Vi har alle ting og tøj, som vi ikke længere bruger. Mange af os er allerede gode til at sælge det videre på loppemarkeder, men det er ikke alt, der kan sælges. Så hvad med at bytte det væk? På den måde kan vi spare penge og selv få noget nyt i retur. Her får du en håndfuld bud på måder, du kan tage del i bytteøkonomien på.

Byttemarkeder
Hold øje med byttemarkeder, der popper op rundt omkring i ny og næ. Her er mottoet: ”Giv hvad du har – tag hvad du kan bruge”. Mere enkelt bliver det vist ikke, og for dig, der gerne vil skåne både mennesker, miljø og pengepung, er byttemarkeder en nem måde at lade egne og andres aflagte sager skifte hænder. Tjek byttemarked.nu, hvor du finder en kalender med byttemarkeder eller bliv medlem af Facebook gruppen.

Reshopper
Reshopper er en bæredygtig smartphone-app til børnefamilier, der vil købe, sælge og bytte brugte børneting- og tøj lokalt i nærområdet. App’en er superlækkert designet og er ultra-nem at bruge: Du ser billeder af ting fra dit lokalområde, så et køb eller bytte ikke er længere væk end en rask gåtur. Som sælger kan du krydse af, om du er interesseret i at sælge eller at bytte din ejendel væk. 

LÆS OGSÅ: Gør et genbrugskup

Lokal bytte-ordning
Deler du gård med en gruppe andre beboere, kunne du foreslå, at I sætter en ”bytte-reol” op. Her kan I placere de ting, I ikke selv længere kan bruge, i stedet for at gøre storskrald til endestationen. For hvem ved, om dem ovre i nr. 7 måske kan bruge den gåvogn, lillebror er blevet for stor til? Flere bydele har i øvrigt oprettet egne Facebook-grupper med køb/salg/bytte, hvor du kan finde brugte sager i gåafstand.

Share your closet
Del dit tøj med andre via Share Your Closet, som er et nystartet online walk in closet for kvinder, hvor du kan dele tøj og accessories med andre og låne nyt. Konceptet er simpelt: Du finder 2 ting i dit klædeskab, som du vil dele med andre. Når dit tøj udlånes, modtager du låneklip, som du selv kan hjemlåne nyt tøj for. Sitet er lækkert og enkelt med flotte billeder af indholdet i det store klædeskab. En smart måde at få fornyelse i garderoben på – helt gratis!

BytBolig.com
BytBolig.com er den danske udgave af HomeExchange og er igen et helt enkelt, men genialt koncept i deleøkonomiens ånd: I låner en anden families bolig, imens de låner jeres. Ved at oprette en profil på sitet mod et årligt éngangs-beløb, kan I nemt komme i kontakt med ligesindede, rejse ud i verden, slå jer ned i autentiske omgivelser og spare massevis af penge på ferien!

SERIE: Hvordan kan man som børnefamilie tilstræbe at leve bæredygtigt? Børn i byen bringer i foråret 2015 en artikelserie med fokus på genbrug og bæredygtighed. Dette er første artikel i serien. Læs også seriens andre artikler: 

Bæredygtig familie: 10 tips til at leve bæredygtigt
Bæredygtig familie: Legetøjsbiblioteket 
Bæredygtig familie: Undgå madspild 

Fotos: Reshopper og BytBolig.com