Det er rabarbertid og det skal selvfølgelig udnyttes til fredagshyggen. Her får I opskriften på, hvordan man forvandler rabarber til en skøn kompot, der smager perfekt med mælk eller på yogurt.

Rabarberkompot til ca. 4 portioner

Det skal du bruge:

3 dl rabarber skåret i 1-1 1/2 cm stykker
1 stang vanilje
4-5 spsk rørsukker, alt efter hvor sødt du ønsker det

Sådan gør du:

Hæld sukkeret op i en skål. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab vaniljekornene ud og bland dem med sukkeret. Sukker og vanilje (evt. også stænglerne) kommes i en lille gryde sammen med rabarberne. Rør det godt sammen og lad det trække et kvarters tid.
Tænd for varmen og varm op under omrøring. Hold godt øje - rabarbaren må ikke være blive overkogt, da der skal være lidt bid i dem.
Spis kompotten med kold mælk på eller kom den på yogurt, skyr eller tykmælk med mysli til. 
Mmm - God snack til fredagshyggen eller måske på morgenbordet lørdag morgen?