Man behøver ikke at være et bold-talent eller en udpræget team-player for at gå til sport. Der findes masser af sjove, anderledes sportsgrene, som tager udgangspunkt i nogle af tidens populære fritidsaktiviteter, og som giver sved på panden. Her får du 5 styks.

Gå til trampolin

Lad ungerne hoppe og springe deres energi ud på en trampolin. Hos Københavns Trampolin Klub, som træner i Nordvest og på Amager, kan børnene starte på Micro/Mini-hold fra 3 års alderen. Senere, når de bevæger sig op på de større hold, kan de begynde at gå til stævner og konkurrencer, og hvem ved, måske vinde mesterskaber eller sågar OL. Man kan også vælge at tilmelde sig som familiehold, og dermed træne sammen, eller man kan deltage i weekend-arrangementerne Leg&Lær, hvor børn og voksne kan hygge med ”fri træning”.

Gå til løbehjul, skateboard eller longboard

Sportsmærket Mills har et hold af team riders, der de sidste par år er begyndt at undervise drenge og piger i at køre på løbehjul, skateboard og longboard – street, bowl og ramper. Undervisningen finder sted i Amager Skatepark på Refshaleøen (port 4130),  og er baseret på teknik og tricks enten enkeltvis eller i små hold af deltagere, som er på nogenlunde samme niveau. Al undervisning er for 5 år+, fra begynder til high level. En lektion koster fra 75-100 kr., der kan investeres i et klippekort med 6 klip til 400 kr. NB! Hjelm er påkrævet! 

LÆS OGSÅ: Guide: Her kan du købe fastelavnskostumer

Gå til rollespil

Send ungerne til rollespil i Amager Fælled, når skoven ændrer sig til den mystiske og eventyrlige Tusmørkeskov, hvor orker, trolde, riddere, elvere og en masse andre skikkelser, møder hinanden i fantastiske eventyr.
Amager Fælled rollespillene er arrangeret af Junior Rollespil, og har kørt siden 2005. Spillene har gerne et sted mellem 50-100 spillere, primært i alderen 8-13 år. Her kan man være med selvom man aldrig har spillet rollespil før. Der spilles med hold, der har voksne holdledere og det er muligt at låne sværd og kostumer. Der spilles i forårssæsonen, fra marts, og i efterårssæsonen, til november. Der spilles søndage i lige uger – datoer finder du her. 

Gå til klatring

Hos ”Blocks & Walls ” - Københavns Klatrecenter på Refshaleøen, er der hold for både børn og voksne, samt kombinerede forældre-barn-hold. Er I interesseret i at prøve det af, kan I indledningsvis komme på et familiehold, som er et introhold i en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor instruktørerne sørger for sikkerheden. Der er ingen minimumsalder, men børnene skal kunne være i børneselen, som erfaringsmæssigt passer fra ca. 4 år. Det er et krav at barnet efter et par introhold bliver meldt ind i klubben, og at mor/far tager et sikringskursus så de kan hjælpe med sikkerheden. Der findes i alt 7 børnehold hos Blocks & Walls, opdelt efter alder og niveau, så alle kan være med.

LÆS OGSÅ: Store Lusedag den 31. januar

Gå til Sjipning (Rope Skipping)

Sjipning er sjovt, giver god kondition, og så er der god mulighed for at øve sig i baggården eller i den lokale park. Når man går til sjipning kaldes det rope skipping, og man kan dyrke sporten alene eller i hold. Man kan starte på rope skipping, når man er ca. 6 år. I gymnastikforeningen ODK på Frederiksberg, findes der 4 forskellige børnehold, opdelt i alder. Her sjipper man for det meste i et enkelt torv og laver tricks, man vil dog også prøve enkelt-buetov og to-buetove (dobbeltdutch), samt sjippe flere i samme tov.