Tag ungerne med i biografen, og giv dem en børnekulturel filmoplevelse. Der findes masser af gode biograftilbud til byens børn, nogle er gratis andre koster penge, nogle viser ældre film og nogle viser nye, nogle skal i selv lave imens andre bliver serveret for jer - her giver vi jer 5!

Cinemateket - Den kulturelle filmoplevelse

Hvor: Gothersgade 55, 1123 KBH K.
Hvornår: Tirsdag-onsdag: 14:00-22:00, torsdag-fredag: 9:30-22:00, lørdag: 12:00-22:00, søndag: 12:00-19:30.

I september og oktober slår Cinemateket igen dørene op for ”Verdens Bedste Børnefilm”!
”Verdens Bedste Børnefilm” er kvalitetsfilm for børn, unge og deres forældre - til en pris, hvor alle kan være med, nemlig blot 45 kr. pr. billet. Udvalget rummer såvel klassikere som nye titler - film, der har noget på hjerte og den gode fortælling i centrum. 
Der findes flere forskellige muligheder i Cinemateket, hvoraf også Børnebiffen med gratis film i hverdagene er et populært besøgsmål. Men vi anbefaler at du giver dine unger en børnekulturel oplevelse med en god klassisk børnefilm! – I kan bl.a. se ”Chihiro og heksen”, ”Gremlins” og ”Monster huset”. For fuldt program besøg hjemmesiden her.

FILM-X – Den hjemmelavede filmoplevelse

Hvor: Gothersgade 55, 1123 KBH K.
Hvornår: I weekender fra kl. 15.15.

I samme bygning som Cinemateket, finder I FILM-X, som er jeres mulighed for at producere en film. Selve forløbet varer 2½ time, og i løbet af den tid kommer I til at optage, klippe og indspille dialog i lydstudiet.
I starter i biografen, Bio Benjamin, hvor de to FILM-X guider giver jer en kort introduktion til mulighederne i FILM-X.
 Herefter får I en samlet rundvisning, og så er det tid til at vælge filmhold og studier. Hvert hold skal bestå af 3-7 deltagere, og skal have 1 instruktør, evt. 1 kameramand og 2-5 skuespillere. Det er en god idé at lade børnene prøve kræfter med instruktør-rollen, så de kan træffe beslutninger og herigennem få erfaring med at styre en proces. 

Som afslutning på forløbet ser I alle film igennem i biografen, og efterfølgende vil jeres film ligge online, så I via. personligt log in kan se, brænde, maile og evt. arbejde videre med den. I kan bestille billetter på telefon 33743412.

LÆS OGSÅ: Ta' på æblejagt - og lav en æbleret

MinimaxX - Den første filmoplevelse 

Hvor: Kalvebode brygge 57, 1560 KBH V.
Hvornår: Hver dag kl. 10.00.

MinimaxX er CinemaxX’s biograftilbud til de yngste. MinimaxX er således din og dine børns garanti for en tryg, sjov og hyggelig måde at blive fortrolig med biografens forunderlige verden. Hos MinimaxX er de specialister i dit barns første tur i biffen; filmene er ikke for lange, de er ikke skræmmende og de er altid i 2D. I MinimaxX’s trygge omgivelser vises der en ny film hver måned. I september ”Isblomstens hemmelighed + Den glemte ting”, i oktober ”Emil og Ida fra Lønneberg” og i november ”Bjergkøbing grandprix”. Prisen pr. billet er 45 kr. 
Du kan bestille billetter her.

Valby Kino - Den gratis filmoplevelse

Hvor: Gammel Jernbanevej 36, 2500 Valby
Hvornår: Tirsdag, lørdag og søndag kl. 10.00 og 11.00.

Valby Kino er en lille frivilligt dreven biograf med 3 sale, som viser film til alle aldre. 
Hver tirsdag, lørdag og søndag er der det der hedder Børnebiffen, hvor der kl. 10.00 vises film for børn fra 3 år og opefter, og kl. 11.00 fra 5 år og opefter.
 Om tirsdagen er Børnebiffen gratis, lørdag og søndag koster den 10 kr. pr. person.
 Hver Børnebif består af en række kortfilm, som tilsammen varer ca. 30 min. for de 3-årige, og 45 min. for de 5-årige. Der skiftes indhold ugentligt.

Ud over Børnebiffen findes der også en børnefilmklub i Valby Kino. Klubben har 2 pakker – en til de 7-10-årige, og en til de 11-14-årige, som for 125 kr. giver adgang til en række kvalitetsfilm og ”skæve” film, af både nyere og ældre dato.

LÆS OGSÅ: De 5 historiske steder

Nordisk Film biografer - Den månedlige filmoplevelse

Hvor: Palads-, Falkoner- og Lyngby biograf.
Hvornår: Første lørdag i måneden.

Nordisk film har i følgende tre biografer i København og omegn, én forestilling om måneden som er rettet mod børn: Palads, Falkoner og Lyngby. Arrangementet hedder Film for de mindste og her kan du give dine børn en god biografoplevelse med de populære børnefilm-serier ”Masha og Bjørnen” og ”Lille Prinsesse”. Prisen er 40. kr. pr. billet, og arrangementet finder sted kl. 14.15. Hver gang ruller der tre nye afsnit af hver serie over lærredet, men I behøver ikke at være faste kunder for at kunne følge med. Aldersgruppen er 3-6 år, og der vil være dæmpet lys i salen under forestillingen, som varer en time. Her er det tilladt at snakke og bevæge sig rundt i salen under filmen, billetter købes på Kino.dk