Et nyt år inviterer altid til en frisk start og er en anledning til at lave om på de dårlige vaner. Du kender det garanteret, og du ved sikkert også, at det ikke altid er lige let at overholde nytårsforsættet. Men måske behøver det ikke være så svært – her hjælper vi med inspiration til at imødekomme de nye tiltag i familien.

 

Mere motion

Klassikeren over dem alle: Mere motion i det nye år. Men det behøver ikke være så surt, som det måske lyder. Hvad med fx at bringe motion ind i familielivet via leg som geocaching? Tag på skattejagt sammen hver weekend og få både frisk luft, motion og samvær ind på kontoen – det hitter! Læs mere i vores intro til geocaching her.

Mange steder i byrummet er der indrettet særlige arealer med det formål, at det skal være muligt for os alle at få sved på panden i det daglige. Prøv fx Fælledparkens skatepark, Plug’n Play i Ørestad eller hvad med klatring i Carlsberg byen? Læs Motion i byrummet.

Hvis det kun er mor eller far, der trænger til at komme i form, er motion på stuegulvet et glimrende alternativ til fitnesscenter eller holdtræning. Invester i gode remedier som en pilatesbold, yogamåtte og trænings-dvd og tag det i dit helt eget tempo. Bliv inspireret i artiklen Motion på stuegulvet.

 

LÆS OGSÅ: De 5 morgenfriske kaffebarer

 

Fornyelse i madpakken

Er der gået lidt for meget leverpostej og ostehaps i madpakkerne? Det kan være op af bakke at smøre madpakker hver eneste dag - men nu er hjælpen nær! Vi inspirerer dig bl.a. til pizzasnegle, daddelkugler og æggesalat i artiklen Nemme, lækre og sunde madpakker

Bloggeren Cathrinebrandt.dk er god til inspiration i køkkenet. Prøv fx hendes opskrift på fuldkornswraps, der er perfekte i madkassen.

 

Mere nærvær

Hvis 2016 skal gøre op med stress, jag og nul nærvær i hverdagen, så er der en række knapper, der er forholdsvis nemme at skrue på med overraskende gode resultater. Prøv fx at indføre perioder med nul mobil, dynesnak på ungernes sengekant hver aften eller en hel dag i nattøj hver weekend. Læs mere i vores 8 tips til mere nærvær i hverdagen.

Er det din partner, som du drømmer om mere nærvær med, var det måske en idé at smide et par getaways ind i kalenderen? Dem kan man leve længe på, når hverdagen sætter ind. Hvad med fx et ophold på badehotel i Sverige? Se De 5 svenske badehoteller. Eller måske en tur med slendreture langs kanalerne i Amsterdam? Læs Getaway for forældre i Amsterdam.

Kan I ikke hive en hel weekend ud af kalenderen, så kan en god, gammeldags date måske også gøre det? Bliv inspireret i De 5 kæreste-dates og fyld allerede nu kalenderen med biografture og bordreservationer.

LÆS OGSÅ: 10 gratis børneoplevelser

 

Slut med sut

Er tiden ved at være inde til at familiens yngste dropper sutten? Tag skridtet i det nye år og aflever sutterne det helt rigtige sted. Prøv et suttetræ, Bryggebroen eller måske Julemanden? Få idéer her: Hvor kan man aflevere babys sutter.