Mangler I inspiration til gode tweenbøger for de 9-13 årige? Vi har samlet en bunke af de bedste Høst & Søn børnebøger lige her!

Annonce

Indholdsfortegnelse

  1. Serier
  2. Til piger
  3. Til drenge
  4. Poetiske bøger
  5. Eventyr
  6. Fantasy

Antboy

Af Kenneth Bøgh Andersen

Alder: 9+. Kategori: Serier.

Resumé

Mød en vaskeægte dansk superhelt! Historien om Antboy er historien om lille, tykke Peller Nørhmann fra 6. klasse - skolegårdens nederste hakkekylling og Terror-Tvillingernes absolutte yndlingsoffer. Men da Pelle en dag bliver bidt af en temmelig speciel tissemyre, forandrer hele hans verden sig. Han begynder at udvikle de mest utrolige kræfter og bliver til superhelten Antboy - Myredrengen! Men Pelle og Antboy erfarer hurtigt, at det ikke altid er lige spændende - eller nemt - at være superhelt i en ganske almindelig søvning by i Danmark. Bøgerne er fulde af humor, drama, superhelte og superskurke. Serien er illustreret af Erik Petri og bør læses i rækkefølge. I februar 2016 får endnu en Antboy-film premiere. 

Anmeldelser 

"Det er en ret sjov, usædvanlig superhelte-serie…"
- Troldspejlet

"Sproget sprudler og handlingen klistrer læseren til bogen…"  
★★★★★ - Nordjyske Stiftstidende  

Titler i serien


Pelle og Petra

Af Gunvor Reynberg

Alder: 9+. Kategori: Serier.

Resumé

Humoristisk hverdagsserie om to herligt nørdede unger, der insisterer på retten til selv at vælge, hvem man er venner med - og på at føre frihedskamp og projektfremlæggelse på deres helt egen måde. Fyldt med action, humor og planer, der kun kan gå galt... Serien om Pelle og Petra er illustreret af Peter Heydenreich, og kan læses uafhængigt af hinanden.

Anmeldelser 

"Spændende og sjov historie om Pelle og Petras fortsatte kamp for børns rettigheder, og om fantasi, frihedskamp og integration."
- Palles Gavebod                                          

"Historierne er fulde af skøre idéer og skæve eksistenser, som gør Pelle og Petras verden interessant at træde ind i. Bøgerne er skrevet med en sjældent fin blanding af humor og alvor, fakta og fiktion, som gør læsningen både underholdende, tankevækkende og måske endda inspirerende."
- Weekendavisen 

Titler i serien


Skammerens Datter

Af Lene Kaaberbøl

Alder: 11+. Kategori: Serier.

Resumé

Forestil dig, at der findes et menneske, som blot ved at se dig i øjenene, kan afsløre alle dine løgne og bedrag. Det kan Skammeren… Dina er Skammerens datter og til sin store fortrydelse har hun arvet sin mors evne. For hvordan kan man leve et helt almindeligt liv, når man har øjne, som ingen almindelige mennesker tør se ind i? Med den fængslende fantasyserie Skammerens datter har Lene Kaarberbøl fået sit store gennembrud både nationalt og internationalt. Serien har vundet adskillige priser og er blevet en moderne klassisker. Bøgerne danner også baggrund for storslåede teaterforestillinger og spillefilmen af samme navn. Bøgerne bør læses i rækkefølge.

Titler i serien


Anne fra Grønnebakken

Anne fra GrønnebakkenAf L.M. Montgomery
Alder: 11+ år. Kategori: Til piger. 

Resumé

Efter talrige opfordringer fra læsere i alle aldre, genudgives de tre første bøger i den klassiske fortælling om Anne fra Grønnebakken. Serien udkom oprindeligt i 1908, men står den dag i dag stadig som en aktuel fortælling med emner som feminisme, fordomme, mobning, venskaber på trods og ønsket om at høre til.

Anmeldelser

"Bogen, der lærte mig om kærlighed."
– Lea Korsgaard, Alt for damerne 

"Jeg [vil] glæde mig til en genforening med en af min barndoms store heltinder, Anne fra Grønnebakken."
– Maj Bjerring Sørensen, Hendes Verden 

"Bogen er fyldt med liv og glæde med mange små historier om Annes glæder og ulykker […] Jeg forstår godt, at det er en klassiker, der kan glæde både børn og voksne."
– Bookeater

"Det er en magisk barndom. Sådan én du tuder over, når du bliver stor. Jeg græder af glæde, når Anne får sin første historie trykt i et blad, for det handler bøgerne også om: at digte og have en livlig fantasi. Det fantastiske ved Anne fra Grønnebakken er, at Anne tænker frit og får rigtig meget ud af små ting […] Anne med e er vild med verden, og hendes højeste ønske er at høre til. Jeg håber, hun får en plads i din bogreol".
– Jannie Schjødt Kold, Weekendavisen

"Skøn og tidsløs historie på alle måder! Helt klart værd at læse som voksen også."
– Karin Hald, Skrivepulten

Titler i serien

Alt om at være pige

Alt om at være pigeAf Camilla Wandahl

Alder: 10+. Kategori: Til piger.

Resumé

Alt om at være pige handler om alle de ting, der foregår på pigeværelset bag den lukkede dør – og om alle de tanker, der svirrer gennem hovedet på en 13-årig pige, der bare gerne vil være som alle de andre i klassen. Hvordan er det at være pige, når kroppen begynder at ændre sig? Camilla Wandahls nyeste bogserie for tøser er en varm og sjov fortælling om veninder og hverdagsdrama. Og om Ida, hvis tanker kredser om drenge og kroppens pinlige forandringer –især om de forandringer, der lader vente på sig!

Anmeldelser

"Nej det er ikke nemt at være pige og skal til at blive voksen. Men bogen her er rigtig godt skrevet og henvender sig til lidt større børn, hvor alt det med kroppens forandring og det modsatte køn begynder at blive interessant. Og den er samtidig underholdende."
★★★★ – Bogrummet

"Sjov og hjertevarm bog om at vente utålmodigt på at få menstruation, dumme søskende og drenge, der ikke er så irriterende længere […] Skøn bog, forsiden er fyldt med sjove citater fra bogen og sjove tegninger."
– Maria Sjøblom, Lektør

Titler i serien

VIP – på tur med bandet

vip på tour med bandetAf Jen Calonita 

Alder: 10+. Kategori: Til piger.

Resumé

VIP - På tour med bandet er første bind i en sjov ny tweensserie om idoler og drømme, der går i opfyldelse. Og om den drøm stadig holder, når man møder sine idoler i virkeligheden. Bogen er fyldt med 12-årige Macs optegnelser og krusseduller – og ikke mindst hendes helt egen tegneserie om alter egoet ’Mac Attack’– en megasej superheltinde, som i modsætning til Mac selv altid ved, hvordan man skal håndtere pinlige og akavede situationer.
Bog to (Den store banddyst) udkommer til sommer.

Anmeldelser

"Mac er en fantastisk sjov karakter, der med ironi fortæller om sine oplevelser i dagbogsform. Ud over de sjove oplevelser, spørger Mac også sig selv, om drømmen stadig holder, når man møder sine idoler i virkeligheden. Bogen har et let sprog, sjove tegninger og overskuelige kapitler. Trods bogens 300 sider er den hurtigt læst. Bogen vil helt sikkert blive et hit."
- Stine Veisegaard, Lektør

"VIP - På tour med bandet er en rigtig sød fortælling om venskaber og den første, ægte forelskelse. Og så er omslaget bare dejligt tøset med skinnende billeder og lækre farver. Bogen er underholdende læsning til piger fra cirka ti år, særligt dem, der ved, hvordan det er at være helt forgabt i et drengeband."
- Lisa Gardum Andersen, Weekendavisen

Veninder for altid

Af Camilla Wandahl

Alder: 9+. Kategori: Til piger.

Resumé

I den populære pigeserie Veninder for altid fortæller Camilla Wandahl med stor indlevelse om pigerne Ji, Jose, Ane og Tammy. De fire 11-årige piger er på skift hovedperson i bøgerne, hvor man hører om venskaber, intriger, familie og - selvfølgelig - drenge. Serien henvender sig især til piger, der efterlyser et alternativ til heste-og fantasybøger. Bør læses i rækkefølge. Alle historierne om Veninder for altid kan nu også læses i en ny samleudgave.

Anmeldelser 

"Camilla Wandahl skriver i et let sprog, der passer til både historien og målgruppen … Der er drama – men det er skildret præcis, som det foregår i virkeligheden, når man er 11 år og bare gerne vil høre til. Et rigtig godt alternativ til heste- og fantasybøger."
– Rikke Dyrhave Nissen, Fortællingen. dk        

"Camilla Wandahl kommer i sine fremragende pigebøger langt omkring i præ-teenagernes univers og får belyst rigtig mange problemer, og bøgerne bevæger sig ubesværet, realistisk og nærværende i ungpigeuniverset."
★★★★★ – 24timer 

Titler i serien


Til min bedste veninde i verden

Af Camilla Wandahl

Alder: 9+. Kategori: Til piger.

Resumé

Andrea og Frida er allerbedste veninder. Men nu er Frida flyttet, og Andrea står helt alene tilbage – sådan føles det i hvert fald. Til min bedste veninde i verden er fyldt med både humor, alvor og realistiske hverdagsskildringer. Bogen indeholder også Andreas tegninger og lister om gode og dårlige ting, og bagest er der plads til, at læseren kan skrive om sig selv og sine egne bedste venner. Med Til min bedste veninde i verden er Camilla Wandahl tilbage med godt nyt til alle de piger, der har læst forfatterens populære serie Veninder for altid.

Anmeldelser 

"En både sjov og alvorlig bog om venskab på trods af alt. Men også en bog om at miste, og om kærlighed, og at føle sig helt alene i verden." 
★★★★★ – Pallesgavebod.ck


Fanny-serien

Af Lene Møller Jørgensen

Alder: 11+. Kategori: Til piger.

Resumé

14-årige Fanny - en helt almindelig pige i en helt almindelig by – har en særlig evne, som oftere og oftere dukker op. Hun er synsk, og fornemmer når ondskab rykker nærmere og nærmere. Det er en evne, som gennem generationer er gået i arv fra mormor til pigebarnebarn. Sådan starter spændingsserien om pigen Fanny, der er en blanding af krimi og clairvoyance. Fjerde og sidste bog om Fanny udkommer i foråret 2016.

Anmeldelser 

"… giver et fint billede af ungdomsliv i provinsen. Det er en genkendelig hverdag med et tvist af mystik (...). Man holder vejret og bladrer hurtigt, selvom bogen kræver en øvet læser. Piger fra cirka 11-14 år vil kunne lide både de små kærlighedshistorier og det store gys."
- Weekendavisen      

"En ganske spændende og på hverdagsplanet realistisk bog til især piger, der gerne vil læse noget genkendeligt med et lag ovenpå af gys og clairvoyance."
- Lektør                                         

Titler i serien


Hestene på Ponygården

Af Ina Bruhn

Alder: 10+. Kategori: Til piger.

Resumé

Hestene på Ponygården er serien om fire piger, som egentlig kun har én ting til fælles: HESTE. Hver bog fortæller historien om en af pigerne og hendes pony. Om fællesskabet i stalden, stævnerne og konflikterne pigerne imellem. Bøgerne er illustreret med QR koder, der linker til korte instruktionsfilm og gode staldtips. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. 

Anmeldelser 

"En dejlig ny serie om piger og heste. Og heldigvis også om venskaber, store og små problemer og hverdags-agtige ting for helt almindelige piger. Den kan virkelig anbefales."
★★★★ - Palles Gavebod

Titler i serien


Drenge &…

Af Annette Herzog

Alder: 10-13. Kategori: Til piger.

Resumé

En sjov, rørende og realistisk pigeserie om 13-årige Emma og hendes problemer med pubertet, skilsmisse-forældre, gode og dårlige veninder, harmløse og mindre harmløse kærester og det svære ved at afgøre, om man hører til de barnlige eller til de toneangivende i klassen. Bøgerne henvender sig især til piger, som hverken er til fantasy eller heste. Kan læses uafhængigt af hinanden. 

Anmeldelser 

"Annette Herzog kan noget helt specielt med at blande sjov og alvor i en passende mængde… Rent guf dor piger på 10-13 år."
- Skolebiblioteket                      
"Annette Herzog skriver direkte og underholdende, overdrivelsen fremmer komikken, og en happy end gør ingen skade. Piger på 10-13 år, som ikke er til fantasy, vil elske den."
- Berlingske Tidende

Titler i serien


Hest, hest, tiger, tiger

Af Mette Eike Neerlin

Alder: 12+. Kategori: Til piger.

Resumé

En følsom og humoristisk historie om en hovedperson, man både kan le og græde med. Det er historien om Honey, der er født med læbeganespalte og vokset op med en psykisk handicappet søster og en mor, som forsøger at få tingene til hænge sammen ved at arbejde i Harrys hælebar. Hver anden weekend er Honey hos sin småkriminelle, luddovne far. Kan det blive mere gråt og sørgeligt? Det er det bare slet ikke, for Honey er en overlever på den fede måde. 

Anmeldelser 

"Det her er simpelthen en af de bedste bøger, jeg længe har læst. Glæd dig!"
- Weekendavisen                                           
★★★★★ – Berlingske

Minus Iris

Af Natasha Farrant

Alder: 10-13. Kategori: Til piger.

Resumé

En hjerteskærende sjov og bevægende fortælling om en familie i opløsning, der langsomt finder fodfæste igen. For tre år siden døde Bluebells tvillingesøster Iris, og hendes familie har ikke været den samme siden. I en blanding af almindelig dagbog og udskrift af de små filmklip, Blue har optaget på sit kamera, tegner hovedpersonen et skarpt og humoristisk billede af sin kaotiske familie, som den ser ud minus Iris.

Anmeldelser 

"Skøn, skøn bog som vil tiltale alle i aldersgruppen." 
– Lektør


Mig og Dylan Walker

Af Anne Sofie Hammer

Alder: 12+. Kategori: Til piger.

Resumé

Mig og Dylan Walker er en tåkrummende, humoristisk historie om drenge og piger og deres akavede forsøg på at nærme sig hinanden. Om at gå i niende klasse og konsekvent gøre alt det forkerte i forsøget på at gøre det rigtige. 


Ternet Ninja

ternet ninjaAf Anders Matthesen

Alder: 12+. Kategori: Til drenge.

Resumé

Ternet Ninja fortæller om 13-årige Askes op- og nedture, konflikter og forelskelse, og om hans møde med en usædvanlig ninja, syet af en børnearbejder på en legetøjsfabrik i Thailand – og sejlet til Danmark af gode gamle onkel Stewart. En rapkæftet ninja, der blev ternet ved et slags uheld og med rødder tilbage til det japanske samuraisamfund, som indædt kæmper for, at retfærdigheden skal ske fyldest... 

Anmeldelser

"Sjældent har jeg grinet så meget af en bog, og det er første gang, at jeg har læst en bog, som jeg ikke kunne stoppe med at læse om aftenen, før mine forældre brutalt måtte stoppe mig ved at slukke for lyset."
– Markus 10 år, Lokalavisen Frederiksberg

"Anders Matthesen rammer plet med ny børnebog. Alle børn burde have en ternet ninja som sparringspartner […] Det funker fint hele vejen igennem, og løjerne lægger sig op ad sproget, så det hele virker som Bjarne Reuter version 2016."
★★★★ – Politiken

"Kanondebut. Ole Lund Kirkegaards arvtager hedder Anders Matthesen."
★★★★★ – Ekstra Bladet

"[…] først og fremmest formår Matthesen at overføre sin skæve, sorte og genuint sjove børnehumor til skrift."
  – JyllandsPosten

[...] en ikonisk heltefortælling med uhyre velfungerende replikker."
 – Berlingske

Skaterland

Af Kim Langer

Alder: 9+. Kategori: Til drenge.

Resumé

Skaterland er en serie til alle, der interesserer sig for skateboard, løbehjul og BMX. Læs de spændende historier om Krissy, Momo, Seb og Emma og deres vilde tricks i skaterparken. Bøgerne er illustreret med QR-koder, som linker til videoer, tips og facts om de tricks, der omtales i kapitlerne. Bøgerne i serien kan læses uafhængigt af hinanden.  

Anmeldelser 

"Nogle vil sige, at bøgerne kun er for skater-drenge, men det passer ikke. Der er mange piger, som vil være glade for at springe ind i Skaterland."
- Weekendavisen

"Med skaterserien har Kim Langer ramt en niche, hvor publikummet er typer med attituder."
★★★★★ - Ekstra Bladet

Titler i serien


Max Vero

Af Cecilie Eken

Alder: 9+. Kategori: Til drenge.

Resumé

Dyk ned i Cecilie Ekens hæsblæsende fortælling om den flyveglade Max og hans venner, Amir og Sita. Fuld af spænding, fare og flotte maskiner, i en krigshærget verden, hvor ven og fjende ikke altid er til at skelne fra hinanden. Hvert bind er en kort, letfortalt og spændende historie fuld af nærkampe i luften, biljagter og farefulde missioner. Illustrationerne af Peter Heydenreich vil tale til enhver, der kan lide lyden af en 12-cylindret motor. Bør læses i rækkefølge.

Anmeldelser 

"Der er spænding og action for fuld skrue, men også skruer, kabler og rør i helt konkret forstand."
- Weekendavisen                                  

"… drenge vil finde god underholdning i at sætte sig i en god stol med bogen, og de vil formentlig sluge den i én omgang pga. spændingen, farten, dramaet og krigstummelen. "
- bogbotten.dk                                  

"Med sin fængende tekst og de på en gang sitrende og mangainspirerede illustrationer er serien for alvor blevet et nyt bud på god underholdning til actionglade læsere i alderen 8-12 år."
– Weekendavisen 

Titler i serien


Mig og Dylan Walker

Af Anne Sofie Hammer

Alder: 12+. Kategori: Til drenge.

Resumé

Mig og Dylan Walker er en tåkrummende, humoristisk historie om drenge og piger og deres akavede forsøg på at nærme sig hinanden. Om at gå i niende klasse og konsekvent gøre alt det forkerte i forsøget på at gøre det rigtige. 


Ud med Knud

Af Jesper Wung-Sung

Alder: 12+. Kategori: Poetiske bøger.

Resumé

Ud med Knud er en stærk og fin roman om drengen William, der både elsker og hader sin hemmelige ven Knud. Knud er nemlig ikke lige den slags ven, man drømmer om, og William har prøvet alle former for overraskelsesangreb for at komme af med Knud, men når Knud ikke er der, længes William også lidt efter ham. For selv om Knud er sådan en ingen ønsker at få tæt ind på livet, så er det også svært at finde sig selv, når han ikke er der.  Nomineret til Nordisk Råds børne-og ungdomsbogs pris 2015.

Anmeldelser 

"I denne historie er der stor indsigt i både livet og døden. Jesper Wung-Sung vælger aldrig de nemme løsninger. Snarere tværtimod. Hans sprog er vedkommende og spændstigt. Handlingen er nærværende. Og tonen mere afklaret end bevægende. Det er en smuk historie, som åbner mange døre."
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken

"Man skal være bygget af stål for ikke at føle noget, mens man læser Ud med Knud. Og det er intet mindre end fantastisk, at der bliver skrevet seriøse, velgennemarbejdede og forholdsvist lange romaner til en så ung målgruppe. Hatten af for både idé, udførelse og mod til at udsende budskabet om, at der inden i alle mennesker bor et lille barn, som skal lære at dø."
★★★★★★ - KultuNaut


Veronika lyder som harmonika

Af Rebecca Bach-Lauritsen

Alder: 9+. Kategori: Poetiske bøger.

Resumé

Veronika lyder som harmonika er en poetisk og fortættet fortælling om den nye pige i klassen, der har været ny så mange gange, at hun ikke længere ved, hvem hun er og hvor hun hører hjemme. Veronika er flyttet til et nyt sted sammen med sin mor og sin lillesøster Josefine. En ny by, en ny skole, en ny flok idiotiske klassekammerater. Det er ikke første gang, og Veronika ved, at det ikke er sidste. For mor vil få en ny kæreste, og Josefine vil få en ny veninde, men Veronika har bare fået nok. Bogen er illustreret af Stian Hole. 

Anmeldelser 

★★★★★ - Berlingske
"En stilfærdig og smuk og sprogligt opfindsom historie."  
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken

Ellens Ark

Af Rebecca Bach-Lauritsen

Alder: 10+. Kategori: Poetiske bøger.

Resumé

Ellen har mistet sin lillebror. Han faldt ned ad trappen. Man kan dø på langt vildere måder. Men man kan altså også dø helt hverdagsagtigt. Man dør lige meget af den grund. Ellen kom hjem fra skole og så David ligge i entréen. Davids blod flød i lige linjer mellem fliserne, men sorgen flyder ikke i lige linjer for Ellen. Sorgprocessen er hverken lineær eller logisk. I en række korte kapitler undersøger Rebecca Bach-Lauritsen sorgens særprægede logik. Hvert kapitel står ensomt, isoleret, som en spejling af Ellens tilstand. Som små doser, en lille bid af gangen – for kun sådan kan man spise en så stor størrelse, som sorg er.

Anmeldelser 

"En lavmælt og dybt bevægende lille roman."
- Peter Høeg              

"En fantastisk bog om børn og sorg - for både de større børn og voksne for den sags skyld (…) Rammende og smukt, og denne anmelder kan kun give den varmeste anbefaling til en lille bog, der giver en klump i halsen og en tåre i øjenkrogen." 
★★★★★★ - KultuNaut                          

"Det er umådelig smukt, det er poesi for både børn og voksne, og det er befordrende for såvel fantasien som forståelsen af livet og døden."
★★★★★ - Berlingske


Det Levende Sværd

Af Cecilie Eken

Alder: 10+. Kategori: Eventyr.

Resumé

Storslået eventyrserie om Eriann, den hidsige krigerpige, og Vidar, bærer af Det Levende Sværd. Sammen må de kæmpe mod drager og lindorme, onde hertuger, forbandelser og sort magi - og ikke mindst imod fordomme og følelser i dem selv. Serien er illustreret af Mårdøn Smet og bør læses i rækkefølge. 

Anmeldelser 

"Det Levende Sværd"er en rigtig eventyrhistorie med masser af spænding og humor."
★★★★★ - Streetboys                                              

"Det Levende Sværd er fuld af overraskelser, nye synsvinkler og en spruttende fortælleglæde. Den er hyggelig og uhyggelig."
- Politiken

Titler i serien


Den sorte Safir

Af Cecilie Eken

Alder: 9+. Kategori: Eventyr.

Resumé

Prisbelønnet eventyrroman om Aramiel fra den rige oaseby og den vilde pige Sif fra ørkenen, som slår sig sammen om at finde den sagnomspundne Sorte Safir – en kæmpestor magisk ædelsten, der bringer sin ejer evig lykke og rigdom. Bogen er en hæsblæsende skattejagtshistorie fuld af eventyr og action, sandstorme, paladser i brand og skumle røvere.

Anmeldelser 

"Den Sorte Safir går hurtigt i gang og er en bog fyldt med spænding og action. […] Selvom bogen er let, er det en bog, der gnaver sig ind og lever videre, når man lægger den fra sig."
- Weekendavisen


Hans og Grete

Af Neil Gaiman

Alder: 9+. Kategori: Eventyr.

Resumé

Gaimans eventyr om Hans og Grete er en dyster fortælling om de to børn, som efterlades alene i den store, mørke skov. I John Kenn Mortensens karakteristiske illustrationer understreges uhyggen, og resultatet er et mørkt eventyr om hungersnød, sult og fortvivlelse - men også om to børns stædige kamp for overlevelse og tilgivelse af de voksne, som satte dem i den umulige situation. Vi kender alle eventyret om Hans og Grete, men i Neil Gaimans nyfortolkning og med John Kenn Mortensens tegninger er der noget  at komme efter for både nye og ældre læsere.

Anmeldelser 

"Neil Gaiman leverer en særdeles velfortalt nyfortolkning, som klokkeklart lever op til eventyrets tradition om på én og samme tid at skræmme og fortrylle sine læsere."
- Litteraturside.dk                                  

"Neil Gaiman og John Kenn Mortensen har skabt et flot værk, eller rettere sagt; en smuk moderne genfortælling af det velkendte eventyr."
(7/10 stjerner)
– bookeater.com


Søvn og Torne

Af Neil Gaiman

Alder: 9+. Kategori: Eventyr.

Resumé

Vi kender alle eventyret… Eller gør vi? Når Snehvide møder Tornerose i en fortælling af Neil Gaiman bliver de klassiske eventyr og deres kønsroller naturligvis vendt på hovedet. Dronningen med hår så sort som ibenholt skal giftes med sin prins om en uge. Men da hendes hjælpere, de tre små dværge, kommer med nyt om nabobyens søvnforbandelse, lader dronningen bryllupskjole være bryllupskjole og trækker i rustningen for at redde prinsessen og det halve kongerige. Hvad enten den læses for de feministiske undertoner, Chris Riddells fabelagtige billedside eller som et moderne bud på et klassisk eventyr, vil Neil Gaimans Søvn og Torne udfordre og underholde både børn og voksne. Gennemillustreret af Chris Riddel.

Anmeldelser 

"Det er ikke ofte, at bøger er så smukke, at man får lyst til at røre ved dem, bladre i dem og bare se på dem igen og igen. Men sådan en bog er Søvn og torne. Magisk, smuk og fascinerende. Både udenpå og indeni. Det er ganske enkelt en fabelagtig gendigtning af de velkendte eventyr." 
★★★★★★ - KultuNaut


Den Store Djævlekrig

djævlens lærlingAf Kenneth Bøgh Andersen

Alder: 12+. Kategori: Fantasy

Resumé

Den Store Djævlekrig beretter ikke blot om kampen mellem det gode og det onde. I Filip Engells billede fortælles også en eviggyldig historie om menneskets indre kamp med sig selv, og de helt store spørgsmål tages under behandling: Hvad er meningen med livet, og hvad vil det sige at være et menneske?

Anmeldelser

"Kenneth Bøgh Andersen er i en klasse for sig med sin opfindsomhed, alvor og det skæve grin."
★★★★★ - Politiken 

"Kenneth Bøgh Andersen samler trådene og styrer fortællingen i land med en overlegen sikkerhed. Sprogligt er det mere end almindeligt veloplagt, og forfatteren har fundet en helt egen stil, som balancerer mellem morbid humor, drengelogik og en til tider barsk og uforsonlig fortolkning af de store fortællinger som klangbund."
★★★★★ - Jyllands-Posten 

Titler i serien

Zam

Af Jesper Wung-Sung

Alder: 12+. Kategori: Fantasy og zombie.

Resumé

Zams største ønske er at være en ganske almindelig dreng, men det er svært, når man er zombie, og de fleste er bange for en. Zam børster tænder, vasker sig under armene, går i skole og laver sine lektier, og så bruger han rigtig meget tid på at øve sig i at gå som en helt almindelig dreng. En dag kommer Zam til at gøre det værst tænkelige og må endnu engang acceptere, at han ikke kan være en del af fællesskabet. Men hvem kan egentlig også være ven med en zombie? Zam er en atypisk zombiebog, da historien fortælles fra zombiens synvinkel – en bog, der lige så meget handler om at være uden for fællesskabet og om at føle sig forkert og afvist. 

Anmeldelser 

"Zam er en usædvanlig zombiehistorie og en virkelig spændende fortælling, som kan sætte mange tanker og diskussioner i gang."
- Weekendavisen                          

"Bogen er både betagende og spændende. Den er ekstrem lærerig, meget relevant og får børn og unge til at se tingene i et større perspektiv."
- Nordjyske Stiftstidende


Natulv

Af Cecilie Eken

Alder: 12+. Kategori: Fantasy og zombie.

Resumé

En fortælling fra en tid, hvor natten var mørk, og hjælpen alt for langt væk. Nethe er alene i verden efter sin mors død. Ved at lyve sig ældre får hun arbejde som barnepige på en fornem herregård, men Klintehuus rummer dystre hemmeligheder. Er den nye frue en heks, som hendes stedsøn påstår? Og hvem er det, der lurer i mørket og slår dyr ihjel? Måske findes den virkelig: Ulven, der vil dræbe dem alle.

Anmeldelser 

"Cecilie Eken skriver på dansk, så englene synger og ulvene hyler. Natulv er en kulsort fortælling, der bliver hængende i læseren bagefter som en uro af uhygge og med en duft af vilddyr."
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken                            

"En rigtig spændende historisk bog med masser af gys og overtro, kærlighed, og en handling med uventede drejninger."
★★★★★ – pallesgavebod.dk      

"Cecilie Eken skriver fantastisk godt […] Derfor er det virkelig en fornøjelse at læse Natulv, der med sit enkle, men alligevel præcise sprog er i stand til at mane hele malerier frem hos læseren."
- Weekendavisen


 Læs også vores to andre bogguides:


Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.