Kalenderen skriver officielt efterår, men I kan stadig nå at fange de sidste solstråler! Børn i byen guider jer her til 5 skønne steder i byen, hvor I kan nyde efterårssolen.


Kulturhuset Islands Brygge
Besøg det smukke, lyse Kulturhus på Islands Brygge. Her kan I nyde promenadestemningen langs havnefronten, og få stillet både sult og tørst i Bryggens Spisehus. Spisehuset ligger lige ud til kajen, og i godt vejr har de et af byens bedste udendørsområder med tilhørende bar.


Papirøen
Spis jer mætte i street-food, og oplev den unikke stemning på et af Københavns mest tjekkede hæng-ud steder: Papirøen. De rå haller på Papirøen rummer det folkelige og farverige madmarked Copenhagen Steet Food, hvor I kan købe alverdens kulinariske lækkerier. Når solen skinner kan I spise maden langs kajen, hvor der er opstillet borde, bænke og strandstole, og nyde udsigten over København.

Læs også De 5 grønne oaser


Sankt Hans Torv
Smut forbi Sankt Hans Torv, og lad ungerne boltre sig ved torvets fine springvand. På og omkring torvet findes et væld af cafeer, hvor man kan nyde en god kop kaffe i efterårssolens stråler. Eller hvad med en lækker vegansk is fra Nicecream i Elmegade, der ligger et stenkast derfra?


La Banchina
Ta’ forbi den skønne café La Banchina, drik en camparidrink, og nyd udsigten over Inderhavnen. La Bachina betyder bådebro på italiensk, og giver sig selv, idet stedet har hele 3 bådebroer lige uden for døren. Her kan man foruden vin og drinks nyde lækker italienskinspireret øko-mad til lyden af bølgeskvulp – det er næsten som at være i syden!


Kongens Have
Besøg klassikeren over dem alle: Kongens Have. På parkens store, åbne arealer, kan man altid fange solens stråler. Så pak picnickurv og tæpper, og slå jer ned på en solplet i den kongelige have. Hvis ikke I selv gider stå for maden, kan I f.eks. købe pizza på ét af de omkringliggende pizzariaer, eller smutte forbi Herkules Pavillonen, der serverer cafemad midt i parken.

Billeder: 1. Bryggen af Romeika Cortez 2. Papirøen af liljelou 3. Sankt Hans Torv af carohoeck 4. La Banchina 5. Kongens Have: Romeika Cortez

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.