Cykelmyggen Egon møder Tommelise på Østre Gasværk er varm, visuelt storslået og tager børn alvorligt som publikum.

“Er han rigtig, ham der?”, “Har han bare øvet sig virkelig meget?”, lyder det fra rækken bag os.
Ipad-generationen får sig en magisk og ekstraordinær oplevelse på Østre Gasværk med en livlig forestilling fyldt med hip-hop, electric boogie, capoeira, ballet, akrobatik og vilde cykelstunts, som imponerer både børn, voksne, drenge og piger.

Cykelmyggen Egon spilles af cykelartisten, David Schnabel, som er otte gange verdensmester i kunstcykling og udfører stunts, som får selv moderne, blaserte børn helt ud på kanten af sædet af spænding.

Cykelmyggen Egon møder Tommelise
Miljøet er det kendte krible-krableunivers med myg, myrer, larver og skarnbasser, som i denne forestilling får følgeskab af H. C. Andersens fine Tommelise. Flemming Quist Møller binder selv forestillingen sammen som gennemgående fortæller og tilfører ro og skøn nostalgi med sin dybe, sprukne fortællerstemme.

LÆS OGSÅ: Filmanmeldelse: Junglebogen

Scenografi, lys og kostumer er på Østre Gasværks sædvanlige høje niveau, og der er generelt ikke gået på kompromis med kvaliteten i opsætningen. Særligt åbningsscenen hvor myggeæggene udklækkes er virkelig smuk og poetisk. Det gælder også dans og akrobatik, som holder en flot standard, som ikke taler ned til børn, men tilbyder dem det bedste.

Eneste svaghed i “Cykelmyggen Egon møder Tommelise” er, efter min mening, at al dialog og musikken er playback. Det kan skabe en lille distance i forhold til figurerne, som kunne være undgået ved, at bare en enkelt karakter, udover fortælleren, henvendte sig mere direkte til publikum. Men man kan ikke få det hele, og det er på detaljeniveau.

“Cykelmyggen Egon møder Tommelise” er en en eventyrlig og spektakulær oplevelse for hele familien, som sætter dybe spor hos børn - og deres voksne.

Fem ud af fem stjerner: 
Cykelmyggen Egon møder Tommelise
Østre Gasværk Teater
Spilleperiode: 14. maj - 12. juni
Varighed: 1 time og 40 minutter inkl. pause
Alder: Fra 4 år+

KØB BILLETTER

Praktisk:

• Det er muligt at parkere gratis med billet til forestillingen
• Der kan købes pizzasnegle, pølsehorn, popcorn og frugt til den lille sult
• Krible-krable temaet toppes med en lille udstilling og slikkepinde med myrer og larver
• Har man mindre børn kan det anbefales at tage en forestilling tidligt på dagen