kokadama
Du er måske stødt på dem hos din blomsterhandler eller interiørshop: De supertrendy ’kokedama’ – planter der hænger som små mosbolde i snore fra loftet, reolhylder eller i vinduer. De er meget populære og kan købes mange steder, men de er faktisk ret simple at lave selv – også sammen med børn! 

Dybest set er kokedama, som oversat fra japansk betyder ”mosbold”, en plante, der er taget op af jorden, pakket ind i en kugle af jord, dækket af mos og til sidst snøret sammen med snor. Easy-peasy! Læs med her og få nyttige tips og tricks fra Urban Garden Company.

For at komme i gang skal du bruge:

♡ Mos – prøv at få så lidt jord med som muligt.
♡ En valgfri plante. Sukkulenter er især nemme, fordi de ikke behøver så meget vand.
♡ Jutesnor
♡ Saks
♡ Evt. dekorativ pynt som fx små julekugler eller andet sæsonbetonet.

nutsceneDen uundværlige snor

Det hele er nemt at finde – måske lige bortset fra jutesnor! For hvad er det lige for noget?!
Hos Urban Garden Company kan du bestille den snor, der er bedst egnet, når du laver kokedama; nemlig jutesnor fra Nutscene. Snoren, der er blevet produceret i Skotland siden 1922,  har mange anvendelsesmuligheder – fx til opbinding af planter, til markering af plante-linjer, som gavebånd eller netop til kokedama. Nutscene snor er desuden bionedbrydelig, komposterbar og produceret af genanvendelige materialer.
Snoren fås i 8 forskellige farver – se dem og bestil HER.

kokedamaSådan gør du - bliv guidet

I Urban Garden Companys DIY-guide kan du læse, hvilken slags jord du skal bruge og se trin-for-trin, hvordan du helt konkret gør, når du skal lave en kokedama:
Sådan laver du din egen kokedama.

 TIP:  Børn i byen og Anna Taws fra Urban Garden Company inviterer Børn i byen Klubbens medlemmer til Juleværksted og kokedama workshop d. 27. november i Børn i byen Huset kl. 13.00-15.00.
Her vil Anna lære børnene at lave kokedama og anderledes julepynt med mos, tråd og planter.
Vi laver desuden flotte julekranse og bager småkager i lange baner. Kom og hver med 1. søndag i advent. Tilmelding HER

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.