Glutenallergi? Eller ønsker I blot at undgå gluten i kosten? Så se med her, Børn i byen har nemlig samlet 5 lækre, glutenfri spisesteder. Der er lidt for enhver smag, og kan anbefales, hvad end man er allergiker eller ej. 

 

NiceCream
Hvor: Elmegade 30, 2200 København N
På den smarte isbar NiceCream i Elmegade kan du nyde håndlavede, veganske popsicles og is-sandwiches. Isene er lavet på økologisk kokosmælk fremfor sojamælk eller laktosefri mælk, og så forsøger de, så vidt muligt, at bruge råvarer fra lokale landbrug.

 

 

42raw
Hvor: Pilestræde 32, Waterfront Shopping og Frederiksberg Centret
Hos spisekæden 42Raw er hele menukortet vegansk og glutenfrit! De serverer både morgenmad, brunch, frokost og aftensmad – men man kan også vælge, at kigge forbi til en økologisk smoothie eller en kop kaffe med hjemmelavet mandel-, cashew- eller soyadrik. Desuden serverer de forskellige slags raw-kager, alle sødet med frugt eller agave.

 

Costa D´Hellerup Pizzaria
Hvor: Kildegårdsvej 15, 2900 Hellerup
Hos Costa D’hellerup laver indehaveren både sine pizzabunde traditionelt, med fuldkorn OG i en glutenfri version! De glutenfrie pizzabunde består af renset hvede, olivenolie, salt og gær, og koster blot 10 kr. mere end de traditionelle. Pizzaerne skulle efter sigende smage himmelsk, og så er Costa D’ Hellerup faktisk Danmarks første glutenfri pizzaria!


Hafnia Bar
Hvor: Store Regnegade 26, 1110 Kbh K
På Hafnia Bar i indre by serveres alt fra salater og sandwiches til shakes og friskpresset juice, men de tilbyder også en lang række glutenfrie produkter - og så er alt sammen 100% økologisk! Derudover laver de flere forskellige raw-kager, såsom blåbær cheesecake og peanutbutter banankage, mums! Og så kreerer de også smukke raw-kager på bestilling, hvis du skal holde glutenfri fødselsdag.

La Pétanque
Hvor: Rømersgade 9, 1362 København K
Restauranten La Pétanque på Rømersgade er inspireret af et lille fransk Créperie i Avignon, og serverer en lang række franske specialiteter. Du kan bl.a. smage deres lækre glutenfri ”Galettes”, som er madpandekager lavet på boghvedemel. Prisen på en glutenfri madpandekage ligger mellem 49-109 kr., og kan fås med forskelligt fyld såsom: æg, skinke, kartofler, svampe, forskellige oste mv.