Zangenbergs Teater og Teatret st. tv. har lavet en fin, original forestilling om musik og modsætninger. Stykket rammer dog ikke alle toner helt rent. Børn i byen har siddet på anmelderrækkerne til forestillingen "Ørerne i maskinen".

Når kontrol og kaos kolliderer
Det skal være perfekt. Helt perfekt! En pige med plisseret nederdel og et stift smil forsøger, mere og mere desperat, at spille sig fejlfrit igennem en lille koncert. Snart bliver hun dog forstyrret af en dreng, der kommer drivende ind og begynder at banke rytmer på alt i nærheden. Dét er det grundlæggende drama i ”Ørerne i maskinen”: Den kontrollerede violinpige versus den rytmiske og uorganiserede multimusiker. Der er god energi hos de to skuespillere, der udnytter det lille teaterrum fint. Fortællingen er enkel og underholdende: Pigens perfektionisme nedbrydes, og de varme følelser begynder at blomstre frem.

LÆS OGSÅ: Guide: Vinterens teaterforestillinger for børn

Humor og historie – men ikke for alle
Dog er det også meningen, at de to modsætningsfyldte skikkelser skal være sjove, og det er de også, men mest for de voksne. For det er simpelthen underholdende at se den stringente violin-pige blive mere og mere perpleks og ophidset over den afslappede musikers uregerlige lydeksperimenter. Men for børnene er det knapt så sjovt at se pigen skælde ud på drengen, som fuldstændig ignorerer hendes forsøg på at stoppe hans indblanding i koncerten. I teaterrummet er det primært de voksne der ler, mens flere børn sidder med rynkede pander. Den gode historie om, at man ikke behøver at være perfekt, er også et tema, der måske taler til de voksne frem for børnene, og balancen mellem de to er ikke helt i ligevægt: Det er klart den eksperimenterende musiker, der har overtaget i forhold til den småneurotiske, klassiske musiker.

Min 6-årige assistent-anmelder synes stykket var godt, især når de spillede musik. Hun brød sig dog ikke om ”når de skændtes”, og der var mere panderynken end latter undervejs. Derfor får Ørerne i maskinen alt i alt tre stjerner.

Tre ud af fem stjerner: 
Ørerne i maskinen
Zangenberg Teater, Pilestræde 55A, 1112 København K
Aldersgruppe: 3-8 år
Varighed: Cirka 40 minutter uden pause
Spilleperiode: 26. Jan. - 13. mar. 2016
Pris: Kr. 40 – 125 kroner
Børn i byen klubmedlemmer får op til 32% rabat på billetterne.