Ved de lyserøde markiser på H.C Andersens Boulevard 5 ligger den atypiske københavner cafe; Cafe Miao. Konceptet er jo sjovt – en cafe med fritgående, kælesyge katte. Et fantastisk sted for dyreglade børn og voksne. 

Katte, katte og flere katte - Miao
Cafeen skiller sig i sandhed ud fra det hav af caféer København har at byde på. Både stilen, stemningen og menuen bærer præg af det altdominerende tema –  KATTE. Cafeen siger om sig selv, at de serverer cafe-mad med et strejf af miao, og denne påstand må man sige, de lever op til. Dette strejf af miao ses på alt, hvad der kommer ud af caféens køkken. Der er muffins med katteører, ris formet som et kattehoved, en kattepote af kakaopulver i kakaomælken, Hello Kitty småkager til kaffen og hjemmebagte boller formet som katte. Selv pigerne i kaffebaren har fået katteører på deres hårbøjler. Dette katteri gør serveringerne anderledes og sjove, og  det er næsten umuligt ikke at bringe smil og grin frem. 

Ikke for kaffe entusiaster
Til feinschmeckeren- det er ikke her du skal forvente den store komfort og gourmet oplevelse. Indretningen er antismart med klar association til klasseværelse og fritidshjem med silkepapirs camoufleret lysstofrør i loftet.. men igen, børnene syntes det var fedt, og de sidder jo hellere ikke så længe på stolene. Jeg bestilte stedets katte latte, og jeg må indrømme, at den halv lunkne kaffe ikke er til at råbe hurra for. Men hatten af for deres imponerende Latte Art. Et fint kattehoved var lavet i kaffens mælkeskum, så for ungerne var det selvsagt en af de fineste kaffer, de havde set serveret – nårh ja, så fred da være med, at den ikke smagte fantastisk. 

Plads til at tumle
Til stedets ros skal også med, at der er god plads både fysisk og mentalt til, at ungerne kan tumle og føle sig godt tilpas. Får ungerne lyst til at lægge sig ned på gulvet og kæle med kattene, ville der ikke være nogen, der så skævt til det. En kvalitet vi ikke ser ret mange steder i det københavnske cafeliv. For de lidt større børn hænger der katteplakater med katteprofiler, så de kan lære lidt om personligheden, for hver af de katte, der bor på cafeen. 

Priserne er almindelig cafe-priser, men spørger du mig, er maden og kaffen under almindelig cafe-standard. Heldigvis var jeg ikke alene om at være smagsdommer her, og da jeg spurgte  ungerne - to drenge på 10,  havde de en helt anden mening;  ”maden er vildt god og stedet er virkelig sjovt.”  

Fænomenet er langt fra nyt. Der findes katte cafeer i bl.a. Paris, London, Singapore og New York og nu har København fået sin første af slagsen. Idéen bag dette internationale koncept er blandt andet at skabe et pusterum, hvor du kan stresse af og nusse en kat, mens du drikker din kaffe.  
For os var det et sjovt besøg for børnene, og det er et oplagt sted til en lidt større gruppe børn - så tag ungerne med på en anderledes cafe-oplevelse.

2 ud af 5 stjerner: 
Café Miao

H.C. Andersens Boulevard 5A
1553 København V