Fabelmageren indtager Århus Musikhus i den kommende uge sammen med den Kgl. Balletskole, Shane Brox og hans fantasifulde univers. Børn i Byen så balletten i efterårsferien i København. 

Salen summer af forventningsfulde børnestemmer og knitrende slikposer. Det er stort at møde børnene fra den Kgl. Balletskole og ikke mindst Shane Brox, som ungerne kender fra tv, hvor han med sin limpistol har skabt magiske fortællinger. Forestillingen hedder Fabelmageren og der er lagt op til fantasifuld ballet og en smule uhygge.

Men børnene kan læne sig trygt tilbage, for de bliver taget blidt i hånden og ført ind i ballettens magiske verden med nænsomhed. Shane træder selv ind på scenen inden tæppet går og med en lille fortælling introducerer han alle figurerne i balletten. Hovedpersonen Ferdinand, den søde bi, de kødædende planter, blomsterne og den finurlige dansende pølse.

Fortællingen tager afsæt i menneskets ret til at være sig selv og fokuserer ind på den styrke vi kan finde i os selv, når det virkelig gælder.

Ferdinand er en særlig dreng med store briller, en dreng der søger tilflugt i fantasiens verden, når virkeligheden bliver for barsk. Og det gør den for Ferdinand, som forfølges af tre plageånder, blot fordi han er anderledes. I hans egen fantasiverden er alting muligt, desværre også det uhyggelige, indtil han selv erobrer magten over sin egen fantasi.

Fabelmageren er en levende og magisk introduktion til ballet, hvor det unge publikum har Shane til hjælp, idet han løbende dukker op og forklarer handlingen. Han engagerer sit unge publikum, som med tilråb bliver medejere til Ferdinands succes.

Forestillingen er en vidunderlig sammensmeltning af et vildt fantasiunivers, tonsvis af glimmer, vanvittige figurer, smuk klassisk musik, dygtige balletbørn og en alvorlig tematik. Det er underholdning for både de små, deres forældre og bedsteforældre, og masser af stof til eftertanke for alle. 

Balletbørnene er utroligt dygtige, de er alene på scenen, med et snemonster og et ækelt grønt monster som eneste voksne. Det vækker både begejstring og forundring, når så små børn danser ballet.

Den eventyrlige scenografi, som er formet af Shanes egen hånd, er helt i børnehøjde, ligesom han selv er, når han træder frem. Ungerne elsker det og kommenterer livligt undervejs. De er særligt optaget af de kødædende planter, den tossede pølse, som ender som en spøgepølse og de overdimensionerede kniv og gaffel, som er helt komiske.

En helt igennem skøn oplevelse at træde ind i ballettens verden sammen med børnene og Fabelmageren.

Fem ud af fem stjerner: 
Århus Musikhus - Spilleperiode: 31. oktober -  1. november 2015

Anbefales til (modige) børn fra 4 år.