Københavns helt store sommerhits er de mange festivaler, som finder sted i gader og stræder, parker og på pladser. En del af dem tilbyder specifikke børnearrangementer eller er decideret henvendt til børn. Vi guider dig til fest og farver i børnehøjde her.

Sakura Sakura Festival

Hvor: Langelinje Park
Hvornår: 28.-29. april

Copenhagen Sakura Festival afholdes endnu engang i den smukke Langelinje Park i slutningen af april. Her kan I dykke ned i en perlerække af japanske traditioner og f.eks. overvære opvisninger med karate, judo og samuraisværdkampe, kimono modeshow, japansk musik, workshops med kalligrafi, origami og mangategning. I kan også deltage i en ægte, japansk the-ceremoni. Det hele afholdes for at fejre kirsebærtræernes blomstring!

2200 Børn og musik2200 Børn & Musik - Børnemusikfestival på Nørrebro

Hvor: Nørrebro (Den bemandede Legeplads H.T. Øst, Thorsparken, Krakas Plads)
Hvornår: 17.-20. maj

Ta' hele familien med til Nørrebros mest rytmiske børnemusikfestival: 2200 Børn & Musik. Festivalen er åben for alle og henvender sig primært til børn i alderen 3-9 år. Lørdag og søndag vil der foruden musik også være loppemarked og madboder. Bemærk at festivalen de to første dage afholdes på Den bemandede Legeplads H.T. Øs, lørdag i Thorsparken og søndag på Krakas Plads.

FestivalBørnefestiBAL

Hvor: Fælledparken
Hvornår: 5. juni kl. 11.30-16

BørnefestiBAL er en kunstnerisk og kulturel begivenhed med masser af musik, motion og leg for børn. Igen i år afholdes den københavnske BørnefestiBAL i Fælledparken. Her vil der udover musik være forskellig underholdning, og skønne goodiebags til de første 500 fremmødte børn på pladsen. Der vil også være konkurrencer og udfordringer, og den lækreste mad og drikke vil blive serveret. Det koster 85 kr. at deltage. Læs mere om BørnefestiBAL HER.

HeartlandHeartland

Hvor: Egeskov Slot (på Fyn)
Hvornår: 31. maj - 2. juni

Den smukke Heartland Festival løber for 3. år i træk af stablen ved Egeskov Slot på Fyn. Festivalen er unik, fordi den favner både børn, unge og ældre med et program, der evner at udfordre og underholde alle aldersgrupper. Så ta’ ungerne med og oplev den magiske stemning, der emmer af ro og fest på en og samme tid.  Derudover kan I besøge minifestivalen Hjerteland, som henvender sig til børn i alderen 3-12 år. Årets program for Hjerteland offentliggøres, når vi når tættere på festivalen.

Nordvest festivalNordvest Festival

Hvor: Nordvest
Hvornår 15.-17. juni

Igen i år afholdes Nordvest Festival. Sidste år bød festivalen på alt fra Kagedating til containermad i Containerbyen, Klappekamel ved Ansgarkirken, bæredygtig fællesvævning på rundtur, lyskunst og DJ’s i gården på Glentevej 70 og meget anden. Planlægningen til dette års festival er i fuld gang, men programmet er endnu ikke offentliggjort. Hold evt. øje med Facebook-begivenheden HER.

Jazz for KidsJazz for Kids

Hvor: Lindevangsparken på Frederiksberg
Hvornår: 9.-13. juli

Jazz for Kids er tilbage i Lindevangsparken, når Copenhagen Jazz Festival i år fejrer 40 års jubilæum. Så grib tæpper, madkurv, børn, venner og bedsteforældre og tag med til gratis musik i børnehøjde med masser af sang og dans i hyggelige omgivelser! Koncerterne er målrettet forskellige aldersgrupper fra 3-12 år, men alle aldre er velkomne.

LÆS OGSÅ: BYENS 10 BEDSTE ISBARER

Stella Polaris

Hvor: Frederiksberg Have
Hvornår: 4. august

Danmarks største udendørs chill out event Stella Polaris indtager Frederiksberg Have i august. Så tag tæpper og picnic-kurv med, og lad junior løbe rundt i græsset med bare tæer, mens du selv slapper af med loungemusik i ørerne og sol i ansigtet. Det er helt gratis at deltage!

Dr SommeDR Sommerfestival

Hvor: DR Koncerthuset
Hvornår: 16.-17. juni kl. 10

Kom med når DRs Kor, Orkestre og de populære Ramasjang-værter slår dørene op til en festlig DR Sommerfestival! Her kan I f.eks. høre musikken fra Luk op, luk i-programmerne på Ramasjang, komme med til sang-workshop med DR SpireKoret og DR VokalEnsemblet, tegne og slå ørerne ud med Jacinta, lave gymnastik til klassiske toner, synge med Silja og DR SymfoniOrkestret, og prøve orkestrets instrumenter.

Badesøen

Hvor: Friluftsbadet Badesøen
Hvornår: 25. august kl. 13-22

I august afholdes festivalen Badesøen for 2. år i træk, der er lige dele musikfestival og udflugt. Igen i år byder festivalen på udfordrende, undersøgende, omfavnede oplevelser i og omkring vandlandet Badesøen i Albertslund. Så find badebukserne frem og sæt kryds i kalenderen, for den 25. august er der lagt op til dasen i poolen og masser af fed musik. Hold øje med Facebook-begivenheden HER for mere info.

Børnedistortion
Børnedistortion

Info følger..

 

Fotos: 1. Kirsebærtræer af Romeika Cortez 2. Balloner af Caroline Hemmingsen 3. Hjerteland af Caroline Hemmingsen 4. Nordvest Festival af Thomas Heihe Nielsen 5. Copenhagen Jazz Festival 6. Stella Polaris 7. DR Sommerfestival af Bjarne Bergius Hermansen 8. Badesøen 9. Børnedistortion af Caroline Hemmingsen

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.