Hvem kan ikke lide flødeboller? Hyg jer med at lave fredagsflødeboller sammen – børn synes det er så sjovt at lave dem! Vi bringer her en opskrift fra Helle Abild bag bloggen BUGInamnam.com.

Man kan lave flødeboller på færdigkøbte kiksebunde eller marcipanbunde man selv udstandser. Børn kan typisk bedst lide kiksebunden (måske fordi de mest minder om dem man køber), men de fleste voksne synes at marcipanen er mere lækker. Flødebollebunde kan være lidt svære at finde, men bor du I København anbefaler Helle Frederiksberg Chokolade på Frederiksberg alle 64. Du kan også købe dem på nettet hos Bagetid.

Det er ret nemt at lave flødebolleskum, og det er super sjovt at sprøjte skummet ud, men er lidt mere krævende, når det skal dækkes af chokolade. Du kan herunder læse, hvordan man tempererer chokoladen korrekt. Man tempererer for at chokoladen skal blive helt blank. Det er dog lidt besværligt, så når der skal laves flødeboller med børn kan de anbefales at snyde ved at varme chokoladen og have den ved 45 grader, hvor den er tyndere og nemmere at arbejde med. Så bliver den dog ikke så blank og kan få lidt hvide striber i, MEN så kan man bare putte en hel masse kokos, drys og krymmel på, så er der ingen, der ser det!

LÆS OGSÅ: Fredagssnack: Flødeis med jordbær

OPSKRIFT – Flødeboller 20 – 30 stk (afhængig af størrelsen på bundene)

INGREDIENSER: 

30 g sukker
Vaniljestang eller 1 spsk vaniljesukker
4 pasteuriserede æggehvider / 120 g æggehvide
75 g vand
340 g glukose
400-500 g chokolade til overtræk
Kokosmel eller andre toppings som lakridspulver, tørret hindbær, jordbær, karamel, nødder til pynt

FREMGANGSMÅDE SKUM:

•   Hæld 30 g sukker, vaniljen og æggehviderne i en skål og pisk til det stift.
•   Bland glukose og vand i en gryde og opvarm til 117 °C
•   Hæld langsomt det smeltede glukose i de piskede æggehvider imedens du pisker.
•   Pisk ca. 10 min
•   Brug en dejskraber og put skummet i en sprøjtepose eller en plastikpose (frysepose e.l. man klipper hjørnet af
•   Sprøjt ud på bundene
•   Tricket er at holde mundingen af sprøjteposen tæt ved kiksen så massen spredes ud til siderne
•   Sprøjt ikke ud over kanterne af bunden
•   Lad dem stå en times tid til de danner en overflade
•   Dyp eller overhæld derefter med chokolade
•   Drys med pynt (især hvis du har “snydt” med tempereringen)

MARCIPANBUNDE:

•   Spred flormelis på bordet og rul marcipanen ud i ca 2 mm tykkelse
•   Stands bundene ud med en udstandser eller et glas
•   Bag i dem ovnen ca 5 min. ved 200 °C (får de for længe bliver de stenhårde)

LÆS OGSÅ: Fredagssnack: Rabarberkompot
  

CHOKOLADETEMPERERING – Mørk Chokolade:
•   Varm halvdelen af chokoladen over vandbad til 45-50 °C (må ikke komme over 50 °C så krystalliserer det)
•   Hæld resten af chokoladen i, og rør og rør og lad temperaturen falde til 29 °C
•   Hæld/Sæt evt derefter i chokoladesmelter og hold temperaturen konstant
•   Varm op til maks 31-32 °C , kommer temperaturen over 34 °C skal man starte forfra igen

Rigtig god fornøjelse!

Du kan se andre lækre opskrifter på bloggen www.BUGInamnam.com.