Det Lille Teater i Lavendelstræde fejrer 50 års jubilæum med en genopsætning af Thomas Windings vidunderlige forestilling Mester flytter ind.

Hunden Mester banker uanmeldt på døren hos en mand, som bor alene. Meget alene. Manden spiser sine frikadeller alene, taler med sig selv og mener ikke, at han har brug for andre i sit liv.

Selvom Mester i høj grad ønsker at være selskabelig og flytte ind hos manden, møder den derfor mest afvisning. Manden kan nemlig heller ikke lide hunde. Det viser sig naturligvis ikke at passe og de intensivt bedende øjne og den store charme gør, at manden langsomt åbner både dør og hjerte.

Relationen mellem manden og Mester udvikler sig hen over frikadellerne og i gennem samtalerne. ”Jeg er din fine ven og jeg hjælper dig” siger Mester, som kender venskabets magi.

Den første banken på døren og logren med halen ender med, at Mester flytter ind. De to lever harmonisk sammen og har mange komiske drøftelser om, hvad en hund må og ikke må. Efter et stykke tid dukker flere uventede gæster op, blandt andet en kat, som sætter det lille hjem på prøve. Og ikke mindst da kattens ejer dukker op, mandens tidligere kæreste, ankommer, er det stille ensomme liv helt forandret.

LÆS OGSÅ: Filmanmeldelse: Find Dory

Forestillingen er en sød og vigtig påmindelse om, at alting i livet kan ændre sig på et øjeblik, hvis man slipper sine overbevisninger.

Det er Thomas Winding, der i 2001 skrev og instruerede Mester flytter ind, og hans underfundige og legende sprog rammer os alle i både latter og hjerte. Hundens bevægelser og ageren vidner om stor og sikker indlevelse, hvilket gør Mester både morsom og troværdig.

En utrolig kærlig komedie for de mindste lattermilde skolebørn og de store børnehavebørn.

Bonusinfo: Da forestillingen blev sat op i 2001 blev den begyndelsen på et langt samarbejde mellem Winding og Det Lille Teater. Alle hans forestillinger blev en kombination af dukketeater, skuespil og skyggeteater, tit med åben dukkeføring, hvor nemlig dukkespilleren er synlig, som han også er i Mester flytter ind.
Thomas Winding vandt en Reumert for Mester flytter ind. 
Rikke Wölck har instrueret jubilæumsforestillingen og trimmet venskabshistorien om hunden Mester og manden.
Claus Bue spiller manden, Bo Carlsson fører hunden og Susanne Storm spiller damen med en kat på armen. Både hunden og katten er skabt af dukkemager Paul Arne Kring, mens Julie Kyhl står for scenografien på byens mindste drejescene. Jan Rørdam har komponeret musikken.

Fem ud af fem stjerner: ★★★★★
Spilleperiode: 29. sept.-4. dec. 2016
Aldersgruppe: 4-10 år
Det Lille Teater
Lavendel 5-7
1462 København K

TIP: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.