Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i is, saft, syltetøj og som drys på kager. Her kommer Urban Garden Companys opskrift på den bedste og nemmeste hjemmelavede syrenblomst-saft, du overhovedet kan finde.

Du skal bruge:

3 økologiske citroner
40 klaser syrenblomster
1,8 kg sukker
60 g citronsyre
2½ l kogende vand
¼ tsk Atamon

Sådan gør du:

1. Vask citronerne grundigt, og skær dem i skiver. 

2. Læg blomsterne i en stålskål sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne. 

3. Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det så sukkeret bliver opløst. 

4. Bland Atamon i lidt af den varme saft, og tilsæt det til blandingen. Dette giver en bedre konservering. Skal saften ikke opbevares i længere tid, så spring Atamon over. 

5. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage. 

6. Si saften, og hæld den på rene, skoldede flasker. Opbevar saften i køleskabet.

HUSK: Pluk en masse syrener så du også har til alle hjemmets vaser.