Giv ungerne en sjov og anderledes ferieoplevelse, som forvandler og udvikler: Send dem på sommerskole. Vi har her listet en række forskellige tilbud, så ungerne kan få sig et godt og lærerigt sommerophold.

Hvad er en sommerskole?

En sommerskole er en slags ferieskole, hvor undervisningen står på sjove aktiviteter, ofte af sportslig eller kreativ karakter. Meningen med sommerskoler er at give ungerne en social oplevelse med et planlagt forløb, der udvikler og udfordrer dem. Sommerskoler ligger oftest i skoleferier og kan være både med og uden overnatning. De varer typisk en uges tid. 

Madskoler

På Landbrug & Fødevarers "Madskoler" lærer ungerne selv at tage grydeskeen i hånden, og lave god, sund mad fra bunden. Børnene kommer desuden på ekskursioner til danske jordbrugs- eller fødevarervirksomheder, hvor de ser fødevarer i kæden fra jord til bord.
Madskolerne foregår i skoleferien og forløber over fem dage (mandag til fredag i dagtimerne). Der findes mange forskellige madskoler, både almindelige og etniske, fordelt over hele landet. På Madskolernes hjemmeside kan du finde en nær dig.
Se mere på hjemmesiden.

DGI Storkøbenhavns idrætsskoler

DGI Storkøbenhavn afholder idrætsskoler med sjove aktiviteter for børn i skoleferierne. Tilmeld dit barn en uge fyldt med idræt, leg og bevægelse – og en masse sjove oplevelser. Hver dag er der mange forskellige idrætsaktiviteter og lege, og engang i mellem også ture.
Der vil være både idrætsspecifikke idrætsskoler inden for f.eks. friluftsliv, gymnastik, badminton, beachvolley, basketball, svømning eller fodbold, samt børneidrætsskoler hvor dit barn får mulighed for at prøve mange forskellige idrætter af.
Se mere på hjemmesiden.

Scene Kunst Sommercamps

Er ungerne vilde med drama, sang og dans? Og har de lyst til at bruge en uge af deres sommerferie på at lære at synge, danse og spille skuespil? Så send dem på Scene Kunst Sommercamp - en teatercamp for børn og unge i alderen 8-18 år, med og uden erfaring.
Formålet med campen er at give børnene en mulighed for at lære sang, drama og dans. Disse færdigheder forbedrer og udvikler deres talenter, selvværd, fantasi mv., samtidig med at de har det sjovt med deres nye venner. På sommercampen, vil ungerne få 6 overnatninger (fra søndag – lørdag) med drama, sang, dans og masser af udfordringer.
Se mere på hjemmesiden.

Danmarks Gymnastik Forbunds GymSkole

GymSkolen er et tilbud for børn i alderen 7-14 år, der vil have sjove feriedage fulde af gymnastik og leg og muligheden for at få nye gymnastikvenner. GymSkolen er for både nybegyndere og rutinerede gymnaster. Om dit barn ønsker en GymSkole med eller uden overnatning vælger I selv. Foreningen tilbyder nemlig begge dele, hvad end I er til Dagsskolen fra 9-15, uden forplejning, eller Døgnskolen med overnatning og forplejning.
Se mere på hjemmesiden.

Københavns Kommunes FerieCamp

FerieCamp er Københavns Kommunes gratis tilbud om kultur- og idrætsaktiviteter i skoleferierne for alle børn og unge mellem 6 – 17 år i København. Der er FerieCamp i områderne Amager, Bispebjerg, Husum, Tingbjerg, Indre og Ydre Nørrebro. FerieCamp er gratis aktiviteter, uden tilmelding, og har tidligere indeholdt aktiviteter lige fra fodbold, rap og kampsport til det mere utraditionelle som kinball, yoga og filmproduktion. Aktiviteterne afholdes af foreninger, klubber, biblioteker og kulturhuse m.fl.
Se mere på hjemmesiden.

Børnenes Design og Tegneskole

Er ungerne vilde med at tegne, så er Børnenes Design- og Tegneskoles sommercamp et besøg værd i uge 26 og 31. Her kombineres leg med læring, og oplevelser med kunst og kreativitet. Skolen tager sig godt af eleverne; alle skal føle sig som noget særligt. Gør klar til glæde, sjov, kreativitet og at blive ”en lille smule” klogere. Campen er for de 8-16 årige, og der vil blive arbejdet i det københavnske miljø, hvor byens arkitektur, designere og kunstnere skal være inspirationskilden.
Se mere på hjemmesiden.

Købkes SommerTegneSkole

Kunstneren Kasper Heron Købke inviterer kreative børn mellem 7-10 år (1.-4. klasse), til SommerTegneSkole i Malernes Udstilling på Sønder Boulevard. Det foregår i uge 31, mandag til fredag, kl. 9-13. Her får ungerne alle Købkes tegnetricks, så de er klar til at starte det nye skoleår med skoletasken fyldt af seje tegnetricks. Sammen med 6-9 andre kreative børn, vil dit barn kreere sit eget værk, der efterfølgende vil blive udstillet hos Malernes Udstilling resten af august måned. Én af de 5 dage tager holdet desuden på Thorvaldsens Museum i København, hvor ungerne skal lære at tegne efter de mange store skulpturer og flotte malerier - og også lære om nogle af kunstnerne fra gamle dage.
Se mere på hjemmesiden.

Balletkompagniets Balletskole

Har junior en lille balletdanser i maven? Så er balletsommerskolen ved Balletkompagniet i uge 30 måske noget for jer. Skolen er for let øvede/øvede og der trænes intensivt i 5 dage, fra mandag til fredag, fra kl. 9.15-14.00. Derudover bruges der tid på styrketræning, smidighedstræning, kostumeprøver mv. På campen bliver børnene undervist af Balletkompagniets dygtige underviser, Amalie Peronard. Campen finder sted i City2. 
Se mere på hjemmesiden.

Stranges Skateboardskole

Er der en skater gemt i ungerne, så send dem på Stranges Skateboardskole. Stranges Skateboardskole udbyder 3 spændende uger (uge 27, 30 og 31), hvor der fra mandag-fredag fra kl. 10-15 skal stås på skateboard til den helt store guldmedalje. Prisen er 1.500 kr. for 5 dage, inkl. lån af skateboard og sikkerhedsudstyr. Det er muligt at overnatte onsdag-torsdag i uge 31 - en uge der i modsætning til de 2 andre, kun er for børn i alderen 10 år og opefter. Selve undervisningen spænder vidt - fra skateboardingens historie, bygning af fly outs, og samling og reperering af boards, til selve kunsten at kunne stå-, og lave fede tricks, på det.
Se mere på hjemmesiden.

Sport i byen

Fra den 1.-7. august arrangerer Borups Højskole en hel uge med kropslig opdagelse i Københavns uendelige muligheder for sport. Her kan både store og små blive udfordret fysisk og psykisk i de mange sportsaktiviteter kurset tilbyder. Kurset er inddelt i tre ugefag, 'Parkour & bevægelse', 'Kajak' og 'Dans & Yoga'. Man vælger et af fagene, som man følger gennemgående hele ugen og ender med at blive særdeles dygtig til. Undervejs kan man dog vælge valgfag og på den måde prøve kræfter med anden sport - prøv fx løb, crossfit, TRXtræning, klatring, pilates og yoga eller streetbold. 
Se mere på hjemmesiden.

------

OBS! De fleste idrætsforeninger og undervisningssteder har sommerskoler af den ene eller den anden art - så tjek din lokale forenings hjemmeside eller forhør dig når du afleverer ungerne næste gang.

 

Billeder: Madskoler, Scene Kunst, Københavns Kommune, Balletkompagniet.