Er man en familie der elsker is, er disse is-sandwiches himmelske mundfulde! Kombinationen af cacaoholdige kiks og vanilje is er super lækker. Få her opskriften fra Helle Abild bag bloggen BUGInamnam.com

INGREDIENSER TIL KIKSENE

280 g farin
100 g smeltet smør
2 æg
2 tsk vaniljesukker
1/4 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
100 g cacaopulver
250 g mel (hvede eller speltmel)

INGREDIENSER TIL ISEN
(Man kan også "snyde" og købe 1 liter is i pap - de er super lette at skære i)

4 pasteuriserede flormelis
4 spsk æggeblommer
3 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang
1/2 l piskefløde

LÆS OGSÅ: Rabarberkompot

FREMGANGSMÅDE (KIKSENE)
- Bland først de tørre ingredienser
- Hæld alt i røremaskine og rør
- Dejen tages op af skålen og æltes sammen i hånden til en fast klump
- Tilsæt en smule vand hvis dejen er for svær at samle
- Stil evt. dejen køligt en times tid
- Rulles ud i ca 2 mm
- Udstands med udstikkerform eller glas (her er brugt ca 7,5 cm i diameter)
- Prik evt. mønster med en spisepind eller anden spids ting
- Bages 10 min. ved 200°C (hold øje med at kanterne ikke bliver sorte)
- Efter afkøling lægges de i fryseren, så de er kolde når isen kommer imellem

LÆS OGSÅ: Fredagssnack: Hjemmelavede flødeboller

FREMGANGSMÅDE ISEN - MED ISMASKINE
- Bland alle ingredienserne i en skål
- Hæld blandingen i en ismaskine og start
- Kør til isen er færdig/ismaskinen stopper
- OBS! Bruges alm. æggeblommer skal hele massen først varmes til over 75 °C, og derefter afkøles.

FREMGANGSMÅDE  ISEN - UDEN ISMASKINE
- Pisk fløden til flødeskum
- Vend æggeblommer, vanilje og flormelis i
- Hæld i en form og sæt i fryseren

SAMMENLÆGNING AF KIKSENE 

Der er to forskellige metoder:

Første er at isen hældes i en form og 2 cm i tykkelsen. Når isen er halvfrossen og fast, udstandses den med samme form som kiksene, derefter lægges det udstandsede stykke is imellem de to kiks og tilbage i fryseren.

Den anden metode er at putte en klat halvfrossen is på en kiks og klemme den sammen imellem de to kiks. Det bliver pænest, hvis man venter med at skrabe/skære det overskydende is væk til sandwichen har været i fryseren og isen er helt frosset.

Det er vigtigt at issandwichene ikke bliver mast, når de bliver lagt i fryseren. Da isen ikke er helt frossen endnu, kan man let få mast/trykket isen ud af dem. Når de er helt frosne senere, kan de let stables i en kasse.

LÆS OGSÅ: Fredagssnack: Flødeis med jordbær

Fotos: Helle Abild