Køb brugt, og få råd til mere. Der findes masser af fine muligheder for at gøre et godt genbrugskup, som kan glæde andre på ny. Bak op om den bæredygtige tankegang, og vær med på trenden – vi guider dig her til 5 gode markedspladser, hvor du kan købe - og sælge - alt dit grej til ungerne.

 

1. Reshopper
Reshopper er en bæredygtig smartphone-app til børnefamilier, der vil købe og sælge brugte børneting- og tøj lokalt i nærområdet. App’en er superlækkert designet og er ultra-nem at bruge: Du ser billeder af ting som er til salg i dit lokalområde, så et køb ikke er længere væk end en rask gåtur. Den lokale markedsplads bugner af varer i kategorierne tøj & sko, legetøj, udstyr, møbler, cykler og bøger & film. Ofte kan du finde varer, der aldrig har været brugt.

 

2. DBA
På landets største online markedsplads, dba.dk, er der 1,5 millioner ting til salg. Aktiviteten er stor, og er du på udkig efter noget specifikt, er der god chance for at lykkes med din søgning på dba.dk – netop fordi udvalget er stort: Legetøj, spil, elektronik, børnetøj, cykler, telefoner, musikprodukter – her er det hele!


3. Trendsales
Med 800.000 brugere der hver dag sætter 15.000 nye mærkevarer til salg, er der på trendsales.dk altid mulighed for at gøre et godt kup inden for tøj til hele familien, hjem & bolig og elektronik. Ofte har varerne faktisk aldrig været brugt, men er måske bare et fejlkøb. Nogle er endda stadig i emballage eller har mærker på.

LÆS OGSÅ: Julehygge på iPad'en


4. Brugteklodser.dk
Hvis dit barn er en LEGO-nørd, kunne Brugteklodser.dk være et godt sted at finde en hitsikker gave. Her er Danmarks største LEGO-webshop med salg af over 6000 varenumre med brugte og velholdte LEGO-løsdele. Så står I og mangler en helt specifik klods, så er det her altså stedet!

5. Byttemarkeder
Hold øje med byens byttemarkeder, der popper op rundt omkring i ny og næ. Her er mottoet: ”Giv hvad du har – tag hvad du kan bruge”. Mere enkelt bliver det vist ikke, og for dig, der gerne vil skåne både mennesker, miljø og pengepung, er byttemarkeder en perfekt måde at lade egne og andres aflagte julegaver skifte hænder. Tjek byttemarked.wordpress.com, hvor du finder en kalender med byttemarkeder eller bliv medlem af Facebook gruppen