Mmm... lav en lækker-lækker omgang chokolademousse til fredagshyggen. Vi garanterer du bliver familiens helt!

Her kommer en nem opskrift fra mitkokkeri.dk, som er en gratis kogebog for børn og unge. Der er derfor god grund til at tage ungerne med i køkkenet - opskriften er nem at følge. Det tager ca. 40 minutter at lave chokolademoussen + 1 ½ times køl. God fornøjelse.

4 personer
Det skal du bruge:

150 g chokolade
6 æggeblommer (pasteuriserede)
55 g sukker
4 dl piskefløde


Sådan gør du:

1. Pisk piskefløden til flødeskum. Dæk den til med film og stil den i køleskab, indtil du skal bruge den.
2.  Sæt en mellemstor gryde med vand over at koge på komfuret.
3.  Bræk chokoladen ud i stykker i en skål, der passer som låg til gryden. Sæt skålen på gryden. Den skal dække helt, så der ikke kan komme vand eller damp til chokoladen.
4.  Smelt chokoladen.
5.  Pisk imens æggeblommerne med sukker i en skål med en elpisker, til de er hvide og luftige.
6.  Pisk hurtigt den smeltede chokolade ned i de piskede æggeblommer.
7.  Tag flødeskummet ud af køleskabet. Vend fl  ødeskummet i ægge-chokoladeblandingen med en dejskraber i et par hurtige snuptag.
8.  Hæld chokolademoussen i små portionsglas eller skåle med dejskraberen eller en ske og stil den i køleskabet, så den kan stivne, i mindst 1 -1/2time.

Servering:  Servér chokolademousse med frisk frugt til, fx appelsin skåret i små stykker. Drys evt. med mandelsplinter

Tip! Du kan finde flere børnevenlige opskrifter på mitkokkeri.dk