Er I ude efter gys og spænding, så kig med her. Vi har samlet fem bud på oplevelser, der alle kalder på et lille sug i maven hos ungerne (og deres forældre).

1. Politimuseet

Tag ældre børn med et smut på Politimuseet og få et indblik i politiets dramatiske historie, som er fyldt med gys og spænding og farlige forbrydere. Se nogle af landets mest unikke forbryderfotos, få en tur i detentionen og stift bekendskab med bl.a. flugtkongen Lortentzen, der utallige gange undveg fra de danske fængler. Oplev også Drabsrummets dramatiske og fascinerende historier, som fx de berømte hyponosemord, sagen om Englemagersken, der myrdede fattige børn i 1920'ernes København, og Tolnedrabet, hvor et lig blev forsøgt skjult i cement.

2. Medicinsk Museion

Museion-annonce_primary_articleMedicinsk Museion er ikke for sarte sjæle! Her kan I nemlig bl.a. komme tæt på fostre, knogler og skeletter i udstillingen 'Det indsamlede menneske'. I kan også blive kloge på bakerier eller stifte bekendskab med psykiatriens historie i Psykiatrirummet, hvor den er nærværende i form af dårekiste, tvangsstole, spændetrøjer, hjernekasse mv. 

LÆS OGSÅ: De 5 med køretøjer

3. Glyptoteket

Vov jer ned i Glyptotekets egyptiske gravkammer og bevæg jer rundt blandt mystiske mumier og mumiekister. Her kan I blive kloge på, hvordan de egyptiske præster tog indvoldene ud af de døde, tørrede liget i natron og rullede det ind i mumiebind for til sidst at give den færdige mumie en maske foran ansigtet og ligge den i en kiste formet som et menneske - uuuhyggeligt!

4. Ruinerne under Christiansborg Slot

Skattejagt_primary_articleDybt under Christiansborg Slot ligger ruinerne af biskop Absalons Borg. Ligesom de tre børn fra DR-julekalenderen, ”Absalons hemmelighed”, kan I gå på opdagelse i de mørke, underjordiske gange mellem jordklumper, kirkesten og rester af ringmur. Udstyret med lommelygte og kort kan man trin for trin opdage, hvad de gamle ruiner skjuler af mysterier. 

5. Ghosttour 

Tag med på spøgelsesjagt! Ghosttour har gravet nogle af Københavns gamle og nyere spøgelseshistorier frem – historier der lå gemt i de gamle arkiver og hos nogle af byens indbyggere. Det viser sig, at det vrimler med spøgelser i København. I skæret fra staldlygten tager Ghosttour jer med på en byvandring til nogle af de steder i byen, som har med spøgelser at gøre. Hør historier om helt almindelige menneskers oplevelser med spøgelser og se gamle bygninger, hvor danske helte og berømtheder har holdt til - måske er de der stadigvæk?