Sort Daggry

af Cilla & Rolf Börjlind

Fremmedfjendtlige grupperinger vinder frem op til valget i Sverige. Et barnemord, først i Skåne og hernæst i Stockholm, skaber utryghed i hele Sverige, og det lokale politi må sammen med Rikskrim arbejde hurtigt, inden morderen slår til igen. Sort Daggry er, som de to forgående bøger, super spændende. En bog både mor og far kan læse på sommerferien.

 

 

Hende du forlod

af Jojo Moyes

I starten af 1900-tallet maler den franske kunstmaler Édouard Lefèvre et protræt af sin kone Sofie. Hundrede år senere hænger selv samme portræt på væggen i soveværelset hos den unge enke Liv Halston. Maleriet minder Liv om sin afdøde mand, og den korte tid, de fik sammen. Liv er dog ikke den eneste der værdsætter billedet, og hun kommer til at kæmpe for at beholde det. Når du er færdig med bogen, så lån den ud til din mor.

 

 

Nr 0

af Umberto Eco

Milano 1992. Vi møder den fallerede akademiker Colonna, der sættes i spidsen for en ny avis, der skal afpresse italienske magthavere ved at oprulle gamle skandaler. Pludselig tager begivenhederne dog en drastisk vending med fatale konsekvenser til følge. Fængende roman, som du kan låne til din far, når du har læst den.

 

Svøm med dem som drukner

af Lars Mytting

Et norsk par bliver i 1971 dræbt af en granat fra 1. Verdenskrig. Deres lille søn Edvard er sporløst forsvundet i fire dage. Edvard vokser op hos sine men Edvard står tilbage med en række ubesvarede spørgsmål. For hvad lavede hans forældre egentlig i Frankrig? For at finde svar må Edvard både til Shetlandsøerne og Frankrig, og grave i slægtens historie, der viser sig at være nært forbundet med det 20. århundredes store europæiske tragedier. Læs bogen med tilbageholdt åndedræt, og lån den til din bror, når du er færdig.

 

 

Den lille pige der havde slugt en sky så stor som Eiffeltårnet

af Romain Puértolas

Romain Puértolas er klar med efterfølgeren til Den utrolige historie om fakiren, der sad fast i et IKEA-skab, der blev en verdensomspændende bestseller. Postbuddet Providence Dupois fra Paris, møder en alvorligt syg, lille pige på en ferie i Marokko. Providence adopterer pigen, men da pigen skal hentes hjem til Frankrig, stopper en islandsk askesky al flytrafik. Providence Dupois sættes på en prøve for at komme til Marokko, så hun kan hente pigen hjem. Din veninde vil sikkert gerne læse bogen efter dig.