Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i is, saft, syltetøj og som drys på kager. Her kommer Urban Garden Companys opskrift på den bedste og nemmeste hjemmelavede syrenblomst-saft, du overhovedet kan finde.

Du skal bruge:

3 økologiske citroner
40 klaser syrenblomster
1,8 kg sukker
60 g citronsyre
2½ l kogende vand
¼ tsk Atamon

Sådan gør du:

1. Vask citronerne grundigt, og skær dem i skiver. 

2. Læg blomsterne i en stålskål sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne. 

3. Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det så sukkeret bliver opløst. 

4. Bland Atamon i lidt af den varme saft, og tilsæt det til blandingen. Dette giver en bedre konservering. Skal saften ikke opbevares i længere tid, så spring Atamon over. 

5. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage. 

6. Si saften, og hæld den på rene, skoldede flasker. Opbevar saften i køleskabet.

HUSK: Pluk en masse syrener så du også har til alle hjemmets vaser.

Børn i byen har lånt opskriften af Urban Garden Company, som er en superfin webshop fuld af haveudstyr til byboere med grønne fingre. Det er her du finder alt fra krukker og potter, over altanmøbler, til frø og handsker.