På Vesterbro findes et hav af skønne cafeer og spisesteder. Her kommer en håndfuld steder, hvor børn er mere end velkomne, hvad enten det er til kaffe og kage eller til aftensmad.

Sweet Surrender
Non-profit cafeen Sweet Surrender har skabt et legehjørne, hvor børnene kan lege uden at genere andre gæster, og man kan som småbørnsfamilie få lov til at fylde. I hverdagen er de fint indrettede lokaler i douche farver fyldt af mødregrupper, men der foregår også aktiviteter, som fx børnesang og tegnefilmsvisning. Stedet er drevet af frivillige, så al overskud går til velgørende formål. Medlemmer af Børn i byen klubben får en gratis kaffe eller the ved køb af voksenbrunch på Sweet Surrender.
Dybbølsgade 49

Kaffe
udover at kaffebaren Kaffe serverer noget nær Vesterbros bedste latte, så har stedet inde bagved et lille rum, som er et besøg værd. Der er legetøj og en lille hængekøje, og ligesom i resten af kaffebaren flyder borde og bænke sammen med væggen i en smuk trækonstruktion, der også indeholder en lille hule i børnehøjde.
Istedgade 90

LÆS OGSÅ: De 5 konditorier

Madglad
Madglad laver mad, der smager hjemmelavet. Hver dag har en ny ”dagens ret” (med og uden kød) samt en buffet med salater og lune retter. Stemningen er uhøjtidelig, der er fysisk og mentalt plads til børn, hvilket kommer til udtryk i indretningen med billeder af dyr, farverige vægge, høje stole til de mindste og service i plastik. Derudover er der bagerst ”det røde rum”, som lægger op til rumsterende børn. Rummet kan også bookes, fx til mødregrupper. Se ugens menu her
Eskildsgade 13

Folkekøkken Vesterbro
Spis med din nabo! Hver mandag er der god (og børnevenlig) mad hos Folkekøkken Vesterbro i stemningsfyldte lokaler. Atmosfæren er afslappet, maden er billig og mellem flisebelagte vægge, der leder tankerne hen på slagterihaller, kan den vesterbro’ske fælleskabsfølelse dyrkes.
Se mandagens ret her
Mandage 17.30-20.00, Spisehuset i Den Grå Kødby.

LÆS OGSÅ: De 5 is-oplevelser

Tommi’s Burger Joint
Burger er en favorit hos mange børn – og voksne.  En lækker en af slagsen fås hos Tommi’s Burger Joint, der har til huse i Kødbyen. Burgeren fås med og uden ost, i vegetarudgave og i børnestørrelse, pomfritterne er sprøde, og der er milkshake fire smagsvarianter. Tag derhen især, når vejret er til at spise ude på en af de mange bænke, og hvis der ikke er plads i den lille burgerbar, kan maden tages med hjem.
Høkerboderne 23