’Shakes & Cakes’ har været et populært optankningssted på Vesterbro, og nu er det Østerbros tur til at smage flæskestegssandwich, juice og milkshakes i mange varianter.

Vi besøger ’Shakes & Cakes’ en fredag aften i stedet for fredagsslik. To unge fyre før os bestiller ’det sædvanlige’ – en 8’er, som er en milkshake med skumfiduser, jordbær og Kinder Bueno.
Min ældste på 12 år følger trop og bestiller også en 8’er, men den er desværre alt for sød til hans ellers normalt meget søde smag. Jeg synes, den er lækker, men måske en lidt mindre bueno eller lidt mere jordbær, så ville den være hjemme.

Til gengæld er han vild med stedet, som er hule-agtigt med dæmpet belysning fra ejerens hjemme-producerede lamper med avistryk. Der er stole formet som vin- og champagnepropper, bløde puder og plakater med Olsen Banden.

Skidespræller og hundehoved på menukortet
Olsen Banden-temaet går igen i navnene på retterne, som hedder Yvonne, Børge, Kjeld og selvfølgelig Egon. Eller navne som ’skidesprælleren’ eller ’hundehovedet’, der jo var nogle af Egons kraftudtryk.
Min yngste synes, Olsen Banden-temaet er gammeldags og kikset, men han er til gengæld vild med sin shake, som er en blanding af jordbær, blåbær og mango. Det mix er ikke på menukortet, men på ’Shakes & Cakes’ kan man få mixet lige det, man har lyst til.

LÆS OGSÅ: Lauras Bakery - Pariseroase på Værnedamsvej

Pigen bag disken giver også gerne råd og anbefalinger. Da jeg havde svært ved at bestemme mig, mixede hun fx en juice med hindbær, banan, appelsin, æble og mynte til mig. Lidt for meget mynte efter min smag, eller også var det bare, fordi de var udgået for isterninger den dag.

Ingen af os kan bunde vores drinks, de mætter simpelthen så meget, så herfra kommer en opfordring om mindre og dermed også billigere milkshakes og juice. Men stedet er helt bestemt et besøg værd. Gå efter lyssignalet i Århusgade, så kan du ikke gå forkert.

Shakes & Cakes
Århusgade 4
2100 København Ø
OBS: SHAKES & CAKES ER MIDLERTIDIGT LUKKET. ÅBNER IGEN I LØBET AF EFTERÅRET 2016 - HOLD ØJE MED FACEBOOKSIDEN.

TIP: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.