Mangler I inspiration til gode børnebøger for de 2-5 årige? Vi har samlet en bunke af de bedste Høst & Søn børnebøger lige her!

Annonce

Indholdsfortegnelse

  1. Serier for de mindste
  2. Til piger
  3. Humor for de mindste
  4. Poetiske billedbøger
  5. Højtlæsningsbøger
  6. Billedbøger

Elg, Bæver, Bjørn

Af Nicholas Oldland

Alder: 2-3 år. Kategori: Serier for de mindste.

Resumé

Mød de tre skønne, tossede venner fra vildmarken. De er ueninge om det meste, men kan slet ikke undvære hinanden. Elg, Bæver,  Bjørn er en skrupskøn billedbogsserie til de mindste og deres forældre. Elg, Bæver, Bjørn-bøgerne er skrevet og illustreret af Nicholas Oldland. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden 

Anmeldelser

"Skønne og meget fine historier, som man kan tale længe om med de børn, som enten er store i vuggestuen eller små i børnehaven. Bøgerne handler om samvær på en meget konkret måde, og tegningerne illustrerer godt. De to bøger er fabler, men dyrenes problemer er meget hverdagsagtige, og derfor er der tale om ren hygge."
★★★★ – Ekstra Bladet

"Søde og underfundigt humoristiske billedbøger for børn. Både barn og formidler vil få en god læseoplevelse … Illustrationerne er simple og charmerende."
– Lektør       

"Værdien af ordentlige bjørnekram og sjove oplevelser med venner er indholdet i Nicholas Oldlands ømt stiliserede Billedbøger … Både bjørn og elg er hyggelige, menneskekloge bekendtskaber."
♥ ♥ ♥ ♥ – Politiken

Titler i serien


Carl

Af Ida Jessen og Hanne Bartholin

Alder: 3+ år. Kategori: Serier for de mindste.

Resumé

Jessen og Bartholins serie om elefantungen Carl er allerede blevet udråbt til "en garanteret billedbogsklassiker for de mindste". Serien fortæller med stor kærlighed og humor omgenkendelige situationer og scener fra småbørnsfamiliens hverdag med alle de store og små dramaer, den indeholder. Carl-bøgerne er skrevet af Ida Jessen og illustreret af Hanne Batholin. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Anmeldelser

"Carl fortjener at blive læst i laser i småbørnsfamilierne."
★★★★★ - Jyllandsposten

"Sandt klassiskerpotentiale."
★★★★★ - KultuNaut                                                                

"Billedbog om elefantungen Carls er hjetevarmt guld."
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken

Titler i serien


Cirkeline

cirkelines museskoleAf Hanne Hastrup

Alder: 2+ år. Kategori: Serier for de mindste.

Resumé

Hanne Hastrup debuterede i 1969 med bogen Cirkeline. Siden dengang er Cirkeline, den lille alf med den sortprikkede røde kjole, der bor i en tændstiksæske på tegnerens bord, blevet en integreret del af dansk børnelitteratur gennem generationer. Sammen med sine osteglade musevenner, Frederik og Ingolf, er Cirkeline altid klar til nye, sjove eventyr. Bøgerne om Cirkeline findes i både store, små og samlede udgaver. De er skrevet og illustreret af Hanne Hastrup, og bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.  

Anmeldelser

"Det virker, som om at Cirkelines mor stadig har meget at fortælle. Der er ingen som Hanne Hastrup, der kan tegne og skrive så sødmefyldt, uden at det bliver kedeligt."
★★★★★ - Fyens Stiftstidende

"Kan man blive træt og for gammel til Cirkeline? Nej, bestemt ikke (...)"
★★★★★ - jagoo.dk

Titler i serien


Kammas kjoler

Af Cecilie Wallengren

Alder: 3+ år. Kategori: Til piger.

Resumé

Kamma elsker kjoler. Hun vil helst have kjole på hver eneste morgen – og helst sin jordbærkjole. Desværre er Kammas mor ikke enig. Når det er regnvejr, skal man da have varmt tøj og regnbukser på! En dag bliver Kamma godt gammeldags vred. Bevæbnet med saks og skraldespand tager hun sagen i egen hånd. 

Anmeldelser

"Jeg er vild med Kammabøgerne til de helt små, for historierne er så korte, at børnene kan holde interessen fanget, og bøgerne har de skønneste illustrationer."
- Ude og Hjemme

"En gennemført pigebog, der danner grobund for en både alvorlig og sjov snak med små kjoleglade piger."
★★★★★ - Fyns Amts Avis

"Agnes [datter] og jeg har læst den her billedbog tusind gange ca. siden vi fik den i sidste uge … Kammas kjoler er en herlig og meget anvendelig billedbog, fyldt med flotte kjoler og fine detaljer."
- thejulesrules.dk, blog


Kamma Morgensur

Af Cecilie Wallengren

Alder: 3+ år. Kategori: Til piger.

Resumé

Kamma har en af de der frygtelige morgener, hvor alt er galt. Og den bliver endnu værre, fordi Kammas mor og far hele tiden gør alting forkert. Alt, som i det med morgenmaden og koppen og tøjet og håret og cykelhjelmen. Alt. Lige indtil mor træder i noget stort, vådt og brunt...

Anmeldelser

"Med bogen "Kamma Morgensur" rammer Cecilie Wallengren lige ind i essensen af børnefamiliens daglige trummerum, så relevansen og underholdningsværdien er helt åbenlys for såvel forældre som småbørn."
★★★★★ - KultuNaut


Jeg HAR jo sagt...

jeg har jo sagt godnatAf Jory John og Benji Davies

Alder: 3+ år. Kategori: Humor for de mindste.

Resumé

I disse to billedbøger forsøger to meget forskellige naboer at være venner. Men det kan altså godt være lidt svært, når den ene er en hyperaktiv og grænseoverskridende and og den anden en introvert og lidt lad bjørn.  

Anmeldelser

"Det er en historie der bare bliver sjovere og sjovere for hver gang man læser den, især fordi man kan se lighederne mellem ens eget liv og Bjørn og Ands […] Billederne der er tegnet af Benji Davies er bare med til at gøre denne bog uimodståelig."
★★★★ - Bogrummet 

Titler i serien

Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved

Af Werner Holzwarth og Wolf Erlbruch

Alder: 2-5 år. Kategori: Humor for de mindste.

Resumé

Muldvarpen, der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hoved er blevet en moderne klassiker for børn - og kultbog for mange unge og voksne. Den udkom første gang på dansk i 1991 og er siden trykt i næsten 300.000 eksemplarer. 

Anmeldelser

"Det er få børnebøger, der kan få min femårige søn til at slukke fladskærmen frivilligt for at få læst en historie læst højt. Men " Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved" er en af de få undtagelser."
- Kristeligt Dagblad


De tre Bukke Bruse

Af Bjørn F. Rørvik

Alder: 4+ år. Kategori: Humor for de mindste.

Resumé

En humoristisk nyfortolkning af det klassiske eventyr om De tre Bukke Bruse og den væmmelige trold under broen. Uanset om De tre Bukke Bruse skifter sæteren ud med besøg i Badeland eller på plehjem er trolden fulgt med. Bøgerne om De tre Bukke Bruse er naivistisk og farverigt illustreret af Gro Moursund.

Anmeldelser

"Forfriskende og sjovt!"
★★★★★ – Berlingske Tidende

"En lattermild genindspilning af Norges store bidrag til børnelitteraturen. Sjovt og nutidigt fortalt. Overstadigt illustreret i en bevidst barnagtig stil, der strutter af rene farver."
♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken

Titler i serien


Pirater i havsnød

Af Sten Platz

Alder: 4 år. Kategori: Humor for de mindste.

Resumé

Sjov og anderledes tællebog til børn og voksne med en lidt skæv humor. De ti pirater falder fra én efter én og til sidst er de alle væk!

Anmeldelser 

"Pirater i havsnød er en sød lille bog fuld af drabelig humor og masser af fantasi. Sten Platz' tegninger er detaljerede og fænger det lille øje, der elsker at finde og følge de små ting gennem en bog. Der er masser af morsomme påfund, som gør Pirater i havsnød til underholdende læsning for både store og små."
★★★★★ – Kultunaut

"Fantasien fejler ikke noget hos Sten Platz, der går planken ud med en klassisk tællebog, hvor der tælles ned fra 10 til nul."
★★★★ – Fyens Stiftstidende


Bjørnen, som ikke havde været der før

Af Oren Lavie og Wolf Erlbruch

Alder: 2-5 år. Kategori: Poetiske billedbøger.

Resumé

Bjørnen, som ikke havde været der før er en legende og lommefilosofisk billedbog om bjørnens tilbliven. Fantastisk og rigt illustreret af Wolf Erlbruch. 

Anmeldelser

"Her er ingen svinkeærinder. Og det er umuligt ikke at blive berørt af den klarhed og varme, som vokser op af bjørnen Bjørns vandring igennem den dunkle skov og den lysende erkendelse, der fører frem til selve lykken."
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken


And, Døden og Tulipanen

Af Wolf Erlbruch

Alder: 2-5 år. Kategori: Poetiske billedbøger.

Resumé

Fantastisk, poetisk og tankevækkende bog om døden. Oplagt til samtale om et vigtigt emne.

Anmeldelser

"En bog, der rager op!"
- Politiken


Antologier

Af Christel Amundsen, red.

Alder: 2-7 år. Kategori: Højtlæsningsbøger.

Resumé

Gå på opdagelse med dit barn i disse skønne samlinger af spændende, sjove, klassiske og moderne historier, eventyr, rim og remser. Her er bøger til godnat- og højtlæsning for de mindre og lidt større og letlæsning til at knække læsekoden og understøtte den første læsning. Alle bøgerne er gennemillustreret i farve af nogle tidens bedste børnebogsillustratorer.

Titler i serien


Så er vi to

Af Cecilie Wallengren

Alder: 2+ år. Kategori: Billedbøger.

Resumé

Så er vi to er en lidt anderledes søskendebog. Her handler det ikke om, hvor træls det er pludselig at skulle dele forældrenes opmærksomhed, men om hvor dejligt det er at være to. Bogen er illustreret af svenske Amanda Eriksson.

Anmeldelser

"Så er vi to er en glad og enkelt komponeret billedbog, der kan forstås af selv de yngste bogbrugere på blot et par år og er god at sidde med, hvis man snart skal til at være storesøster eller –bror."
♥ ♥ ♥ ♥ -  Politiken 


 Læs også vores to andre bogguides:

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.