En lille mørk ø i oceanet og vulkansk søvn skaber en fantastisk ro til kæresteturen på Lanzarote.

På samme måde som den vulkanske aske ligger stille på Lanzarote, falder vores egen puls helt til ro, da vi træder ud på øen. Vi kommer fra en heftig hverdag med fart på jobbet og børn i deleordninger. Her er der stilhed. Vi er på kærestetur. Bare os to.
Det tager nogle dage, for pulsen og stressen blæser stadig lidt i kroppen, men langsomt lægger den sig. Solnedgange, havudsigt og brus fra Atlanterhavet vugger os ind i en helt anden rytme.

Vi er checket ind på hotel Melia Salina i Costa Teguise. Det ligger på stranden i hotelområdet. Sort sand, palmer og kaktusser omgiver os. Vi er på charterferie og alt er nemt. Morgenbuffeten kalder på os om morgen, og vi bevæger os stille tempo og iagttager de andre, som om muligt, bevæger sig endnu langsommere. Vi skal absolut ingenting, andet end blot at være. Kigge hinanden dybt i øjnene og forbinde os mere med hinanden.

LÆS OGSÅ: De fem svenske badehoteller til mor og far

Men vi får lyst til at se os omkring. Når vi bevæger os lidt ud af boblen, er det for at spise. Der ligger en skøn restaurant ikke langt fra hotellet. Her serveres havudsigt og canariske specialiteter, så vi går i ekstase og vi bliver nysgerrige på resten af øen.

Derfor lejer vi en bil og besøger den gamle hovedstad Teguise med sine velbevarede huse fra 1400-tallet.  Vi sanser helt ind i kultur, tapas og spansk liv med små butikker. Teguise liggere kun ti kilometer fra charterkysten og det er en helt anden autentisk verden. Utrolig hyggeligt med et lille vingesus fra historien. Det giver nogle fine og nærværende oplevelser, som vi ikke ville undvære. 
Senere kører vi derfor videre rundt og opdager andre småbyer med hjerter, der slår i spansk puls, finder caféer med tapas og spaniere, der sidder stille og iagttager livet. Som os selv.

En af de dage, hvor vi løfter pulsslaget lidt mere, lejer vi cykler på hotellet. Vinden blæser lunt i håret, og vi suser som glade teenagere ud ad promenaden. Friheden er legende, og vi cykler på eventyr helt uden formål. Lanzarote føles som det perfekte sted at kombinere eventyr med charterferie.

LÆS OGSÅ: De 5 mor-blogs

Omkring hotellet er alting i ro. Vi morgenbader og træner lidt. Løber i vulkanstøvet og læser tykke bøger i timevis. Og bare er. Og midt i stilhed og sanser får vi øje på hinanden. Igen. Og mere. Det er vidunderligt at være på kærestetur. 


Børn i Byen var inviteret til Lanzarote af Tui.

Her boede vi:
Luksus strandhotel Melia Salinas i Costa Teguise, booket via Tui. 
Cykler og biler kan lejes på hotellet - gør det nemt at komme rundt.  

Udflugter
Timanfaya - Man kan køre med bil ind i Timanfaya Nationalpark og parkere ved restauranten. Derefter hopper man på en bus og bliver kørt rundt i 30 min. i det månelignende landskab. På restauranten serveres grillmad lavet over en kæmpe grill opvarmet af jordens indre. 


César  Manrique museet i Teguise: Arkitekten og kunstneren hjem er et must-see. Boligen er fascinerende og indeholder desuden en udstilling af malerier og skulpturer.

Tapas i Teguise: Vi anbefaler Cantina Tapas Y Tablas, Leon y Castillo 8

Shopping: Byens største by Arrecife er en rigtig storby i ministørrelse og er oplagt til shopping. 
På hovedgaden finder vi bl.a. en Zara og flere gode skobutikker.