Blot en times kørsel fra København ligger BonBon-Land. Børn i byen har været forbi for at afprøve familieparken, der har ry for at være skide-skæg…

ANNONCE

Hundeprutten, Hestepærerne, Klaptorsken, Viktor Vandorm… Forlystelsernes fjollede navne har stor appel hos børnene, der jubler af begejstring allerede ved indgangen, hvor vi bliver mødt af Børge Bæver – en af de venlige maskotdyr, der spadserer rundt i parken for at hilse på gæsterne. 

Vi er to voksne og to børn på hhv. to og seks år, der er taget af sted for at opleve den populære familiesdestination lidt uden for Næstved, syd for København. Børnene er spændte og drages straks af det farverige, finurlige univers, der er bygget på de skøre dyrefigurer, som mange i forældregenerationen nok husker fra 90’ernes populære BonBon slikposer.

For alle
Fra et voksenperspektiv er BonBon-Land måske ikke elegant og æstetisk som Tivoli, men børnene elsker stilen. De peger på den kæmpemæssige, rundtossede skildpadde, der svinger gynger med hvinende børn, og griner af hønen, der står på cykelbanen og tager sig til rumpen. Her er nok at kigge på og masser at prøve. Både for dem i småbørnskategorien, som vores, og for de store, der vil have fart og action. Den seksårige er vild med Mågeklatterne – vogne, udformet som måger, der ved hjælp af passagernes egen pedalkraft kører rundt på en skinnebane 4-5 meter oppe i luften. Lillesøster på to prøver Blæksprutten igen og igen – en klassisk vand-karrusel, hvor man sidder i armene på en stor, lilla blæksprutte. Vi kigger på dem, der foretrækker seriøs mavesus, og ser hvordan de skrigende svinges rundt på hovedet i den vanvittige forlystelse Svend Svingarm. Og på de fartglade, der fræser rundt gennem nervepirrende loops i crazy-rutsjebanen Vildsvinet. Wow!

LÆS OGSÅ: Idyllisk dag i Skåne Djurpark

Fredelige oaser
Hvin, råb og snurrende forlystelser. Der er gang i den og mange indtryk, især for en på to år. Heldigvis har BonBon-Land også fredelige oaser, når der er brug for en pause. Ved den store sø med andebådene er der rislende springvand, levende ænder og pladser i skyggen. Enten på græsset eller ved bænkene, hvor mange af parkens gæster nyder deres medbragte madkurve.

Vi valgte at spise frokosten i caféen Annas Mokka. Her er nyrenoveret og indrettet i en flot og indbydende stil. Let og lyst med masser af plads og mulighed for at sidde på den udendørs terrasse. Det er ikke her, der er det store, varierede udvalg af mad, men stedet er fint til et nemt måltid eller en kop god kvalitetskaffe. Vi fik sandwiches, pølsehorn og et par bægre med frisk frugt – især sidstnævnte gik rent ind hos børnene i sommervarmen. Så var de tanket op og klar til nye eventyr.

LÆS OGSÅ: Kaptajn Sabeltands slaraffenland

Her er det hele
Som forældre på tur med børn kan man godt lide, når der er tænkt på de praktiske detaljer. Det er der i BonBon-Land. Fx er der et fint baby-hus med puslepladser, ammestole og mikrobølgeovne. I Servicecentret fik vi udleveret klistermærker med plads til at skrive telefonnr., som børnene kan bære for at undgå den værste panik, hvis de skulle blive væk på det store område. Her er det også muligt at leje trækvogne og bagagebokse. Derudover er det bare super bekvemt, at alle forlystelser er gratis, når entréen er betalt. Det gør det nemt at prøve igen og igen og igen…
Alt i alt lægger BonBon-Land op til en rigtig god familieudflugt med mange timers underholdning, hvor alle er glade – både børn og voksne. 

TIP! Husk badetøjet: Når temperaturen er over 18 grader, er der åbent i vandborgen Pelle Piratsprøjt. Her kan de 4-14 årige muntre sig med 10 sjove vandrutjsebaner! Desværre var forlystelsen endnu ikke åben ved Børn i byens besøg, men vi har set billeder på BonBon-Lands hjemmeside – og det ser jo skide-skægt ud!

★ Adresse: BonBon-Land, Gartnervej 2, 4684 Holmegaard
★ Sæson 2017 åbner den 29. april. Tjek åbningstider her.
★ Entréprisen varierer alt efter hvilken dag, man besøger parken. Du sparer penge ved at købe billetten online i god tid. Tjek priser og sæsonkort her.
★ Gennem sæsonen varierer underholdningen i parken - se BonBon-Lands eventkalender her.
★ HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 30% rabat på den aktuelle dagspris ved køb af billetter online.

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.