Frostbrødre
Fortællingen om Frostbrødre er et drama mellem det gode og det onde, underverdenen og guderne - med referencer på tværs af nordisk mytologi og familiedrama.

I åbningsscenen træder forestillingens figurer frem fra rødderne af træet Yggdrasil og opsummerer sammenhænge og relationer fra den nordiske mytologi i ganske få replikker. Og det unge publikum må spidse ører for at følge med. Vi andre må også lige koncentrere os.

Vi er i en tid, hvor kristendommen nogle steder er ved at udkæmpe asatroen og hvor familier derfor bliver fordrevet fra de lokale samfund, fordi de fortsat står i forbindelse med de nordiske guder i højere grad end med Jesus. Det er et drama i sig selv, som man må kende for at forstå, hvorfor familien er på flugt.

FrostbrødreDet gode og det onde
Sigrid føder sin datter,, som hun er overbevist om er en skifting, en troldeunge, og som derfor skal sættes ud. Ungens bror Sune redder hende tilbage til familien, hvor hun vokser op og samtidig stjæler Sigrid et andet barn, som, hun mener, er hendes rigtige barn, Thorbjørn. Lillesøsteren, Liv, som fra lille blev dømt til at være troldebarn, optræder senere som udviklingshæmmet teenager, som dog kan stå i forbindelse med guderne. Farmoren Edda har haft et syn i en drøm, som siger, at der ikke må ske Thorbjørn noget, og derfor vokser han op som et forkælet og overbeskyttet barn.

LÆS OGSÅ: Nilens stjerne lyser klart på teaterhimlen

Storebroren Sune er indædt jaloux og forsøger på listig vis at slå Thorbjørn ihjel med en mistelten. Tankerne ledes naturligvis hen på historien om Loke og Balder; hvor Balder var den smukkeste blandt guder, og Loke havde mange ansigter og var mester i ondskab. En transformation af gudedramaet til et drama i menneskenes verden, Midgård.
Det er derfor forudsigeligt at Thorbjørn kun kan reddes, hvis Sune græder ægte tårer, da han møder op i underverdenen Hel, mens Ragnarok truer.

Tryllebindende scenografi
Scenografien er mørk og uhyggelig, og scenen er sat mellem rødderne på Yggdrasil, hvor figurer – mennesker, trolde, guder i dukkeskikkelser og fylgjer, som en slags skytsengle i form af mindre dyr med synlige dukkeførere - bevæger sig. Gudedukkerne er både interessante og uhyggelige,og skaber en fortættet stemning på scenen.

Avanceret fortælling
Frostbrødre er en dramatisk forestilling i mange lag, som kræver stor indsigt og evne til at skifte abstraktionsniveau. Det kan man ikke umiddelbart forvente af publikum i målgruppen - teatret anbefaler selv forestillingen til børn fra syv år. Fortællingen er meget avanceret: Hvis man kun lige er blevet introduceret til Odin, Bifrost og måske Frigg, kan det være en forvirrende forestilling!
Man skal virkelig kunne sin mytologi for at følge med; der er mange ting at hold styr på, hvis man går i fjerde eller femte klasse.

Tre ud af fem stjerner: 

Spilleperiode: 1. okt. - 26. nov. 2106
Anbefales fra 7 år
Varighed: 75 min.
Teatret Zeppelin
Valdemarsgade 15
1665 København V
www.zeppelin.dk

Fotos: Andreas Bjerre Siegrist

TIP: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.