Vi er taget til Kos for at udforske, hvad den kendte ø egentlig har at byde på som familiedestination. Øen har nemlig førhen haft ry for mest at være en magnet for partyhungrende unge. De muligheder rummer øen helt klart også - men den er meget mere end det. 

En skøn ting ved Kos er den overskuelige størrelse –alt opleves tæt på!
Vi besøger Therma, som huser øens berømte varme kilde, der munder direkte ud i middelhavet. Det er en unik oplevelse at sidde i det meget varme vand for at kunne hoppe videre ud i havets svalende bølger. Ungerne er meget fascineret af oplevelsen og skriger skiftevis under pendulfarten mellem kilde og hav ”av, av, av!” og ”koldt, koldt, koldt!” 

Bare sol, hav og klipper
Vi gæster også en af øens berømte urørte strande - Paradise beach, hvor der ikke er en eneste kiosk eller nogle som helst andre dikkedarer. Her er blot sol, hav, klipper og en virkelig smuk strand, som vi næsten har for os selv. Min mand og søn har taget fiskestangen med og står i brændingen i håb om at fange aftensmaden, som vi vil grille på stranden. Efter et par timer kommer de tilbage med saltvand i håret,  og siger henkastet, at øen jo også rummer en række gode fiskerestauranter… Og det viser sig heldigvis at være rigtigt...

Har man ikke lyst til at køre i bil er der rigtig gode muligheder for at cykle sammen som familie. Kos har gjort et stort nummer ud af at lave brede cykel- og løbestier, hvor man tør færdes med sine børn. 

Til havs med delfiner
Som afslutning på en energisk uge tager vi en dag på havet med et af de mange turskibe, der ligger i Kos’ pittoreske havn. Vi går i land på et par af de omkringliggende øer og springer direkte i havet fra skibet. Til ungernes store benovelse er vi så heldige at opleve en hel flok nysgerrige delfiner, der svømmer legesygt rundt om båden. 

Imellem alle turene nød vi vores ophold på hotel Kipriotis Maris, der er Apollos nye koncepthotel, hvor sportsaktiviteter for hele familien er i højsædet. Vi oplevede opholdet på Kos som en perfekt familiedestination, med oplevelser, der kan deles på lige fod af alle i familien - uanset alder. 

Børn i byen var inviteret af Apollo rejser.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.