Københavns helt store sommerhits er de mange festivaler, som finder sted i gader og stræder, parker og på pladser. En del af dem tilbyder specifikke børnearrangementer eller er decideret henvendt til børn. Vi guider dig til fest og farver i børnehøjde her.

Børnedistortion
Børnedistortion

Hvor: Ørstedsparken og Skydebanehaven
Hvornår: 31. maj og 1. juni 

I år er temaet for BørneDistortion mind, body and fun, hvilket betyder, at hjernen skal udfordres, og ungerne skal udtrykke sig med kroppen og have det skideskægt! Gennem leg skal de f.eks. lære hvordan tyngdekraften fungerer på en hoppeborg, de skal bygge deres egne bamser, spille børneboule eller kæmpe tvekampe som sumobrydere. Derudover vil I kunne nyde alt det bedste børnemusik fra de sidste 50 år, når der spilles glemte børnehits og musikalske perler. Børnedistortion finder sted i Ørstedsparken d. 31/5 og Skydebanehaven 1/6 - begge dage fra kl. 13-18.

Heartland

Hvor: Egeskov Slot (på Fyn)
Hvornår: 2.-4. juni

Den smukke Heartland Festival løber for 2. år i træk af stablen ved Egeskov Slot på Fyn. Festivalen er unik, fordi den favner både børn, unge og ældre med et program, der evner at udfordre og underholde alle aldersgrupper. Så ta’ ungerne med og oplev den magiske stemning, der emmer af ro og fest på en og samme tid. Lørdag og søndag fra kl. 10-19 kan ungerne desuden besøge minifestivalen Hjerteland, som henvender sig til børn i alderen 3-12 år. Børn i byen er igen i år medskabere af området, som sidste år bød på ekspeditioner rundt i Egeskovs haver, historiefortælling, hygge omkring bål, nye smagsoplevelser, lege og musik. Årets program for Hjerteland offentliggøres, når vi når tættere på festivalen.
Psst: Medlemmer af Børn i byen klubben sparer 40% på børnebilletter og 20% på voksenbilletter. Læs mere her. Hjerteland

BørnefestiBAL

Hvor: Fælledparken
Hvornår: 5. juni

BørnefestiBAL er en kunstnerisk og kulturel begivenhed med masser af musik, motion og leg for børn. I år afholdes den københavnske BørnefestiBAL i Fælledparken, hvor bl.a. Emma Pi og Wafande vil optræde på scenen. Derudover vil der være fællesdans, aktivitetsbane, maletelt, popcorn, konkurrencer og meget mere! Det koster 60 kr. plus gebyr at deltage. Der vil desuden være goodiebags til de første 1000 børn. Læs mere om BørnefestiBAL her.

Psst: Medlemmer af Børn i byen Klubben får én gratis BørnefestiBAL plakat med i prisen, når der købes billetter. Læs mere her.

Nordvest festivalNordvest Festival

Hvor: Nordvest
Hvornår: 2.-4. juni

Ta' ungerne med til dette års Nordvest Festival - her kan I opleve alt fra Kagedating til containermad i Containerbyen, Klappekamelen ved Ansgarkirken, bæredygtig fællesvævning på rundtur, lyskunst og DJ’s i gården på Glentevej 70 og meget, meget mere.

DR Sommerfestival 2017

Hvor: DR Koncerthuset
Hvornår: 10.-11. juni

Kom med når DRs Kor, Orkestre og de populære Ramasjang-værter slår dørene op til en festlig DR Sommerfestival! Oplev små koncerter, vær kreativ med Jacinta og Statens Museum for Kunst, kom til workshop med DR SpireKoret, få gang i kroppen til bigband og Onkel Reje, syng med Silja og DR SymfoniOrkestret, og prøv alle symfoniorkestrets instrumenter. Billetterne koster fra 100-160 kr.

Jazz for Kids

Hvor: Lindevangsparken på Frederiksberg
Hvornår: 10.-14. juli

Jazz For Kids løber endnu engang af stablen i Lindevangsparken med 10 fede og helt GRATIS børnekoncerter. Tjek vores guide: 5 fede Jazz For Kids-koncerter, hvor vi guider til koncerter, der med garanti vil få ungerne til at danse og jamme med!

Badesøen

Hvor: Friluftsbadet Badesøen
Hvornår: 29. juli

Lørdag den 29. juli afholdes den nye festival Badesøen – by The Lake, Forbrændingen & Prxjects, der er lige dele musikfestival og udflugt. Her kan hele familien dase i poolen, imens The Savage Rose med flere spiller koncerter. Derudover vil der være små overraskelser i form af performances, minikoncerter og gæster i studiet hos The Lake, der live-transmitterer imellem koncerterne.

Stella Polaris

Hvor: Frederiksberg Have
Hvornår: 6. august

Danmarks største udendørs chill out event Stella Polaris indtager Frederiksberg Have i august. Så tag tæpper og picnic-kurv med, og lad junior løbe rundt i græsset med bare tæer, mens du selv slapper af med loungemusik i ørerne og sol i ansigtet.

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Billeder: Distortion, Nordvest Festival af Thomas Heihe Nielsen, Heartland.