Når I alligevel er på stranden i løbet af sommeren, hvorfor så ikke tage en samling flotte strandsten med hjem for at male og dekorere dem? Det er en super hyggelig aktivitet for alle aldre og resultatet kan blive ret så dekorativt. 

Annonce

Send ungerne på jagt efter flotte sten og skaller og bring dem med hjem til stuebordet. Her er det frem med maling, pensler og forklæder og så er det ellers tid til fordybelse i farver og former. Alle kan være med, store og små. Den perfekte sommerferie-aktivitet for hele familien, faktisk.
Børn i byen har været i gang og vi kan med det samme slå fast, at det var en stor succes. 

Vi brugte materialer fra Panduro Hobby:

Vandbaseret hobbylak
- Stenlak
- Pensler
- Rulle-øjne
- Rub-on mærker 

Dyb koncentration
Det var en torsdag eftermiddag, voksdugen og materialerne blev kastet på bordet. Måske lige lovligt ambitiøst oven på en lang dag i institutioner for prøvekaninerne på henholdsvis to og seks år. Men nej, faktisk faldt der fuldstændig ro på børnene, da de fik penslerne i hånden og gik i gang med at male på de store sten, vi havde fundet forinden.

Koncentrationen var stor hos den toårige, der omhyggeligt dækkede sin sten med penselstrøg i alle regnbuens farver. Den store var travlt optaget af at overføre de sjove rub-on mærker med insekt motiver til stenene. I hver pakke medfølger en lille træpind – som dem vi kender fra ispinde – der bruges til at gnubbe på mærkerne, så de klistrer sig fast til stenens overflade. Herefter kan man enten vælge at dekorere dem med farverig hobbylak eller lade dem være som de er. Til sidst kan man med fordel give dem en omgang stenlak, som påføres med pensel. Det giver et flot, blankt finish og beskytter i øvrigt også de små kunstværker, hvis man har dem liggende udendørs.

Dekorativt indslag i hjemmet
Laver man en simpel Google billedsøgning på fx ”male på sten” får man et hav af billeder til inspiration, når der skal vælges motiver. Børnene synes især det er sjovt at lave dyr og sjove ansigter. Med rulleøjnene fra Panduro er det nemt at få en sjovt effekt, som får de fleste til at trække på smilebåndet. Vi prøvede også at lave helt simple mønstre med tætte prikker og striber, som også gav et ret flot resultat.

Stenene kan blive virkelig fine og vil kunne bruges som et dekorativt indslag i boligen, som helt sikkert vil gøre børnene stolte. Det ser også sødt ud at have stenene liggende i små grupper ved potteplanterne på altanen – eller gør som os og brug dem som smukke, tunge elementer, der forhindrer at fx dug, aviser og magasiner blæser væk ude i haven. En fin måde at bruge børnenes værker på en nyttig måde.

Få inspiration til motiver og metoder fra Panduro i filmen her: