede d. 1. december går Lasse-Leif i panik. Der er ingen pakke i sokken! 

 

Fra 5 år

villas fra valby holder julVillads fra Valby holder jul

Forfatter: Anne Sofie Hammer
Forlag: Høst & Søn
Alder: 5 år+ 

I denne Villads fra Valby-bog hører børnene om tandfeer og nissefælder, nintendoer som forsvinder, rokketænder og krokodiller der lever i kloaker, om kravlenisser og juleklip, om hvordan Villads bliver væk i juletivoli, og om den specielle fornemmelse han får i maven, når juleaften nærmer sig. Bogen er opdelt i 25 kapitler, og kan bruges som julekalender - og der er endda tilføjet et ekstra kapitel til d. 25. December, da det er så kedeligt, når alt det sjove slutter d. 24. December.

kaptajn bimses julKaptjan Bimses jul 

Forfatter: Bjarne Reuter
Forlag: Gyldendal
Alder: 5 år+

Anna er i dårligt humør, fordi hun ikke kan finde de julegaver hendes forældre har gemt i huset. Heldigvis dukker Kaptajn Bimse, Goggeletten og Zanzibar op og kan hjælpe! Kaptajn Bimses jul er en dejlig Bjarne Reuter-bog, der forresten er opdelt i 24 kapitler, så den fungerer som julekalenderhistorie.

 

vitelloVitello køber en vidunderlig julegave 

Forfatter: Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen
Forlag: Gyldendal
Alder: 5 år+

I "Vitello køber en vidunderlig julegave" gør Vitello en stor indsats for at rette op på alle sine uartigheder i løbet af året. Hvis han skal være en rigtig artig dreng, kunne han jo starte med at købe en fantastisk gave til sin mor! Men hvad mon han kan finde på at give sin hende, så hun glemmer alle hans skarnsstreger og giver ham gode julegaver?

 

pelle haleløsPelle Haleløs 

Forfatter: Åsa Rönn og Michael Rönn
Forlag: Gyldendal
Alder: 5 år+

Pelle Haleløs og hans venner glæder sig rigtig meget til juleaften, hvor de skal pynte juletræ og have besøg af julemanden. Kattekilling Fralle skal holde jul for allerførste gang, og Pelle beslutter sig for at lære ham alt om julen! Men Pelles juleskole går ikke, som han havde forestillet sig, og snart er alle hans venner sure på ham. Måske er der nogen, der står bag alle ulykkerne – og som måske vil have julegaverne selv? 

 

jul hos peddersenJul hos Peddersen 

Forfatter: Sven Nordqvist
Forlag: Carlsen
Alder: 5 år+

I "Jul hos Peddersen" kan du følge med i Peddersen og Findus' juleforberedelser og læse om, hvordan de får fingrene i de sidste ting til julen. I historien sker der sjove ting, når Peddersen og Findus går på jagt efter juletræ - og hvad gør de, når Peddersen pludselig vælter og forstuver foden? Kan Findus skaffe juletræet selv eller får de brug for hjælp?

 

mig og bedstefar og så nisse pokMig og bedstefar og så Nisse Pok 

Forfatter: Ole Lund Kirkegaard
Forlag: Gyldendal
Alder: 5 år+

Mig og bedstefar - og så Nisse Pok er en juleklassiker af Ole Lund Kirkegaard, som hører til i ethvert hjem med børn. Bogen er opdelt i 24 små historier, så den kan bruges som julekalenderbog. Bogen handler om en dreng, der hvert år holder jul hos sin søde bedstefar. Det er sjovt, for bedstefar fortæller historier og så møder han endda drillenissen Nisse Pok! 

 

kim leineDrengen der tog nordpå med sin far for at finde julemanden 

Forfatter: Kim Leine
Forlag: Gyldendal
Alder: 5 år+ 

Drengen der tog nordpå med sin far for at finde julemanden handler om drengen Andreas, der knuselsker julen. Hans far hader imidlertid julen, og Andreas tager ham derfor med på slædetur, så han introducere faren for julemanden og ændre hans mening om julen! Denne dejlige julehistorie er skrevet i bedste Kim Leine-stil, hvor der er kælet for sprog og handling ud over det sædvanlige. 

 

karl og julestjernenKarl og julestjernen

Forfatter: Bjarne Reuter
Forlag: Gyldendal
Alder: 5 år+

Karl og julestjernen er en hylende morsom julefortælling om Karl, der har yderst travlt med at skulle spille bagdelen på et æsel i kirkens årlige krybbespil. Dog har han et problem, for han har lovet at passe naboens nyfødte spædbarn under forestillingen. Han får en ide, og pludselig bliver krybbespillet meget bedre... På en måde... 

 

De gamle klassikere

 

peters julPeters Jul 

Forfatter: Johan Krohn
Forlag: Gyldendal
Alder: 4 år+

"Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid, og så må julen komme! Min far hver dag i byen går, og når han kommer hjem, jeg står og ser hans store lomme". Billedbogen handler om den lille Peter, der spændt venter på julen og alle dens glæder. Peters Jul er en gammel dansk juleklassiker, der kan give glæder i mange mange år. 

 

den store nissebogDen store Nissebog 

Forfatter: Carla Hansen og Vilhelm Hansen
Forlag: Carlsen
Alder: 5 år+

Den store Nissebog er et flot samlebind med sjove og nostalgiske julehistorier. Bogen vrimler med flittige nisser, som har travlt med juleforberedelserne. Der skal bages, hentes juletræ og klippes julestads, men der er heldigvis også tid til en masse sjov og ballade! 

sikke en voldsom trængsel og alarmSikken voldsom trængsel og alarm 

Forfatter: Peter Faber
Forlag: Gyldendal
Alder: 5 år+

I denne illustrerede udgave af Sikken voldsom trængsel og alarm har Svend Otto S. illustreret Fabers gamle sang om julen, som den oplevedes for de mennesker, der havde råd til at holde jul. Han har med sine tegninger skabt et billede af hele det pulserende folkeliv, der udfoldede sig inden for Københavns volde i midten af 1800-tallet - med både rige og fattige. Med sin historiske baggrund henvender billedbogen sig både til børn og voksne.

 

et juleeventyrEt juleeventyr 

Forfatter: Charles Dickens
Forlag: Høst & Søn
Alder: 6 år+

Charles Dickens' Et juleeventyr handler om den sure børsmægler Ebenezer Scrooge, der hader julen! Efter hans kompagnons død har Scrooge mistet forbindelsen med omverdenen, og har lukket sig inde med sine mange penge, mens fattige mennesker sulter og dør på gaderne. Om natten hjemsøges Scrooge dog af julens ånder, der viser ham hans fortid, nutid og fremtid. Julens ånder lærer Scrooge, at næstekærlighed er meget mere værd end penge!

 

nissernes julebogNissernes Julebog 

Forfatter: Carla Hansen
Forlag: Carlsen
Alder: 6 år+

Nissefar er gået i gang med juleforberedelserne, for julen står for døren. Følg ham i hans små gøremål og eventyr, og læs om hvordan en rigtig nisse bor, klæder sig og holder nissejul! Carla Hansen står bag Nissernes Julebog, der er spækket med julehygge og store flotte tegninger. 

 

julefortællingerJulefortællinger 

Forfatter: Astrid Lindgren
Forlag: Gyldendal
Alder: 6 år+

Hvis I holder af nostalgiske julefortællinger, så er Julefortællinger det helt rigtige valg! Astrids Lindgrens allerbedste julefortællinger er samlet i denne skønne bog, hvor I både kan læse om alle børnene i Bulderby, Emils jul på Katholdt og Madicken og Lisabet på Junibakken. Julefortællinger er en perfekt julebog til alle juleglade børn og nostalgiske voksne. 

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.